Xarthisius Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 1 minute ago, Jackie said: No niezła cenka! Ja dokładnie nie pamiętam ile płacimy w polskim sklepie, ale na pewno nie tyle, bo pamiętałabym Towar luksusowy z zamorskiego kraju to i cena odpowiednia
andyopole Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 Nawet u mnie jest French Bakery I jesli mi sie nie chce piec chleba, szczegolnie w upaly, wtedy kupuje ichni wyrob. Z calym szacunkiem ale do tego, ktory ja pieke zupelnie sie nie umywa. Jest zbyt kwasny jak dla mnie a polepszaczy to dodaja tyle ze chleb ma wiecej dziur niz ciasta. Te wszystkie Organic breads sa rzeczywiscie nie najgorsze ale za maly chlebek trzeba dac $5+ I albo go zjesc za jednym posiedzeniem albo reszte zamrozic bo pozostawiony samopas na drugi dzien nadaje sie tylko do wbijania gwozdzi. edit: ja place za funt maki +/- 35 centow, czyli na jedno pieczenie ok. $2.5, do tego drozdze tez ok. $2.5. Wody, soli nie licze bo to ulamki centow. Prad za godzine pieczenia, nie mam pojecia, niech bedzie $1. razem $6. Mam za to 6 bochenkow upieczonych w tzw. keksowkach. No I smak - bezcenny.
katlia Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 12 minut temu, andyopole napisał: ale za maly chlebek trzeba dac $5 W Whole Foods mini boule francuzkiego lub wloskiego chleba kosztuje $1.75 Ale na pewno Twoje chleby sa lepsze. Wiadomo, domowej roboty, itp
Jackie Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 23 minuty temu, katlia napisał: Dziekuje... sluchaj, czy wiesz jak spiritus sie porownuje do Everclear? W sensie smaku/jakosci. Pojęcia nie mam, ale teraz chcę sama spróbować.
andyopole Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 29 minut temu, katlia napisał: Dziekuje... sluchaj, czy wiesz jak spiritus sie porownuje do Everclear? W sensie smaku/jakosci. Polski jest zawsze albo ze zboza albo z ziemniakow, natomiast amerykanski nie wiadomo...
Jackie Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 36 minut temu, andyopole napisał: Polski jest zawsze albo ze zboza albo z ziemniakow, natomiast amerykanski nie wiadomo... Na etykiecie jest kolba kukurydzy, a producent wspomina jedynie że jest zrobiony z "grains."
andyopole Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 3 minuty temu, Jackie napisał: Na etykiecie jest kolba kukurydzy, a producent wspomina jedynie że jest zrobiony z "grains." Bo dla nas zboze to zyto, pszenica, owies czy jeczmien. Kukurydza to chyba tez trawa jak nasze zboza. Jednak jest roznica, tak jak pomiedzy maka pszenna czy zytnia a kukurydziana. Kiedys probowalem z taka eksperymentowac ale nic dobrego mi nie wyszlo.
Xarthisius Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 20 minutes ago, andyopole said: Bo dla nas zboze to zyto, pszenica, owies czy jeczmien. Kukurydza to chyba tez trawa jak nasze zboza. Jednak jest roznica, tak jak pomiedzy maka pszenna czy zytnia a kukurydziana. Kiedys probowalem z taka eksperymentowac ale nic dobrego mi nie wyszlo. Nie bede udawal znawcy, czy konesera, ale przy 95% stezeniu w produkcji przemyslowej, to chyba nie ma wiekszego znaczenia czy uzyto ziaren najlepszych zboz z kraju nad Wisla, czy odpadow kukurydzianych z Midwest. "Czysty" produkt nie powinnien miec smaku, to nie bimber edit: To tak jak z najlepszymi single maltami: do rozcienczania mozna uzywac wody tylko z tego samego zrodelka, ktore bylo uzyte podczas produkcji (jak ktos rozciencza ;-)). Gdzies chyba sie koncza zdolnosci kipera, a zaczyna PR
jodi Napisano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 46 minutes ago, Jackie said: Na etykiecie jest kolba kukurydzy, a producent wspomina jedynie że jest zrobiony z "grains." Szkoda, ze nie zamieszcaja informacji czy GMO czy nie..
andyopole Napisano 13 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2017 1 minutę temu, jodi napisał: Szkoda, ze nie zamieszcaja informacji czy GMO czy nie.. Przy takim stezeniu Szpirytusa to sie zadna bakteryja nie uchowa, Chyba najtwardszy GMO z Monsanto tez.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.