andyopole Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 6 minut temu, Xarthisius napisał: Sacrílego! Moze mi jeszcze powiesz ze nie daje sie korzenia chrzanu i lisci debu?! Koper wloski ma posmak anyzu, to nijak nie pasuje do kiszonych ogorkow. Ale ... de gustibus non discutantum... (lisci debu? nie dodaje)
jodi Napisano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 2 minutes ago, andyopole said: Koper wloski ma posmak anyzu, to nijak nie pasuje do kiszonych ogorkow. Ale ... de gustibus non discutantum... (lisci debu? nie dodaje) Liscie debu? Ciekawe! Musze sprobowac, tym bardziej ze debow mam pod dostatkiem ;-)
Xarthisius Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 1 minute ago, andyopole said: Koper wloski ma posmak anyzu, to nijak nie pasuje do kiszonych ogorkow. Ale ... de gustibus non discutantum... (lisci debu? nie dodaje) Dziwne, pies gryzl moje gusta i rodzinny przepis, ale nawet na polce w sklepie, ogorki kiszone Krakusa czy innej firmy zawsze sa z koprem...
Jackie Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 16 minut temu, Xarthisius napisał: Sacrílego! Moze mi jeszcze powiesz ze nie daje sie korzenia chrzanu i lisci debu?! Moja babcia dwała chrzan i koper, liści dębu nie, bo nie lubiliśmy, ale wiem że niektórzy lubią.
andyopole Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 7 minut temu, Xarthisius napisał: Dziwne, pies gryzl moje gusta i rodzinny przepis, ale nawet na polce w sklepie, ogorki kiszone Krakusa czy innej firmy zawsze sa z koprem... Oczywiscie ze z koprem, ale nie wloskim. Urwij sobie kiedys w sklepie kawalek badylka i sprobuj.
ilon Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 15 godzin temu, agatenka napisał: A tu... wylądowałam na wygwizdowie. Sąsiad z tyłu ma konie, kilka domów w prawo jest krowia farma, a czasami śmierdzi tak że nie da się oddychać. Na okoliczne rozwalające się mobile i syf nie mogę patrzeć. Poza tym nie ma absolutnie żadnej rozrywki poza 20 letnim kinem ( w którym nic nie słychać) i outletami. O przepraszam - w lato jest plaża z zielonym i zimnym oceanem oraz z obskurnym boardwalkiem śmierdzącym octem i olejem ze starych frytek... Ahhhh chyba dzisiaj mam zły dzień ;-/ Agatka, dodaj, ze na tej farmie mozna kupic najlepsze lody w okolicy! Poza tym, to chyba macie jeszcze nowa kregielnie, ktora z tego co pamietam jest okropnie droga Chyba trzeba skoczyc do Seacrets na jakas imprezke na poprawe humoru. A jeszcze chcialam dodac, ze mi bardzo brakuje polskiej ilosci urlopow i L4.
andyopole Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 3 minuty temu, Jackie napisał: Moja babcia dwała chrzan i koper, liści dębu nie, bo nie lubiliśmy, ale wiem że niektórzy lubią. Jedna z moich bylych dodawala liscie... winogron.
andyopole Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 1 minutę temu, ilon napisał: A jeszcze chcialam dodac, ze mi bardzo brakuje polskiej ilosci urlopow i L4. Tylko bys sie wylegiwala....
Xarthisius Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 4 minutes ago, andyopole said: Oczywiscie ze z koprem, ale nie wloskim. Urwij sobie kiedys w sklepie kawalek badylka i sprobuj. A! To moze moje braki z botaniki wychodza. Od poczatku chodzilo mi o koper "taki do ogorkow", moze zylem w blednym przekonaniu ze to wloski.
Jackie Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 15 godzin temu, agatenka napisał: Ja mam w kuchni dwie lewe ręce - ale od czasu do czasu piekę ten chleb. Nie ma nic prostszego a smakuje znakomicie. Hm, chyba się skuszę i też upiekę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.