Jump to content

Prezent z Polski

AnaMik

Recommended Posts

Moje Drogie, bo to pytanie głównie do kobiet jakie kosmetyki z Polski sa drogie badz ciezko dostepne w USA ? Pytam bo osoba do ktorej jade chce abym przywiazla jej jakis fajny krem, ale nie chcialabym kupic czegos co moze kupic bez problemu u siebie.

HEj, moze nie jest to jakas drożyzna ale ja od kiedy sie przeprowadziłam „zamawiam” u mamy z Polski kremy firmy sylveco, jest to polska firma, robią kosmetyki naturalne z dosyć krótkim terminem ważności i szczerze to przy moich skórnych problemach tylko ich kremów uzywam bo po tych marketowo drogeryjnych popularnych a nawet z wyższej polki ale amerykańskich mam wysypana twarz. Wiec jak chcesz to sobie zobacz, maja na pewno fanpage na fejsie i pewńie jakas strone internetowa tez, z tego co ja mogę polecić co używałam super sa kremy z serii nagietkowej na dzien i na noc z betulina i tonik hibiskusowy i ekstra jest peeling do twarzy oczyszczający chyba ze skrzypem. Te kosmetyki non stop mi mama wysyła :p a probowalam tutaj duzo nawet te ekstra drogie obagi i dupa.

Zwykły krem Nivea wyprodukowany w Niemczech (a nie w Meksyku jak ten dostępny w USA) jest zawsze dobrym prezentem, o ile ktoś należy do partii "wyprodukowany w Niemczech jest lepszy."

Mogę z ręką na sercu polecić kosmetyki firmy IOSSI która należy do mojej koleżanki Aśki. Moja mama mi przywiozła krem i serum i jestem zachwycona, co nieczęsto mi się zdarza bo jestem upierdliwa w kwestii kosmetyków. Będę w Polsce we wrześniu i planuję przywieźć stamtąd pełną walizkę produktów IOSSI.

Balneo - świetna firma, świetne kosmetyki. Polecam. Też kupię jak będę w Polsce.

Z kolorówki niedostępne w amerykańskich sklepach IRL są Max Factor i Bourjois. Inglot jest dostępny w USA ale jest droższy w porównaniu do Polski.

W okolicach gdzie jest dużo Polonii są polskie sklepy i najpopularniejsze kosmetyki Ziaji, Celii, AA itp. można kupić bez problemu i niedrogo.

8 godzin temu, andyopole napisał:

Podzwon po polskich aptekach-drogeriach w NY albo Ciupagowie. Prawie wszyscy prowadza sprzedaż wysyłkową. 

Sam tak kupowałem leki. Zawsze dorzucali saszetki z reklamowkami polskich kosmetyków, np od Zięki. Wagowo nieraz było wiecej kremów niż leków. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...