czater Napisano 17 Marca 2018 Zgłoś Napisano 17 Marca 2018 Witam! Właśnie uzupełniam wniosek o wizę i mam wątpliwości co do niektórych pól dlatego chciałem poprosić o pomoc 1. Moje nazwisko zawiera literkę "ś", rozumiem że w takiej sytuacji powinienem wpisać w polu Surname bez polskich znaków, a dopiero w polu Full Name In Native Alphabet z polskimi znakami? 2. Czy nazwy miast (np. urodzenia) i województw (wydania paszportu) należy wpisywać po angielsku? Np. zamiast podkarpackie to subcarpathian itd? 3. Mieszkam w małej miejscowości gdzie adres wygląda tak (przykład) Janów 40, 30-753 Kornelów. Czy w adresie powinienem wpisać jako Street Address Janów 40, a w City Kornelów? Moje wątpliwości wynikają z tego, że jeśli wpiszę do City Janów to mój adres pewnie będzie wyglądał tak 30-753 Janów, a nie ma takiego bo nie ma u mnie w miejscowości poczty. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc
andyopole Napisano 17 Marca 2018 Zgłoś Napisano 17 Marca 2018 29 minut temu, czater napisał: Witam! Właśnie uzupełniam wniosek o wizę i mam wątpliwości co do niektórych pól dlatego chciałem poprosić o pomoc 1. Moje nazwisko zawiera literkę "ś", rozumiem że w takiej sytuacji powinienem wpisać w polu Surname bez polskich znaków, a dopiero w polu Full Name In Native Alphabet z polskimi znakami? 2. Czy nazwy miast (np. urodzenia) i województw (wydania paszportu) należy wpisywać po angielsku? Np. zamiast podkarpackie to subcarpathian itd? 3. Mieszkam w małej miejscowości gdzie adres wygląda tak (przykład) Janów 40, 30-753 Kornelów. Czy w adresie powinienem wpisać jako Street Address Janów 40, a w City Kornelów? Moje wątpliwości wynikają z tego, że jeśli wpiszę do City Janów to mój adres pewnie będzie wyglądał tak 30-753 Janów, a nie ma takiego bo nie ma u mnie w miejscowości poczty. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc 1/ tak; 2/ jak się nazywa Twoje województwo? Subcarpatian? Wątpię; 3 jeśli ktoś napisze na kopercie: Jan Kowalski 30753 Janów. woj. Podkarpackie. ... to list nie dojdzie? Nie masz większych problemów?
sly6 Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Województwo wpisujesz jako Podkarpacie. Nie tlumaczysz tego.
hakunaMATA Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 5 godzin temu, sly6 napisał: Województwo wpisujesz jako Podkarpacie. Nie tlumaczysz tego. Może wpisać po polsku, może przetłumaczyć. Ja tłumaczyłem i było wszystko ok.
sly6 Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 1 godzinę temu, hakunaMATA napisał: Może wpisać po polsku, może przetłumaczyć. Ja tłumaczyłem i było wszystko ok. To teraz oczekuj pytań co i jak tłumaczyć jak tak można i przechodzi.
czater Napisano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi 19 hours ago, andyopole said: 1/ tak; 2/ jak się nazywa Twoje województwo? Subcarpatian? Wątpię; 3 jeśli ktoś napisze na kopercie: Jan Kowalski 30753 Janów. woj. Podkarpackie. ... to list nie dojdzie? Nie masz większych problemów? List pewnie dojdzie ale nie wiem czy takie małe rzeczy są istotne w tym podaniu czy raczej nie... :/ Co do pól z nazwami miejscowości, czyli mam wpisać Rzeszow, Krakow? Nie żadne Cracow?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.