Skocz do zawartości

wyjazd na h2b z emakopolu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W poprzednich postach pojawialo sie pytanie odnosnie DS-156. Wiadomo juz dlaczego wypelniamy ten druk :?:

Raczej odnosnie DS-158.

Ponoc taki wymog Ambasady. Tak jak i ten, ze kobiety musza rowniez wypelnic DS-157, mimo iz dotyczy on tylko "wszystkich mężczyzn w wieku od 16 do 45 lat bez względu na obywatelstwo" :)

• Odpowiedzi 170
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No tak, my tu gadu, gadu, a odpowiedzi z HLT na razie nie ma!! Dzien jeszcze sie nie skonczyl, ale powoli zaczynam sie martwic. Ma ktos moze jakies info w tej sprawie?? Czy to rzeczywiscie bedzie dzis, czy moze sa jakies opoznienia??

Napisano

Podobniez POCZTA POLSKA nie pobiera zadnych oplat manipulacyjnych za wplacanie oplaty wizowej?! Ja zaplacilam 2,50 :?

Napisano
Podobniez POCZTA POLSKA nie pobiera zadnych oplat manipulacyjnych za wplacanie oplaty wizowej?! Ja zaplacilam 2,50  :?

Jestesmy z tego samego miasta - nawet nie musialem tlumaczyc pani na poczcie, ze jestem zwolniony z dodatkowej oplaty. :roll:

Napisano

Wiadomo, iz krupierzy maja stawic sie w Tahoe do 9 grudnia, pozostali - do 16. Wiadomo, ze rozmowy w Ambasadzie odbeda sie 23, 28 lub 29 listopada, ale my nie mamy wyboru dnia wizyty, chyba ze w jakims nadzwyczajnym przypadku.

Nie wiadomo kto na jakie pozycje zostal przyjete, ani kto nie zostal w ogole zaakceptowany (o ile sa takie osoby).

Nie wiem jak Wy, ale ja na razie wstrzymalem sie z rezerwacja biletu. Swoja droga jestem ciekaw czy my mamy dojechac do 16 grudnia, czy 16 grudnia (piatek) stawic sie w kasynie, aby przejsc te wszystkie papierkowe procedury. :roll: Dosc niejasna byla odpowiedz pani Beaty z Emakopolu (nie z Jej winy), ale mam nadzieje, ze i to sie wyjasni na poczatku nastepnego tygodnia. :)

Napisano
Wiadomo, iz krupierzy maja stawic sie w Tahoe do 9 grudnia, pozostali - do 16. Wiadomo, ze rozmowy w Ambasadzie odbeda sie 23, 28 lub 29 listopada, ale my nie mamy wyboru dnia wizyty, chyba ze w jakims nadzwyczajnym przypadku.

Nie wiadomo kto na jakie pozycje zostal przyjete, ani kto nie zostal w ogole zaakceptowany (o ile sa takie osoby).

Nie wiem jak Wy, ale ja na razie wstrzymalem sie z rezerwacja biletu. Swoja droga jestem ciekaw czy my mamy dojechac do 16 grudnia, czy 16 grudnia (piatek) stawic sie w kasynie, aby przejsc te wszystkie papierkowe procedury.  :roll:   Dosc niejasna byla odpowiedz pani Beaty z Emakopolu (nie z Jej winy), ale mam nadzieje, ze i to sie wyjasni na poczatku nastepnego tygodnia.  :)

To ja sie zapytam „gryzoniu” :wink: skąd ty masz takie infa ?????????

Szkolenie na krupiera zaczynają sie 4 grudnia i jeśli ktoś nie zdąży to ma kape bo następnych krupierów potrzebować bedą w marcu

A reszta ma byc najdalej na 15 ---start pracy czyli kilka dni przed 15

Żeby nie było ze głupoty pisze

-było o krupierach mówione na prezentacji

- potwierdził to ten gruby z Emakopolu

-pisało tak na tej prezentacji

-Tak powiedział Shreiner (czy jak to sie tam pisze)

Co do reszty tez tak mi on powiedział( 13 XI- na rozmowie --- że w najgorszym razie tak będzie )

A w piątek w Emakopolu powiedziano mi że chcą juz nas na 3 XII żebyśmy sie 2/3 dni zaaklimatyzowali i do roboty

Wiec skąd masz takie daty ??????????

Napisano

Po co tyle pytajnikow? :roll: Relax...

DZIS rozmawialem z pania Beata i to mi powiedziala. Ja tez przeciez wczesniej slyszalem o szkolce, ktora ma sie rozpoczac 4 grudnia. I tez o to spytalem, ale... uslyszalem, iz w jakims mailu (chyba?), ktorym Ona dysponuje, pojawiaja sie tylko dwie daty: krupierzy do 9, a pozostali do 16 grudnia.

To zatem Wam przekazalem, bo nie naleze do tych, ktorzy - wiedzac cos - zostawiaja to tylko dla siebie. :?

Mozliwosci sa trzy: a) pani Beata nie wie co mowi, :) w Emakopolu kazdy ma inne informacje i jesli odbierze Szef, to poda swoja wersje, c) cos sie zmienilo od wczoraj do dzis.

Byc moze (nawet prawdopodobnie, bo tez bylem pewien daty 4 grudnia jako daty rozpoczecia szkolenia) to co podalem jest bzdura, ale... to nie ja te ewentualne bzdury przekazuje, ale osoby w Emakopolu pracujace. :wink: Za moje pieniadze w dodatku. :shock:

Napisano

No tak, wiedzialem, ze w koncu cos zacznie sie pierd...!! Teraz cos ode mnie. Mnie caly czas zapewniaja, ze przyjazd ma byc na poczatku grudnia, a nie gdzies w polowie. Kumpel mi mowil, ze dostal info, ze ma byc w kasynie 16 czy do 16 grudnia, niewazne, jak to bylo powiedziane. Ale on leci do MS!!!! Czy to oznacza, ze te terminy sa zunifikowane?? I tu, i tu, tak samo?? Co do pozycji w HLT, mialy byc a nie ma. Ty, Chomik, piszesz cos o tym, ze ich nie ma, tzn. ze o nich nie dowiemy sie w Polsce, tylko dopiero w USA?? Data rozpoczecia szkolenia: toz to przeciez niedziela!! Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze by zaczeli wlasnie w niedziele. Ale moze czegos nie doslyszalem na prezentacji.

- zywiec - - a ty skad sypiesz tak tymi datami, tutaj tez jakos nie slyszalem takich szczegolow na prezentacji, moze bylismy naa dwoch innych?? :shock: Skoro tobie powiedziano, ze "chca nas juz na 3 XII zebysmy sie 2/3 dni zaaklimatyzowali i do roboty" to to znaczy, ze wiesz juz, ze przyjeli cie na krupiera?? To chyba jestes jedyna taka osoba!! A moze sie myle?? Ja niczego na razie nie wiem.

Poczta nie pobiera oplat, a pani w katosach wiedziala o tym doskonale, nawet sama mnie o tym poinformowala. 8)

MAm nadzieje, ze do poniedzialku wszystko sie wyjasni, bo czasu zostalo naprawde niewiele.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...