Gość Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 Witam W formularzu DS-260 jest pytanie "Have you ever been refused a U.S. Visa, been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry?" Obecnie mieszkam w Kanadzie i kilka razy musiałem robić tzw. "flag pole" na granicy z USA. Nie jestem pewien, ale chyba do tego celu trzeba utrzymać withdrawned application for admission at the port of entry. Ktoś może potwierdzić? BTW. Czy są na forum jakieś osoby które przeprowadziły się z USA? Pozdrawiam
Jackie Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 Myślę że musiałbyś zapytać prawnika. Napisz do Kariny.
andyopole Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 Co to takiego "flag pole"? Z ciekawości pytam.
Joanna30 Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 10 minut temu, andyopole napisał: Co to takiego "flag pole"? Z ciekawości pytam. Mnie wujek google podpowiedział coś, czego OP na pewno nie miał na myśli
Jackie Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 13 minut temu, andyopole napisał: Co to takiego "flag pole"? Z ciekawości pytam. https://workingholidayincanada.com/flagpoling-us-canadian-border/
katlia Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 44 minuty temu, Joanna30 napisał: Mnie wujek google podpowiedział coś, czego OP na pewno nie miał na myśli LOL!
andyopole Napisano 27 Maja 2018 Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 48 minut temu, Joanna30 napisał: Mnie wujek google podpowiedział coś, czego OP na pewno nie miał na myśli No właśnie. Czy jak się zrobi szpagat na drzewcu od flagi to wpuszczają?
Gość Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2018 On 5/27/2018 at 9:48 AM, andyopole said: Co to takiego "flag pole"? Z ciekawości pytam. Flagpoling means applying for the renewal of your work (or study) permit by leaving Canada at a border crossing with the USA, and re-entering, sometimes immediately. The same practice is also used for those seeking to validate their PR status and/or PR visa. In other words, you take a trip “around the flagpole” and re-enter Canada where you present your documentation and get that new work or study permit stamp in your passport.
Gość Napisano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2018 Znalazłem odp w internecie. Trzeba zaznaczyć "YES" i wytłumaczyć powód, jak poniżej: "I HAVE DONE TWO FLAGPOLES TO RENEW MY WORK PERMIT. IT WAS AT THE BORDER WITH CANADA, IN (CITY). I WAS INFORMED THAT THEY ARE ADMINISTRATIVE REFUSALS. "
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.