Sewerynr Napisano 30 Października 2017 Zgłoś Napisano 30 Października 2017 Witam. Dzisiaj byłem w urzędzie wyrobić ssn, Pan przyjął wszystkie informacje i wydrukować mi potwierdzenie z moim w usa adresem że w ciągu dwóch tygodni powinien przyjść ssn. Moje pytanie jest takie. Czy z tym papierem informacja ze czekam już na przydzielenie social security number mogę iść wyrobić ID prawo jazdy w Illinois? Czy muszę czekać aż fizycznie go otrzymam. Zalezy mi na tym bo będę w USA jeszcze tylko nie całe 3 tyg więc chciałbym mieć to za sobą.
Stefano8 Napisano 31 Października 2017 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 2 tygodnie to dość optymistycznie, ja czekałem na SSN ponad 4 ale w Ohio, wydaje mi się że SSN będzie potrzebny do umówienia egzaminu. Oprócz tego dokument potwierdzający twój adres, np statement z banku, rachunki etc.
kzielu Napisano 31 Października 2017 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 W OH żeby w BVM w ogóle było o czym rozmawiać trzeba pokazać SS card (nie tylko numer - kartę )
sly6 Napisano 31 Października 2017 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 jesli urzędnik powie proszę pokazać to musisz czekać na kartę. Idź się spytaj .
Sewerynr Napisano 3 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 Ok. Tak też zrobię jak wrócimy z NY do Chicago
Sewerynr Napisano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Listopada 2017 W poniedziałek byłem złożyć dokumenty na ssn (około godziny 14), taka ciekawostka że już wczoraj w sobote czyli po 5 dniach dostałem ssn numery.
kubakj Napisano 8 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2017 Nr SSN mogą podać w okienku po okazaniu ID. Nie wydrukują Ci jego, bo to jest w pewnym miejscu robionym, ale nr podadzą pełny.
Sewerynr Napisano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2017 Chciałem zrobić dzisiaj prawo jazdy. Nie da rady tego zrobić już bez fizycznie posiadanej zielonej karty i potwierdzenia dokumentem że się ta karę otrzymało chyba I-20. Ssn i billing to za malo.
georg700 Napisano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2017 Seweryn w jakim stanie? ja zamierzam zrobić w Kalifornii. 18 miesieczna wiza.
RobertNYc Napisano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2017 19 minut temu, georg700 napisał: Seweryn w jakim stanie? ja zamierzam zrobić w Kalifornii. 18 miesieczna wiza. Z tego co wiem, to w Kalifornii można wyrobić prawo jazdy nawet bez SSN.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.