leoharx Napisano 15 Maja 2018 Zgłoś Napisano 15 Maja 2018 Czy jak np. Ksiaze Harry teraz wezmie slub z Amerykanka niedlugo to może sie starac o Zielona Karte czy dalej bedzie musial odwiedzac USA np. Na Wizie Turystycznej?
Jackie Napisano 15 Maja 2018 Zgłoś Napisano 15 Maja 2018 Z tego co się orientuję to książę podróżuje na paszporcie dyplomatycznym i nie podróżuje na wizie turystycznej tylko specjalnej wizie A. Jakiś czas temu oglądałam program w TV w którym było to omawiane, ale na 100% nie jestem pewna.
sly6 Napisano 15 Maja 2018 Zgłoś Napisano 15 Maja 2018 Pewne odpowiedzi co do podróżowania http://www.theroyalforums.com/forums/f161/diplomatic-passports-of-the-royals-37682.html
ilon Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Napisano 16 Maja 2018 20 godzin temu, Jackie napisał: Z tego co się orientuję to książę podróżuje na paszporcie dyplomatycznym i nie podróżuje na wizie turystycznej tylko specjalnej wizie A. Nawet jak na imprezki do Vegas jezdzi?
Gość Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Napisano 16 Maja 2018 20 godzin temu, leoharx napisał: Czy jak np. Ksiaze Harry teraz wezmie slub z Amerykanka niedlugo to może sie starac o Zielona Karte czy dalej bedzie musial odwiedzac USA np. Na Wizie Turystycznej? A po co mu zielona karta skoro w US na pewnie nie będzie mieszkał? :p
Jackie Napisano 16 Maja 2018 Zgłoś Napisano 16 Maja 2018 3 godziny temu, ilon napisał: Nawet jak na imprezki do Vegas jezdzi? Ha!
leoharx Napisano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2018 Dnia 15.05.2018 o 23:58, leoharx napisał: Czy jak np. Ksiaze Harry teraz wezmie slub z Amerykanka niedlugo to może sie starac o Zielona Karte czy dalej bedzie musial odwiedzac USA np. Na Wizie Turystycznej? Kochani Oczywiscie dziękuję za informacje, wyrozumialosc i profesjonalizm odpowiedzi czując pewnie Wasze zdumienie tak glupim pytaniem Oczywiscie napisalem to zapytanie tak naprawde w zartobliwym tonie jako takie trochę śmieszne i niepowazne pytanie aby wprowadzic tu troche humoru w dniu w ktorym wiekszosc z nas przczytala: "Has not been selected" Oczywistym jest ze rodzina Krolewska nie bedzie podróżowac na B2 W sumie tak pomyslalem teraz ze jest to ciekawy temat który porusza to jak wyglada podrozowanie np. Rodziny Krolewskiej i osob z dyplomatycznymi paszportami. W artykule po angielsku ktory podeslal wczesniej sly6 jest tez opisane to ze Krolowa Elzbieta podróżuje w ogole bez paszportu!
Joanna30 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Napisano 17 Maja 2018 Bo w UK paszporty wydaje Królowa Elżbieta i sama sobie nie może go wydać Wydaje mi się, że coś takiego kiedyś czytałam.
ilon Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Napisano 17 Maja 2018 8 godzin temu, Joanna30 napisał: Bo w UK paszporty wydaje Królowa Elżbieta i sama sobie nie może go wydać Wydaje mi się, że coś takiego kiedyś czytałam. LOL, ja to czasami jestem tak odcieta od rzeczywistosci, ze jakby taka Krolowa Elzbieta przechodzila normalnie przez bramki na terminalu a ja bylabym gate agentem to zaraz by bylo 'hola hola, gdzie sie Pani pchasz bez paszportu'
majkowska Napisano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2018 Wiesz skąd to się bierze, często od przepracowania ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.