rzecze1 Napisano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2018 21 godzin temu, maciopa napisał: A nie wpadłeś na to, że na forum mogą wypowiadać się nie tylko "house wifes" i pasjonaci? Nie... nie wpadłem... Nie pomyślałem tez o tym, ze piszą tu nie tylko maszyniści i pracownice urzędów samorządowych... ani nie pomyślałem tez o setce innych przypadkowych, niezwiązanych z tematem faktów... ???? Musisz pisac bardziej rzeczowo i konkretnie, a nie jak to ktoś wyzej napisał - zagadkami. Jest cos ale nie wiadomo co, cos moze byc nie takie jak się wydaje, wiadome układy, tajemnicze zaleznosci, doinformawani, inteligentni juz to wiedzą, a Ci co chcą doczytają... come on!... to nie konwencja partii rządzącej... to anonimowe forum internetowe - tutaj trzymamy poziom 10 procent odmów - myślę, ze koledzy juz to wyjaśnili. Była to jednorazowa sprawa, nie ma do tego powrotu. Wątek ten nie jest od teoretyzowania na temat spraw na które nie ma dziś najmniejszych szans, i od pisania o tym co Amerykanie mogliby zrobic gdyby chcieli....... CYPR. Ciekawa sprawa i mnie zainteresowała. Godząc Ciebie, bo mowiłeś, ze od pięciu lat, i kogoś innego, kto mowił, ze od roku.. oficjalnie potwierdzę, ze Cypr ma poziom odmów ponizej 3 procent od DWÓCH lat - rok podatkowy 2016 i 2017. Zrodlo, amerykanskie statystyki rządowe: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/refusalratelanguage.pdf Co jest interesujące to to, ze Cypr miał odsetek nizszy niz 3 procent przed 2013 rokiem, ale do VWP nigdy nie wszedł. Nie ma na ten temat wielu informacji, ani w polskim a w angielskim, zatem zakładam, ze brak sukcesu mial związek z ich sytuacją polityczną, presją Turcji, no i oczywiście roznego rodzaju "shady" financial businesss jaki na Cyprze ma miejsce i z czego Cypr jest znany. Jeśli ktoś coś wie więcej na ten temat, chętnie usłyszę. A co do Polski, to panie @maciopa , ciągle czekamy na informacje co KONKRETNIE odrózni Polskę od Czech, Slowacji, Litwy, Lotwy, Estonii, Węgier, Słowenii i Malty i nie pozwoli jej wejsc do VWP po zejściu ponizej wymaganego odsetka odmów 3 procent???
maciopa Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2018 Dnia 10.08.2018 o 03:36, jkb napisał: Skanowali Ci palce i robili zdjecia przy wylocie z USA? Skad ty takie informacje w ogole bierzesz Mam nadzieję, że w swojej wypowiedzi tylko udajesz niewiedzę nt. nośników danych biometrycznych i sposobów pozyskiwania z nich danych do pozostałych - na obecną chwilę z mojej strony -> EOT.
jkb Napisano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2018 4 godziny temu, maciopa napisał: Mam nadzieję, że w swojej wypowiedzi tylko udajesz niewiedzę nt. nośników danych biometrycznych i sposobów pozyskiwania z nich danych do pozostałych - na obecną chwilę z mojej strony -> EOT. A co ma piernik do wiatraka? Poki co piszesz zagadkami, specjalnie w sumie to nie wiesz o czym piszesz sam, i tylko krecisz wszystkim w glowach gdzies zaslyszanymi informacjami, ktorych nikt inny nie jest w stanie potwierdzic. Slusznie, koncz wasc, wstydu oszczedz...
