LuKase Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Witam, mam na imię Marcin. I chciałbym dowiedzieć się, czy z takim wykształceniem jak moim można starować do loterii wizowej?. Ale od początku.Po gimnazjum poszedłem do zawodówki, ale zawodówka okazała się niewypałem (chodzi o zawód), a na zmianę innego kierunku było za późno, więc zostało mi tylko „liceum ogólnokształcące dla dorosłych”. Po ukończeniu 3-letniego liceum dla dorosłych otrzymałem wykształcenie średnie (bez matury). Po szperaniu na waszym forum znalazłem oto taki wątek i kolega miał/ma podobny problem, ale nie wyjaśnił nic, jak sprawa się skończyła i teraz nie wiem, czy mogę starować do loterii, czy nie mogę z moim wykształceniem. Dodam tylko, że jak moje wykształcenie nie przejdzie to mam jeszcze prawo jazdy c+e z 3-letnim doświadczenie w prowadzeniu.
sly6 Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Napisz do Ambasady lub zadzwoń w tej sprawie.. A co do zawód to jest na liście poszukiwanych zawodów?
tomey Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Masz wykształcenie średnie i to wystarczy. Matura nie jest wymagana.
LuKase Napisano 5 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Dnia 1.02.2019 o 12:53, sly6 napisał: Napisz do Ambasady lub zadzwoń w tej sprawie.. A co do zawód to jest na liście poszukiwanych zawodów? Napisałem nawet z dwóch kont i czekałem na odpowiedź od piątku i jej nie uzyskałem. Dnia 1.02.2019 o 16:43, tomey napisał: Masz wykształcenie średnie i to wystarczy. Matura nie jest wymagana. Ja wiem, że matura nie jest wymagana, ale przeczytałem w innym poście, że koleś miał szkołę dla dorosłych ukończoną i coś nie grało i dlatego teraz sam nie wiem. A może ktoś z was ma numer do nich, aby mógł zadzwonić ?
sly6 Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 36 minut temu, LuKase napisał: Napisałem nawet z dwóch kont i czekałem na odpowiedź od piątku i jej nie uzyskałem. Ja wiem, że matura nie jest wymagana, ale przeczytałem w innym poście, że koleś miał szkołę dla dorosłych ukończoną i coś nie grało i dlatego teraz sam nie wiem. A może ktoś z was ma numer do nich, aby mógł zadzwonić ? To krótko czekasz, musisz uzbroić się w cierpliwość. Podajemy na forum czasami numer do działu wiz imigracyjnych, łatwo też go znajdziesz na stronie Ambasady.
andyopole Napisano 6 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2019 11 godzin temu, LuKase napisał: Napisałem nawet z dwóch kont i czekałem na odpowiedź od piątku i jej nie uzyskałem. Ja wiem, że matura nie jest wymagana, ale przeczytałem w innym poście, że koleś miał szkołę dla dorosłych ukończoną i coś nie grało i dlatego teraz sam nie wiem. A może ktoś z was ma numer do nich, aby mógł zadzwonić ? Z tego co pamiętam to jego liceum było jakieś takie expressowe i nie miał wymaganych 12 lat nauki w sumie.
tomey Napisano 6 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2019 3 godziny temu, andyopole napisał: Z tego co pamiętam to jego liceum było jakieś takie expressowe i nie miał wymaganych 12 lat nauki w sumie. A Ty, jak pisałeś, masz LuKase
LuKase Napisano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 10 Lutego 2019 Jeśli kogoś interesuje, co na temat takiego wykształcenia mówi ambasada, podaje niżej. Pozdrawiam. Cytuj Zgodnie z warunkami loterii uczestnik spełnia wymóg dotyczący wyksztalcenia, jeśli ma co najmniej średnie wyksztalcenie lub jego odpowiednik. Wyksztalcenie średnie jest definiowane jako pomyślne ukończenie dwunastoletniego programu nauczania szkoły podstawowej i średniej w USA lub pomyślne ukończenie w innym kraju formalnego programu nauczania szkoły podstawowej i średniej porównywalnego z wyksztalceniem średnim w USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.