Dublin Napisano 15 Marca 2018 Zgłoś Napisano 15 Marca 2018 Witam Czemu na rozmowach w sprawie wiz konsulat dopytuje się o wizytę w Rosji, czym to jest podyktowane i czy wakacje w Rosji są źle widziane? Osobiście byłem w Rosji na wymianie studenckiej więc czy to dla nich ogromny problem przy ubieganiu się o wizę/zieloną kartę
Gość Napisano 16 Marca 2018 Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 Stosunki pomiędzy USA a Rosja nie są fantastyczne i amerykański rząd obawia się a). Rosyjskich szpiegów osób które po pobycie w Rosji będą chciały rozpowszechniać tamtejsze ideologie w USA. Taka moja opinia.
andyopole Napisano 16 Marca 2018 Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 To po co wpuszczaja tylu ruskich w tym czasie, przeciez w tym gronie KGB czy GRU napewno umocowali niejednego nielegala. Moge sie o to zzalozyc. W moich stronach jest ich jak mrowkow. Nawet ATM sa po rosyjsku. A wczoraj na karetce z Silverton,OR widzialem napis "skoraja pomoszcz"....
Dublin Napisano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 Ciekaw jestem co im daje taka informacja że ktoś był i co dalej w związku z tym robią. Czy tylko odnotowanie i późniejsze utrudnienia gdy starasz się o szczególną ofertę pracy w rządowym sektorze. Czy tylko znajdujesz się na liście specialnej troski... Myśle że agentów to już maja w nadmiarze i nie koniecznie pochodzenia wschodniego, więc sadzę że zależy im na ewidencji na wszelki wypadek.
Joanna30 Napisano 17 Marca 2018 Zgłoś Napisano 17 Marca 2018 No ja mam w związku z tym trochę stresa, bo we wrześniu będę się starać o nową wizę do Stanów, a planuję pojechać do Petersburga w maju, więc w paszporcie będę miała wizę rosyjską. No i trochę się denerwuję, że nie dostanę wizy turystycznej do USA. Może niepotrzebnie, ale ja cykorem jestem
Łukasz90 Napisano 17 Marca 2018 Zgłoś Napisano 17 Marca 2018 Ja miałem zamiar wybrać się na wycieczkę do Moskwy , ale chyba się wstrzymam .
rzecze1 Napisano 17 Marca 2018 Zgłoś Napisano 17 Marca 2018 5 godzin temu, Joanna30 napisał: No ja mam w związku z tym trochę stresa, bo we wrześniu będę się starać o nową wizę do Stanów, a planuję pojechać do Petersburga w maju, więc w paszporcie będę miała wizę rosyjską. No i trochę się denerwuję, że nie dostanę wizy turystycznej do USA. Może niepotrzebnie, ale ja cykorem jestem Mysle, ze nie ma sie co przejmowac, ludzie teraz jezdza wszedzie. Ale jak cos, tak sie zlozylo, ze jestem teraz w Irkucku, zatem jak za kilka miesiecy bede w USA to dam znac czy wyprawa na Syberie "urozmaciila" mi przesluchania na granicy Stanow! Godzinę temu, Łukasz90 napisał: Ja miałem zamiar wybrać się na wycieczkę do Moskwy , ale chyba się wstrzymam . Bo ja wiem. To zalezy jak konsul popatrzy. Mysle, ze wiecej podrozy zwieksza szanse. Poza tym watpie aby jakikolwiek konsul podejrzewal zwyklych ludzi o szpiegostwo (a jesli tak to raczej powinno im zalezec na dostaniu takiego szpiega na swoim terytorium i jego "przekrecenie" na swoja strone, a do tego potrzebna wiza ) A mowiac powaznie, to Moskwe warto zobaczyc, zwlaszcza jesli jest sie w Rosji pierwszy raz. Ale jesli czas i budzet pozwoli to doloz sobie tez cos lokalnego, i zobacz prawdziwa Rosje. Jeden dzien w Moskwie potwierdzil mi wszystkie stereotypy jakie mialem o tym kraju, ale pozniej sie okazalo, ze gdzie indziej ludzie i otoczenie jest inne, czytaj - lepsze i przyjemniejsze. Pewnie tak jest wszedzie, to tak jakby Polske oceniac po niektorych warszawiakach.
Dublin Napisano 17 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2018 Joanna30 polecam Petersburg, bylem tam ok 3-4 dni i dużo zwiedziłem zobaczyłem. Kawałek historii Aurora dla sygnał do ataku na Ermitraż i rozpoczeła salwą rewolucję i zakończenie caratu. jest tam sporo miejsc do zobaczenia. Miasto poza tym podobne do europejskich (jeśli zwiedzisz coś poza Petersuburgiem zobaczysz o jakiej różnicy mowię) metro jest i wygodne buty potrzebne...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.