Julian Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2018 Wraz z rodziną chciałbym się przeprowadzić do Stanów Zjednoczonych. Bardzo bym prosił Was o jakieś wskazówki, oraz jaką wizę muszę mieć z moją rodziną. ( Nie mam żadnej rodziny a nawet przyjaciół w Stanach.
Robson! Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2018 Na ten moment jedynie loteria wizowa za rok możesz próbować wraz ze swoją żoną ale szansę są małe. Inna opcja to sponsorowanie przez pracodawcę jak jesteś dobrym specem ale to temat rzeka i bardzo trudna sprawa i kosztówa dla pracodawcy. Poczytaj trochę forum jest tu sporo info na ten temat.
Julian Napisano 22 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2018 A jeśli wygram zieloną kartę to tylko ja ją otrzymuje czy żona i dzieci też?
mcpear Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2018 Ty, żona i dzieci do lat 21 stanu wolnego
Lmajgier Napisano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2019 a co w momencie gdy otrzymam zieloną kartę ale nie mam żony, mam narzeczoną, to jak wezmą z nią ślub po wylosowaniu GC to też ją dostanie?
sly6 Napisano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Lmajgier napisał: a co w momencie gdy otrzymam zieloną kartę ale nie mam żony, mam narzeczoną, to jak wezmą z nią ślub po wylosowaniu GC to też ją dostanie? Jak spełni inne wymagania np zdrowotne to tak. Np sprawy karalnosci też wchodzą w grę.
Joanna30 Napisano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2019 Jeśli weźmiesz ślub przed otrzymaniem wizy imigracyjnej w ambasadzie (która to dopiero po przekroczeniu granicy USA staje się zieloną kartą), to żona Twoja pójdzie z Tobą na rozmowę i też otrzyma wizę. Jeśli weźmiesz ślub już po wizycie w ambasadzie, to będziesz mógł sponsorować żonę po swoim wyjeździe do USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.