Skocz do zawartości

Praca na wizie H2B - aktualne informacje.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
19 godzin temu, SuperTraveller napisał:

Chodzi o brak zainteresowanych wśród miejscowych.  Jestem ciekaw ile biznesów pozostanie bez potrzebnych rąk do pracy w tym roku. "Hire American" jeszcze wyjdzie im bokiem :)

Ah, teraz czaje. Sorka :) 

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
7 godzin temu, sly6 napisał:

Takie jakie ma Kanada rozwiązanie. 

Tylko że tam trochę inaczej widzą osoby co są nielegalnie. 

Masz na myśli IEC? Biorę udział w obecnej edycji ale mnie nie wylosowali :ph34r:

3 godziny temu, ilon napisał:

Ah, teraz czaje. Sorka :) 

Spoko :P

Napisano
5 minut temu, SuperTraveller napisał:

Masz na myśli IEC? Biorę udział w obecnej edycji ale mnie nie wylosowali :ph34r:

Spoko :P

Są wizy pracownicze bez limitów. Poszukaj pracy w Prowincjach do których mało kto jeździ.. 

Napisano
7 godzin temu, SuperTraveller napisał:

Jeżeli chodzi o zakwalifikowanie się na podstawie ich systemu punktowego to ja się na to nie łapię. Chyba, że wymyślili coś nowego o czym nie wiem.

Jest program Federalny i danych Prowincji np Atlantyckie. Poszukaj tam dobrze bo tam co jakiś czas są zmiany 

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy później...
Napisano

Witam wszystkich forumowiczow,

Chcialam przedstawic swoja sytuacje i znalezc zdanie doswiadczonych ludzi. Przegladalam forum i mam nadzieje ze pisze w odpowiednim 'dziale'.

Nie chcialam zakladac nowego tematu ze wzgledu na ilosc juz istniejacych. Ale do rzeczy. Mam 29 lat i przez ostatnie 6 pracowalam na statkach pasazerskich jako kasjerka w kasynie na wizie tranzytowej. Posiadam rowniez wize turystyczna, wyksztalcenie srednie(maturalne). Tyle o mnie ;) Wrocilam do domu i stwierdzialm ze czas na zmiany. Po przeczytaniu wielu watkow i sytuacji w jakich sa inne osoby na tym forum wiem ze jest ciezko jezeli chodzi o wize. I tutaj pytanko. Mam swiadomosc ze wiza H1B odpada ze wzgledu na wyksztalcenie.

I tutaj moje pytanie - czy warto szukac dalej jakiejkolwiek firmy ktora sponsoruje H2B? Dodam ze chcialabym popracowac w Stanach przez rok lub dwa....

Zastanawialam sie jeszcze by zapisac sie na college dwuletni i znalezc jakas prace part time... Wiem ze ze wzgledu na wiek mozecie sie dziwic ale czytalam ze na duzej ilosci uczelni nie ma ograniczen. 

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :) Milego dnia ! 

Napisano
24 minuty temu, ritaa napisał:

Witam wszystkich forumowiczow,

Chcialam przedstawic swoja sytuacje i znalezc zdanie doswiadczonych ludzi. Przegladalam forum i mam nadzieje ze pisze w odpowiednim 'dziale'.

Nie chcialam zakladac nowego tematu ze wzgledu na ilosc juz istniejacych. Ale do rzeczy. Mam 29 lat i przez ostatnie 6 pracowalam na statkach pasazerskich jako kasjerka w kasynie na wizie tranzytowej. Posiadam rowniez wize turystyczna, wyksztalcenie srednie(maturalne). Tyle o mnie ;) Wrocilam do domu i stwierdzialm ze czas na zmiany. Po przeczytaniu wielu watkow i sytuacji w jakich sa inne osoby na tym forum wiem ze jest ciezko jezeli chodzi o wize. I tutaj pytanko. Mam swiadomosc ze wiza H1B odpada ze wzgledu na wyksztalcenie.

I tutaj moje pytanie - czy warto szukac dalej jakiejkolwiek firmy ktora sponsoruje H2B? Dodam ze chcialabym popracowac w Stanach przez rok lub dwa....

Zastanawialam sie jeszcze by zapisac sie na college dwuletni i znalezc jakas prace part time... Wiem ze ze wzgledu na wiek mozecie sie dziwic ale czytalam ze na duzej ilosci uczelni nie ma ograniczen. 

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :) Milego dnia ! 

Part time masz prace na uczelni reszta to praca nielegalna jeśli chodzi o wizę studencką.  Możesz mieć więcej lat i Konsula obchodzi po co jedziesz, na ile czasu, co to za uczelnia i czy to się mieści w ramach tego co chcesz robić w życiu oraz czy ta szkoła nie jest na oku urzędu imigracji

Napisano

Nie wyzyjesz na wizie studenckiej - legalnie mozna pracowac tylko 20 godzin na kampusie za najnizsze stawki -- JEZELI taka prace nawet znajdziesz, bo na wielu 2-letnich uczelniach o takie prace jest trudno. Pozostaje H2B. Jest sporo informacji na necie o nich, z tego co rozumiem one sa maksimum na rok. 

Napisano
Dnia 31.01.2019 o 08:39, katlia napisał:

Nie wyzyjesz na wizie studenckiej - legalnie mozna pracowac tylko 20 godzin na kampusie za najnizsze stawki -- JEZELI taka prace nawet znajdziesz, bo na wielu 2-letnich uczelniach o takie prace jest trudno. Pozostaje H2B. Jest sporo informacji na necie o nich, z tego co rozumiem one sa maksimum na rok. 

Dziekuje za odpowiedz :)  Jest sporo informacji ale ciezko cokolwiek znalezc konkretnego, niestety wiekszosc stron to agencje ktore pobieraja za to duze oplaty 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...