maciopa Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2018 22 godziny temu, jkb napisał: A co ma piernik do wiatraka? Poki co piszesz zagadkami, specjalnie w sumie to nie wiesz o czym piszesz sam, i tylko krecisz wszystkim w glowach gdzies zaslyszanymi informacjami, ktorych nikt inny nie jest w stanie potwierdzic. Slusznie, koncz wasc, wstydu oszczedz... Czyli jeśli czegoś nie jesteś w stanie wygooglować to to nie istnieje?! Buahahahahaha dobre! Made my day Nie mniej jednak - obserwujcie informacje prasowe w przedmiotowej sprawie po opublikowaniu wartości tego jedynego (waszym zdaniem) kryterium po bieżącym roku budżetowym.
jkb Napisano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2018 2 godziny temu, maciopa napisał: Czyli jeśli czegoś nie jesteś w stanie wygooglować to to nie istnieje?! Buahahahahaha dobre! Made my day To prosze Cie wyrecz mnie i reszte zainteresowanych forumowiczow, skoro tacy jestesmy slabi w tym googlowaniu, i skoncz z trollowaniem...
maciopa Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2018 16 godzin temu, jkb napisał: To prosze Cie wyrecz mnie i reszte zainteresowanych forumowiczow, skoro tacy jestesmy slabi w tym googlowaniu, i skoncz z trollowaniem... Musisz głębiej sięgnąć do słownika ponieważ w moich postach nie ma ani grama "trollowania" a jedynie suche fakty. I nie wybieraj jedynie wycinków wypowiedzi - do tematu powrócimy po zakończeniu bieżącego roku fiskalnego. Przygotuj popiół, dużo popiołu...
jkb Napisano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2018 24 minuty temu, maciopa napisał: Musisz głębiej sięgnąć do słownika ponieważ w moich postach nie ma ani grama "trollowania" a jedynie suche fakty. Cytuj Trolling – (verb), as it relates to internet, is the deliberate act, (by a Troll – noun or adjective), of making random unsolicited and/or controversial comments on various internet forums with the intent to provoke an emotional knee jerk reaction from unsuspecting readers to engage in a fight or argument 2 Pasuje jak ulał Nigdzie nie piszesz skad sie bierze 10%, wiec "suche fakty" mozna miedzy bajki wlozyc. Przytoczyles jedynie paragraf 8, ktory nie ma obecnie zastosowania, wiec czekamy dalej.
maciopa Napisano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 6 Września 2018 Dnia 21.08.2018 o 17:56, jkb napisał: Bajdurzenie na temat 10% progu wejscia do VWP przeniesione tu: Zabieg dziwny i nie do końca przeze mnie zrozumiały, ponieważ zagadnienie w nim poruszane wiąże się z programem Visa Waiver, do którego Polska nie wejdzie przynajmniej do 2020 roku. Moim zdaniem @jkb nadużyłeś uprawnień administratora forum. Dnia 1.09.2018 o 23:03, cee napisał: http://forsal.pl/amp/1239845,tylko-3-proc-polakow-udajacych-sie-do-usa-nie-dostaje-wizy.html Swoją drogą kryterium niezbędnym do wprowadzenia preclearance jest nie tylko volumen ruchu...
rzecze1 Napisano 7 Września 2018 Zgłoś Napisano 7 Września 2018 Dnia 6.09.2018 o 11:57, maciopa napisał: Moim zdaniem @jkb nadużyłeś uprawnień administratora forum. E tam, ja @jkb w tym przypadku popieram. A poza tym to teraz na swiecie jest moda na mocnych liderów trzymających "people in line", zatem równie dobrze mozemy się zacząc przyzwyczajac do nowych porządków takze na forum tutaj
andyopole Napisano 8 Września 2018 Zgłoś Napisano 8 Września 2018 Godzinę temu, rzecze1 napisał: E tam, ja @jkb w tym przypadku popieram. A poza tym to teraz na swiecie jest moda na mocnych liderów trzymających "people in line", zatem równie dobrze mozemy się zacząc przyzwyczajac do nowych porządków takze na forum tutaj Przewidujesz że teraz na forum będzie "ruki pa szwam"? Ja tam już swoje odsłużyłem, jakby co.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.