wujek4442 Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 Cześć wszystkim, jestem po wypełnieniu wniosku, a przed wpłata. Waham się z następującej przyczyny. Moja mama wyjechała na wizie turystycznej do stanów w grudniu. W maju wyszła za mąż za obywatela USA, obecnie ma przekroczony czas pobytu na wizie turystycznej, jest jednak podczas załatwiania formalności dotyczących jej legalnego pobytu tam, ma już np. Pozwolenie na prace. Poki wszystkie papiery nie będą gotowe Stanów opuścić nie może. Ja natomiast chciałbym w przyszłym roku ja odwiedzić i zwiedzić przy Tym Stany. Od dwóch lat pracuje na umówię o prace w Szkocji, zdobyłem tu 3 miejsce na mistrzostwach Szkocji w boksie i chciałbym w przyszłym roku zawalczyć tu o tytuł. O wizę staram się w Wwa będąc na urlopie. Czy jest szansa, ze dostanę wizę? Zapytajcie jeśli coś jest niescislego, mam mało czasu do powrotu do Szkocji, a cały ten stres z załatwianiem tego wszystkiego mocno mnie przygniata. Dodatkowo na wniosku nie wpisałem mamy jako osoby kontaktowej w stanach, wpisałem sale bokserska, która na pewna chciałbym odwiedzić(nie chciałem sugerować, ze jadę przedewszystkim do mamy). Jeśli już to lepiej podać mamę czy nie? Czy lepiej czekać, aż sytuacja mamy w stanach się polepszy i jej status ulegnie zmianie?
sly6 Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 A ta sala jest w tym samym miejscu gdzie mieszka Twoja Mama? Nawet jak Twoja Mama ureguluje swój pobyt to nadal musisz przekonać urzędnika że nie zrobisz jak Twoja Mama oraz nie będziesz walczyć na terenie USA.
wujek4442 Napisano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 Mama pod LA, salka w oxnard troche na północ.
Zuza007 Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 Przede wszystkim poczekałabym ze składaniem wniosku wizowego do momentu, kiedy mama będzie miała już w pełni legalny status.
cee Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 W ds160 jest pytanie o bliskich przebywających w USA. Co wpisałeś?
wujek4442 Napisano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 10 minut temu, cee napisał: W ds160 jest pytanie o bliskich przebywających w USA. Co wpisałeś? Zaznaczyłem, ze mama jest w USA.
Joanna30 Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 Na pewno będziesz o nią pytany. Sposób legalizacji pobytu przez nią może rzutować na Twoją wizę. Jak bardzo - tego dowiesz się już/dopiero na rozmowie.
cee Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 Myślę że to będzie główny temat rozmowy i stawia cię (niestety) w trudnej sytuacji, ale warto próbować. Na pewno nic nie ukrywaj i nie kręć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.