scarab Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Godzinę temu, andyopole napisał: Wygrałeś! To teraz muszę ogarnąć jakiś tani lot do Portland bo szkoda żeby vouchery przepadły, no chyba że wpadnę jak już się trochę zadomowię w US
andyopole Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 32 minuty temu, scarab napisał: To teraz muszę ogarnąć jakiś tani lot do Portland bo szkoda żeby vouchery przepadły, no chyba że wpadnę jak już się trochę zadomowię w US No problem. Musze tylko jakąś granice czasowa wyznaczyć. Lata już nie te, zapukasz a ja nic już nie będę pamiętał oprócz pytań na maturalnych.
scarab Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 2 minuty temu, andyopole napisał: No problem. Musze tylko jakąś granice czasowa wyznaczyć. Lata już nie te, zapukasz a ja nic już nie będę pamiętał oprócz pytań na maturalnych. Na pewno nie wpadnę bez zapowiedzi
andyopole Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 U mnie zapowiadac się nie trzeba. Chleb ze smalcem i coś na dobre trawienie zawsze się znajdzie.
Chargingbull Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 4 godziny temu, Paulina_K napisał: Też gratuluję Ale pozwolę sobie zadać jeszcze raz pytanie: "A jak sądzicie czy w sytuacji, w której zgłoszę przed spotkaniem zmianę stanu cywilnego i fakt że jednak chcę z kimś jechać powoduje pojawienie się ryzyka że z tego względu odrzucą moją kandydaturę? " Witam Paulino Również jestem w podobnej sytuacji do Ciebie. Wylosowano mnie, jestem kawalerem i wysłałem już wniosek DS 260. Również mam te same pytania co ty i przewertowałem już wiele stron forum. W najgorszym przypadku sponsorowanie ale to się wlecze strasznie, chociaż w przypadku sponsorowania małżonka jest to wiza bodajże F2A i z tego co wyczytałem to idzie to szybciej a niżeli sponsorowania np. rodzeństwa, które wyczytałem, że ciągnie się latami. Ale załóżmy, że nawet sponsorowanie żony/męża potrwa kilka/kilkanaście miesięcy to trochę porażka (inaczej jak sponsoruje obywatel U.S. to wtedy pomija się zbędne kolejki). Pozdrawiam Marek
Gość Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Sponsorowanie małżonka (kiedy ma się tylko zielona kartę) trwa 2 lata. Nie parę miesięcy... Gdy sponsoruje obywatel US, to też trwa obecnie około roku
ilon Napisano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2018 Dnia 25.05.2018 o 16:21, Roelka napisał: Sponsorowanie małżonka (kiedy ma się tylko zielona kartę) trwa 2 lata. Nie parę miesięcy... Gdy sponsoruje obywatel US, to też trwa obecnie około roku Kurde, wiecie ze ja dopiero teraz uswiadomilam sobie, ze moglabym kogos sponsorowac na zielonej?!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.