anan kofan Napisano 15 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2005 słyszałem ze z Mohegana już przyszly job offery,ale nie wiem czy to prawda,narazie nic nie podali :?:
anan kofan Napisano 15 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2005 a tak przy okazji jesli chodzi o bilety,szukam jak najtanszych nie ważne ile przesiadek,ja znalazlem na poczatek grudnia do NYC za 2100zl calosc, jak ktos znalazl coś tanszego to prosze o info z góry dzieki
anan kofan Napisano 15 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2005 aha i mowie o bilecie rocznym pozdr
dan Napisano 15 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2005 Problemem byloby, gdyby (a naprawde wiele zdazylem zaobserwowac, jesli chodzi o dzialalnosc firm tego typu) Emakopol mial mniej miejsc do Tahoe, niz chetnych. A dlaczego bylby to problem? Bo mi nie zalezalo, aby jechac dokadkolwiek, ale do konkretnego miejsca... w Nevadzie. I wowczas rowniez to JA bylbym pod sciana: "jedziesz do MS, albo wcale i tracisz pieniadze." Nawet jesli do CT jechac nigdy nie chcialem... Aaaa i tu dotykamy sedna!! Mianowicie, Chomiku, E-pol z pewnoscia przyjal wiecej chetnych niz mial miejsc!! Baa, wydaje mi sie, ze nawet do teraz do konca nie wiedza, ilu rzeczywiscie bedzie chcial z Polski wziac Harrah's. Gdyby bylo tak, jak myslisz, to z pewnoscia ktos by uslyszal, ze przepraszam, ale limit wyczerpany, itd.. O tym, iz tak nie bylo swiadczy fakkt, ze niektore osoby zapisaly sie ledwie przed dwoma dniami!! Ale co tam bedziemy sie martwic, mam nadzieje, ze wszystko sie uda, tylko na sama mysl o ilosci kasy w to ladowanej, az cierpnie mi skora...
-zywiec- Napisano 16 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2005 Jak tam wysyłanie wniosków wizowych ? Wysyłacie kurierem czy tylko priorytetem ? A igdzie robicie wpłate ? bo ja wszystko robie zawsze przelewem przez internet a Emakopol cos medzi że tak nie mozna i takie tam, jak wy to widzicie
Chomik Napisano 16 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2005 Troche nie rozumiem dlaczego mamy wypelniac DS-158 :shock: skoro dotyczy on tylko osob, ubiegajacych sie o wizy F, J i M. :roll: Zaskoczyl mnie ten e-mail, a zwlaszcza tempo, w ktorym trzeba zlozyc pakiet wizowy. Ostatnia mozliwa data udania sie do Ambasady to 29 listopada! To smutna dla mnie wiadomosc, bo do 30 listopada mialem byc w UK, a teraz strace sporo pieniedzy, ehhh... :oops: Zajme sie wszystkim jutro. Zadzwonie i spytam po co im DS-158... Jesli chodzi o oplate, to jedynym rozsadnym rozwiazaniem jest posrednictwo Poczty Polskiej, ktora nie pobiera zadnych oplat manipulacyjnych. Nie wolno natomiast dokonywac oplat w punktach innych niz Poczta lub bank! (Zrodlo: http://poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_photo.html )
dan Napisano 17 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2005 Wlasnie, tym razem w calej rozciaglosci zgadzam sie z Chomikiem. Najlepiej POCZTA, bo nie ma zadnych oplat, a jezeli nie, to bank. Tez nie jarze, po co im ten DS-158, tam nawet czlowiek zadnego podpisu nie sklada!! Podkrecaja tempo, a najwieksze jaja sa z tym DS-156, nie wiem czy to drukowac i wypelniac, wypelnic i wydrukowac czy moze zrobic tak, jak napisane jest w instrukcji, tylko gdzie ja znajde laserowke?? Poza tym nazwisko osoby, u ktorej bedziecie w USA?? Wpisujecie p. Shreinera?? Jakos sobie pewnie poradze...
anan kofan Napisano 17 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2005 wiem czy to drukowac i wypelniac, wypelnic i wydrukowac czy moze zrobic tak? ........Poza tym nazwisko osoby, u ktorej bedziecie w USA?? Wpisujecie p. Shreinera?? Jakos sobie pewnie poradze... Wypelnij a potem wydrukuj,tez sie zastanawiam co wpisac, ale wpisze jego nazwisko Pozdr
dan Napisano 18 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2005 No tak ,teraz to juz wszystko wiem, no prawie. To trzeba wypelnic i wydrukowac, nastepnie wlasnorecznie podpisac. Nie trzeba uzywac laserowki. Pozostale formularze po prostu wypelnic odrecznie i tyle. Spotkania w ambasadzie maja byc w polowie przyszlego tygodnia. A poaniej to juz chyba tylko bilet i wio!! Nie przychodza mi na mysl zadne inne formalnosci, ktore musielibysmy jeszcze dopelnic. Ale moze cos przeoczylem. A jezeli o te dywagacje odnosnie osob, ktore byly na obu interview, to sprawa wyglada tak: nie mamy wyboru, nawet nie dowiemy sie, co dostalismy w MS. Chyba, ze ktos jakims fortelem wywalczy chociaz wiedze na temat tego, co dostal w MS. Pozdrawiam!!
eva Napisano 18 Listopada 2005 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2005 Dzis jest piatek i wg zapewnien Emakopolu powinnismy dowiedziec sie jaka pozycje pracy dostalismy( Tahowcy). Bardzo mnie to ciekawi. :!: W poprzednich postach pojawialo sie pytanie odnosnie DS-156. Wiadomo juz dlaczego wypelniamy ten druk :?:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.