hisense Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 Witam, moim wątkiem na pewno wywołam burzę... Dostałem propozycję pracy w USA przez sponsoring pracowniczy, wyjazd w przyszłym roku. Mogę ze sobą zabrać całą rodzinę, tak się złożyło że jestem na końcowym etapie rozwodu, mam córkę w wieku 12 lat , którą chcę zabrać ze sobą, ale z racji wykonywanego zawodu będzie dla mnie bardzo uciążliwe, aby dziecko całymi dniami było bez opieki. Dlatego zamieszczam poniższy opis, nie jest to żadna sex oferta , jestem daleki od takich tematów, po prostu zastanawiam się czy jest tu Pani najlepiej samotnie wychowująca dziecko w wieku do 37 lat , która by chciała rozpocząć nowe życie w USA. Takie powiedzmy małżeństwo z rozsądku, gdzie obie strony będą zadowolone, a każde z nas spełni swój sen o lepszym życiu... Wszystkie koszty organizacyjne , oraz wyjazdu i pobytu na miejscu będą pokryte przez mnie. pozdrawiam i czekam na reakcję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 Malzenstwo dla wizy to takie trochę oszustwo imigracyjnej. Just sayin. A ja okres wizy pracowniczej się skończy i będzie trzeba wracać do Polski? Szybki rozwodzik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 1 godzinę temu, Roelka napisał: Malzenstwo dla wizy to takie trochę oszustwo imigracyjnej. Just sayin. A ja okres wizy pracowniczej się skończy i będzie trzeba wracać do Polski? Szybki rozwodzik? w tym wcale nie ma nic zlego dopoki Autor posta jest w Polsce i bierze ten slub w Polsce. Na forum wiele razy ktos pisze, ze np wylosowal green card i bierze szybki slub z dziewczyna aby wyslac razem papiery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 1 minutę temu, ilya_ napisał: w tym wcale nie ma nic zlego dopoki Autor posta jest w Polsce i bierze ten slub w Polsce. Na forum wiele razy ktos pisze, ze np wylosowal green card i bierze szybki slub z dziewczyna aby wyslac razem papiery. Tak, tylko tutaj autor nie ma dziewczyny i poszukuje partnerki tylko dla wizy i zeby pracowala jako darmowa opiekunka dla jego dziecka w USA. :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 Teraz, ilya_ napisał: w tym wcale nie ma nic zlego dopoki Autor posta jest w Polsce i bierze ten slub w Polsce. NIe ma to kompletnie znaczenia, slub w celu zdobycia statusu rezydenta jest teoretycznie przestępstwem imigracyjnym. 1 godzinę temu, Roelka napisał: Malzenstwo dla wizy to takie trochę oszustwo imigracyjnej. Just sayin. OP szuka żony do małżeństwa z rozsądku, zadnego przestepstwa imigracyjnego tu nie ma. Nie każde małżeństwo jest z miłości i nie każde musi być z miłości by było uznane przez USCIS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 1 minutę temu, Jackie napisał: NIe ma to kompletnie znaczenia, slub w celu zdobycia statusu rezydenta jest teoretycznie przestępstwem imigracyjnym. jak ludzie w ambasadzie do tego dojda czy slub jest z milosci,rozsadku czy dla statusu ? innych informacji poza "data slubu chwile przed zlozeniem papierow" nie dostaja przeciez...nie odczytaja co siedzi w glowie danego delikwenta... ja zawsze powtarzalem - "nie jest to jego wina, ze wszedl do baru i sie zakochal" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 3 minuty temu, ilya_ napisał: jak ludzie w ambasadzie do tego dojda czy slub jest z milosci,rozsadku czy dla statusu ? W ogóle nie sprawdzają bo byłoby cholernie ciężko to udowodnić. Nie zmienia to faktu ze slub z celach imigracyjnych nie jest legalny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariadna Posted May 25, 2018 Report Share Posted May 25, 2018 pick me! pick me! :D A tak na poważnie: serio chcesz się wiązać z kimś zupełnie obcym i jeszcze powierzać mu dziecko? Bo ja np. bardziej bym się obawiała zostawienia jej z obcą osobą niż zostawienia jej samej a dziecko od 12 lat jest już na tyle ogarnięte, że potrafi zadbać o siebie. Poza tym - przeprowadzka do innego kraju to zawsze wyzwanie i wywołuje wiele emocji. Na początku nie zawsze tylko te pozytywne.Twoja żona będzie od Ciebie uzależniona bo sama nie będzie mogła podjąć żadnej pracy. Jeśli weźmiesz normalną za żonę to narośnie w niej frustracja (no ile można siedzieć w domu!) a jeśli weźmiesz tzw. gold digger to licz się z wysokimi oczekiwaniami (i też frustracją). No chyba, że zarabiasz miliony i zapewnisz jej wszystko co chce... Nie lepiej zainwestować w opiekunkę? Albo au pair? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted May 25, 2018 Report Share Posted May 25, 2018 Forum zamienia się w poradnik matrymonialno randkowy. Tutaj sugeruje się rozwiązanie, w innym wątku nasz ukochany przywódca namawia na portale randkowe. A ja glupi zamiast się poradzić na forum sam brnę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted May 25, 2018 Report Share Posted May 25, 2018 7 godzin temu, Ariadna napisał: Bo ja np. bardziej bym się obawiała zostawienia jej z obcą osobą niż zostawienia jej samej a dziecko od 12 lat jest już na tyle ogarnięte, że potrafi zadbać o siebie. W wielu stanach jest to nielegalne. W illinois nie wolno zostawiać w domu dziecka które ma mniej niż 14 lat. 7 godzin temu, Ariadna napisał: Nie lepiej zainwestować w opiekunkę? Albo au pair? To też są obce osoby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.