mkrzyzan Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2018 Witam serdecznie, mam pytanie być może gdzieś jest taka informacja już zamieszczona ale ja nie mogę znaleźć. chodzi mi o biuletyn visa jezeli mnie wylosowali i wypełniłem ds-260 jak czytać ten biuletyn czy jyż jest czy będzie to za chwilę. jezeli ponawiam temat. z góry dziękuję za wyjasnienia. michał
sly6 Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2018 a wylosowali Ciebie w dv 2018 czy też 2019? Jak dv 2019 to pierwszy biuletyn będzie po 15 sierpnia. Jaki numer masz?
Xarthisius Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2018 Biuletyn wychodzi do ~15 kazdego miesiaca. Interesuje Cie sekcja B (DV Category for the Month of ...) albo nawet bardziej: C (THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN ...). Patrzysz na wartosc cutoff dla EU w tabelce. Jezeli Twoj case number jest nizszy niz numer z tabelki, bedziesz mial rozmowe w ambasadzie w danym miesiacu. Obecny biuletyn (lipcowy) pokazuje w sekcji B odciecie na lipiec, a w sekcji C na sierpien. Nastepny biuletyn (sierpniowy) wyjdzie w ciagu najblizszych 7 dni i bedzie pokazywal odciecie na sierpien w sekcji B (dokladnie to samo jak w sekcji C poprzedniego biuletynu) i odciecie na wrzesien w sekcji C (ostatnie dla DV18) Biuletyn wrzesniowy, ktory opublikuja do 15 sierpnia, bedzie zawieral pierwsze odciecie dla DV19 na wrzesien (sekcja C). https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
mkrzyzan Napisano 11 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 11 Lipca 2018 dziekuję za odpowiedzi wylosowali mnie w dv-19 mój numer 11xxx. nie wiem czy to niski czy wysoki bardzo sie nie znam.
sly6 Napisano 11 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2018 2 godziny temu, mkrzyzan napisał: dziekuję za odpowiedzi wylosowali mnie w dv-19 mój numer 11xxx. nie wiem czy to niski czy wysoki bardzo sie nie znam. średni numer.
mkrzyzan Napisano 12 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 witam to jaki jest najlepszy numer w takim razie poniżej 10 000 czy powyżej 20 000. pytam z czystej ciekawości
mola Napisano 12 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 7 minut temu, mkrzyzan napisał: witam to jaki jest najlepszy numer w takim razie poniżej 10 000 czy powyżej 20 000. pytam z czystej ciekawości Numer loteryjny to jak numerek porządkowy - najlepiej mieć numerek 1. Im wyższy numer tym jesteś dalej w kolejce.
mkrzyzan Napisano 12 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 ja i tak jestem zadowolony bo w tamtym roku brałem udział i nic. pamietam czasy jak się wysyłało pocztą to dopiero naprawdę losowania. człowiek myślał czy dobrze adres wpisał. jak nie będę miał rozmowy trudno się mówi. Poza tym ja i tak musiał rozważyć wyjazd w USA nikogo nie mam nawet znajomych.
MeganMarkle Napisano 28 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2018 On 7/12/2018 at 7:06 AM, mkrzyzan said: witam to jaki jest najlepszy numer w takim razie poniżej 10 000 czy powyżej 20 000. pytam z czystej ciekawości Zasada jest taka, że im niższy numer tym lepiej bo szybciej będziesz miał rozmowę z twoim numerem na pewno się załapiesz na wizę, a rozmowę zapewne będziesz miał wiosną przyszłego roku.... powodzenia!
MeganMarkle Napisano 28 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2018 On 7/12/2018 at 7:37 AM, mkrzyzan said: ja i tak jestem zadowolony bo w tamtym roku brałem udział i nic. pamietam czasy jak się wysyłało pocztą to dopiero naprawdę losowania. człowiek myślał czy dobrze adres wpisał. jak nie będę miał rozmowy trudno się mówi. Poza tym ja i tak musiał rozważyć wyjazd w USA nikogo nie mam nawet znajomych. To że nie masz nikogo w stanach to nie jest problem... dużo ważniejsze jest co robisz zawodowo, jakie masz kwalifikacje, wykształcenie... jesli masz szanse na dobra prace to reszta sama sie ulozy! Poczytaj choćby historie @mariano85
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.