MeganMarkle Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 https://www.zerohedge.com/news/2018-01-05/americans-are-ditching-these-five-states-record-numbers Co powiecie na to? Mnie zastanowiło co jest takiego atrakcyjnego w Oregonie, że tak tam ludzi ciągnie? Poza andyopole ofkors...
andyopole Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 Jeśli ludzie widzą że ja wybrałem ten stan to dochodzą do przekonania że coś w tym musi być. Chyba dwa lata temu Oregon osiągnął oszołamiającą liczbę ludnosci. 4mln. 70 tyś. Nawet niejaka #Ilon jest już niemal gotowa zamawiać ciężarówkę i przenieść się na West Coast. Chociaz dotychczas nie wystawila nosa poza Delaware i przylegle stany.
katlia Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 Glownie podwojny powod: silne gospodarki i nizsze koszty zycia niz w Californi i NY. No i Florida, i obie Caroliny zawsze byly popularne dla starszych ludzi ktorzy sie przeprowadzali tam na emeryture ze wzgledu na niskie koszty i ciepla pogode.
andyopole Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 Niestety, z pozycji "atrakcja Oregonu" przesuwam sie pomalu w pozycje "skamielina Oregonu"... Wstep dla zwiedzajacych bezplatny, no, może skromne wpisowe w postaci tradycyjnych środków odurzających. Skromne, bo wątroba już nie ta...
andyopole Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 4 minuty temu, mcpear napisał: Zerowy sales tax przyciąga Tiaaa, a wysoki State Incom Tax "wygania" ludzi za rzekę do WA. Z tego co wiem od przyjaciół w WA są niższe podatki katastralne oraz lepsze warunki do prowadzenia dzialalnosci.
mcpear Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 2 minutes ago, andyopole said: Tiaaa, a wysoki State Incom Tax "wygania" ludzi za rzekę do WA. Z tego co wiem od przyjaciół w WA są niższe podatki katastralne oraz lepsze warunki do prowadzenia dzialalnosci. To na północy stanu. Na południu stanu macie nadal porównywalne albo jednak niższe State Income tax niż sąsiedzi z CA a więc oni z kolei wolą przenieść się kilka mil na północ
andyopole Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 12 minut temu, mcpear napisał: To na północy stanu. Na południu stanu macie nadal porównywalne albo jednak niższe State Income tax niż sąsiedzi z CA a więc oni z kolei wolą przenieść się kilka mil na północ Nie sądzę aby State Incom Tax był zroznicowany. Prędzej podatki od nieruchomości bo te kształtują County.
mcpear Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 Nie zrozumiałeś, a może niejasno napisałem. State Income tax w Oregonie i Kalifornii jest porównywalny (chyba trochę niższy w Oregonie). Więc mieszkańców Pólnocnej Kalifornii ciągnie przenieść się kilka mil za granicę stanową do Oregonu aby nie płacić podatku od zakupów.
andyopole Napisano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2018 1 minutę temu, mcpear napisał: Nie zrozumiałeś, a może niejasno napisałem. State Income tax w Oregonie i Kalifornii jest porównywalny (chyba trochę niższy w Oregonie). Więc mieszkańców Pólnocnej Kalifornii ciągnie przenieść się kilka mil za granicę stanową do Oregonu aby nie płacić podatku od zakupów. Podobna migracja jak z Portland Metro Area za Columbię, do Waszyngtonu. Nie ma dochodowego podatku stanowego a pracuje się i zakupy robi się w Oregonie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.