Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
  1. Mozesz podac swoje
  2. W teorii, dziecko ponizej 14 roku zycia nie bedace principal applicant (a w DV nie jest), nie ma obowiazku. W praktyce nie pamietam, zeby sie ktos na to zdecydowal (https://fam.state.gov/fam/09FAM/09FAM050407.html albo https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-10-prepare-for-the-interview/step-11-applicant-interview.html)
  3. Jeden interview dla wszystkich.
Edytowane przez Xarthisius
  • Dziękuję! 1

Napisano

Czesc! Mam kilka prostych pytan

nazwisko panienskie matki, miejsce urodzenia - zawiera polskie znaki. Z jednej strony napisane jest ze dokladnie tak jak dane w paszporcie (miejsce urodzenia jest z polskim znakiem) a z drugiej ze jesli nie jest napisane ze ma byc po naszemu to bez polskich znakow - co pisac? 

miejsce zamieszkania - jak wpisac ze jest to osiedle a nie ulica? Zwraca blad przy wpisaniu numeru "3/3" wpisac 3 apt 3, dodatkowo nazwa osiedla rowniez jest z polskimi znakami..

province / state - uzupelniac jako wojewodztwo (bez polskich znakow?)? Czy zaznaczac "dont know" ? 

social media - bardzo sie rozpisujecie? 
czy podac 2 glowne, a np konto na X ktore jest tylko do newsow nie podawac? 

Niby wiadomo co wpisac, ale robie to pierwszy raz i nie wiem jak beda na to reagowac, co konretnie sprawdzaja i jaka to ma wage 

dzieki za odpowiedzi

Napisano
  1. Nazwisko panienskie bez polskich znakow. Jak sprobujesz to formularz albo wogole nie pozwoli Ci ich wpisac, albo bedzie krzyczal ze uzywasz niedozwolonych znakow
  2. Moze byc APT 3 w drugiej linijce, polskie znaki patrz 1.
  3. Polskie znaki patrz 1., nie wpisuj "don't know"
  4. A jest jakis powod, poza lenistwem, zeby ich nie wpisywac? Pewnie pies z kulawa noga sie nie zainteresuje Twoim twitterem, ale gdyby jednak sie ktos zainteresowal, to po co sie stawiac w podejrzanej sytuacji? Truthfully, to the best of your ability.
Napisano
7 minut temu, Xarthisius napisał:
  1. (2) Polskie znaki patrz 1., nie wpisuj "don't know"

ok, czyli state/province wpisuje wojewodztwo
przy wpisywaniu pracy, dozwolone zaznaczenie dont know jaki byl przełożony 10 lat temu? nie pamietam po prostu. rozumiem że całe 10 lat pracy trzeba wpisać jak prosze we wniosku, pomimo że lece tam z "wykształceniem"

miejsce zamieszkania, jest osiedle - wystarczy nazwa czy dopisywać jakiś wyraz czy skrót?

Cytat
  1. A jest jakis powod, poza lenistwem, zeby ich nie wpisywac? Pewnie pies z kulawa noga sie nie zainteresuje Twoim twitterem, ale gdyby jednak sie ktos zainteresowal, to po co sie stawiac w podejrzanej sytuacji? Truthfully, to the best of your ability.

Właśnie z tego powodu że nikt tam nie spojrzy to nie wiem czy jest sens uzupełniać :D ale ok, bede uzupełniać

cały ten profil, wszystkich członków rodziny uzupełniam z mojego konta, ale drukuje 3x potwierdzenie na każdą z osób po zakończeniu wpisywania danych? 

Napisano
27 minutes ago, krychu280 said:

ok, czyli state/province wpisuje wojewodztwo

Tak

przy wpisywaniu pracy, dozwolone zaznaczenie dont know jaki byl przełożony 10 lat temu? nie pamietam po prostu. rozumiem że całe 10 lat pracy trzeba wpisać jak prosze we wniosku, pomimo że lece tam z "wykształceniem"

Nie masz zadnego papieru z pracy na ktorym sie ktos podpisal? Swiadectwo pracy, payslip, cokolwiek. 

miejsce zamieszkania, jest osiedle - wystarczy nazwa czy dopisywać jakiś wyraz czy skrót?

Adres wpisujesz tak zeby list zaadresowany przez polska poczte mogl tam dojsc. Nie spotkalem sie nigdy z wpisywaniem nazwy osiedla.

Właśnie z tego powodu że nikt tam nie spojrzy to nie wiem czy jest sens uzupełniać :D ale ok, bede uzupełniać

cały ten profil, wszystkich członków rodziny uzupełniam z mojego konta, ale drukuje 3x potwierdzenie na każdą z osób po zakończeniu wpisywania danych? 

Tak. Beda trzy potwierdzenia na koncu do wydrukowania.

Napisano
Godzinę temu, Xarthisius napisał:

Adres wpisujesz tak zeby list zaadresowany przez polska poczte mogl tam dojsc. Nie spotkalem sie nigdy z wpisywaniem nazwy osiedla.

Raczej chodzi o przedrostek "os." np os. Młodych a nie jak w domyśle ul. Młodych
Może to nie ma znaczenia.. 

Napisano

hejo! wypelniam DS260 dla dziecka, dowiedziałem się już że wpisuję tam swoje dane jako że wypełniłem wniosek za dziecko.. a podpisuje się numerem paszportu swoim (jako ojciec) czy numerem paszpotu dziecka ? 

image.png.90d436c33a4ef5926c1ed3f80f8a3206.png

Napisano (edytowane)
5 hours ago, krychu280 said:

wyrzuca mi bledny numer sprawy, po wpisaniu numeru paszportu dziecka.. 

Numer paszportu dziecka. Ten sam, ktory byl wpisany w DS-260 na samym poczatku. A wpisujesz bez leading 0s? W sensie 2026EU123 zamiast 2026EU000123?

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
43 minuty temu, Xarthisius napisał:

A wpisujesz bez leading 0s? W sensie 2026EU123 zamiast 2026EU000123?

Nie, domyslam ze ze pewnie by przeszlo, a jednak strach bylo wyslac zeby nie zrobic bledu. dziwne ze podczas logowania do DS260 uzywalem calego a teraz bez "0". Nie bylo info przy "wyskakujacym bledzie" tylko czerowna flaga gdzie jest blad.