Suprise Napisano 24 Września 2018 Zgłoś Napisano 24 Września 2018 Ile polskich zł mniej więcej potrzeba na 12 miesięcy pobytu w USA? Pobyt u rodziny goszczącej więc wliczając najpotrzebniejsze rzeczy i ewentualnie nie za drogie wydatki na inne rzeczy - wydając oszczędnie.
Gość Napisano 24 Września 2018 Zgłoś Napisano 24 Września 2018 Godzinę temu, Suprise napisał: Ile polskich zł mniej więcej potrzeba na 12 miesięcy pobytu w USA? Pobyt u rodziny goszczącej więc wliczając najpotrzebniejsze rzeczy i ewentualnie nie za drogie wydatki na inne rzeczy - wydając oszczędnie. Z ciekawosci, na jakiej wizie jedziesz? Ciezko troche powiedziec, bo nie wiadomo jak i ile wydajesz normalnie kasy. Jesli chcesz tylko na jakies pierdolki, to powiedzmy 500 - 1000$ na miesiac?
Suprise Napisano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2018 5 minut temu, Roelka napisał: Z ciekawosci, na jakiej wizie jedziesz? Ciezko troche powiedziec, bo nie wiadomo jak i ile wydajesz normalnie kasy. Jesli chcesz tylko na jakies pierdolki, to powiedzmy 500 - 1000$ na miesiac? Jadę na wizie F-1
miron_ksi Napisano 24 Września 2018 Zgłoś Napisano 24 Września 2018 Jeżeli mieszkanie masz i nic za nie płacisz, to (nie wiadomo gdzie jedziesz) to na życie by coś kupić i gdzieś iść, nie uwzględniając wydatków medycznych i brak samochodu, których lepiej nie mieć, to myślę, że z ~600 USD miesięcznie wypadałoby mieć przeznaczone na miesiąc.
sly6 Napisano 24 Września 2018 Zgłoś Napisano 24 Września 2018 Znam osoby co wydawały po 10 dol średnio na dzień bo mieli spanie i jedzenie zapewnione. Ile osób tyle odpowiedzi i każda prawdziwa.
andyopole Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Dnia 24.09.2018 o 05:19, sly6 napisał: Znam osoby co wydawały po 10 dol średnio na dzień bo mieli spanie i jedzenie zapewnione. Ile osób tyle odpowiedzi i każda prawdziwa. To musial traffic jak Ty. Do ukochanej rodziny, ktora karmila nie tyle do syta co az do bolu...
Patipitts Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Zalezy jaki stan i co zamierzasz robić. Jesli tylko siedziec w domu i sie uczyć (mniemam ze do jakiejs szkoły lecisz) to wydasz mniej a jesli chcesz sobie w międzyczasie zwiedzać, cos zobaczyć to wiadomo ze wyjdzie drożej. Pracując i mieszkając na kampie w USA (miałam zapewnione wyżywienie i zamieszkanie oraz transport na jakies wycieczki, dni wolne itp) wydawałam Ok 300-1000$ (W zależności od roku i potrzeb) na miesiąc wlasnie na „pierdolki” typu zakupy, wyjścia, pamiątki dla rodziny, atrakcje. Tylko w pierwszym roku wszystko przeliczalam na złotówki i wtedy rzeczywiście bardzo oszczędnie ta kasa dysponowałam bo miałam jej mało, pozniej juz tak na to nie patrzyłam i wychodziło sporo wiecej. Takze da sie ale wtedy no siłą rzeczy musisz sobie wielu rzeczy odmawiać np wyjsć ze znajomymi, wycieczek, planu na telefon itp.
andyopole Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Syn mojego kolegi nic nie przywiózł z W&T. Wsio przetyrmanił.
Patipitts Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 3 minuty temu, andyopole napisał: Syn mojego kolegi nic nie przywiózł z W&T. Wsio przetyrmanił. Ja tak samo :p ale to na podróżowanie a kolega pytał o zwykle zycie. Jak na campie mieszkałam to oszczędzałam wlasnie zeby wydać juz po programie na zwiedzanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.