Skocz do zawartości
Dawid4650

Przedłużenie wizy Turystycznej z dziewczyną.

Recommended Posts

Cześć mam kilka pytań dotyczących przedłużenia wizy Turystycznej.

Mianowicie mam możliwość udowodnienia posiadania środków na życie i atrakcję które mam zamiar zrealizować. Pytanie czy lepiej pokazać posiadanie ich na własnym koncie czy wyciąg z konta sponsora ?

Drugie pytanie dotyczy wnisosku zbiorowego jeślij jestem z dziewczyną, jest możliwość napisania jednego wniosku w imieniu dwóch osób ? 

Również jestem w stanie udowodnić że posiadamy miejsce zakwaterownia i mamy gdzie sie podziać. 

Proszę o ogólne informacje na ten temat i czy jest w tym sens ? Chciałbym zostać z dziewczyną na okres letni w Stanach bo zima nie jest atrakcyjna turystycznie akurat w miejscach które planujemy zwiedzic ogólnie zależy nam na koncertach plenerowych.

Dodam ze mamy 18 i 20 lat koniec wizy ubiega w kwietniu chcielibyśmy zostać do okresu letniego czerwiec/lipiec.

Z góry dziękuję za informację i doświadczenia osoób które pisały takj wniosek pozdrawiam Dawid.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Bardzo ryzykowne i dlugi czas oczekiwania na decyzje, jak dostaniecie odmowe i przesiedzicie wize w oczekiwaniu na decyzje to nalicza sie wam nielegalny pobyt. Generalnie odradzam, lepiej wyjechac I za jakis czas wrocic spowrotem. Kiedys @karina o tym pisala ze raczej minimalny procent dostaje taka przedluzke a teraz sie dlugo czeka na jakiekolwiek decyzje w tych sprawach takze zdecydowanie nie polecam bo mozna bardziej sobie zaszkodzic niz pomoc.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 godzinę temu, Dawid4650 napisał:

Cześć mam kilka pytań dotyczących przedłużenia wizy Turystycznej.

Mianowicie mam możliwość udowodnienia posiadania środków na życie i atrakcję które mam zamiar zrealizować. Pytanie czy lepiej pokazać posiadanie ich na własnym koncie czy wyciąg z konta sponsora ?

Drugie pytanie dotyczy wnisosku zbiorowego jeślij jestem z dziewczyną, jest możliwość napisania jednego wniosku w imieniu dwóch osób ? 

Również jestem w stanie udowodnić że posiadamy miejsce zakwaterownia i mamy gdzie sie podziać. 

Proszę o ogólne informacje na ten temat i czy jest w tym sens ? Chciałbym zostać z dziewczyną na okres letni w Stanach bo zima nie jest atrakcyjna turystycznie akurat w miejscach które planujemy zwiedzic ogólnie zależy nam na koncertach plenerowych.

Dodam ze mamy 18 i 20 lat koniec wizy ubiega w kwietniu chcielibyśmy zostać do okresu letniego czerwiec/lipiec.

Z góry dziękuję za informację i doświadczenia osoób które pisały takj wniosek pozdrawiam Dawid.

Jestem akurat świeżo w temacie, bo moja kolezanka przedluzala ostatnio wizę. 
1) Czas oczekiwania rzeczywiscie jest dlugi, min. 3 tygodnie. ALE ten caly czas od zlozenia wniosku do otrzymania odpowiedzi liczy sie jako LEGALNY POBYT. Więc nie musicie się martwić tym, ze jesli ambasada nie bedzie się dlugo odzywac, a Wam w tym czasie skonczy się wiza, to bedziecie musieli wyjezdzać od razu z USA. Jesli natomiast dostaniecie decyzje odmowna już po wygasnieciu wizy na obecny pobyt, to niestety będziecie musieli wyjechać ASAP.
2) Nie jestem pewna, co do tego samego wniosku i do srodkow finansowych. Może ktoś inny się wypowie na ten temat.

Na zachęte powiem, że ta moja koleżanka przedłuzenie wizy otrzymała bez problemu, pomimo, że był to już jej 7 pobyt w USA. Czyli można założyć, że już zwiedziła to, co miała zwiedzić, a jednak jej wizę przedluzyli.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

11 godzin temu, Dawid4650 napisał:

Cześć mam kilka pytań dotyczących przedłużenia wizy Turystycznej.

Mianowicie mam możliwość udowodnienia posiadania środków na życie i atrakcję które mam zamiar zrealizować. Pytanie czy lepiej pokazać posiadanie ich na własnym koncie czy wyciąg z konta sponsora ?

Drugie pytanie dotyczy wnisosku zbiorowego jeślij jestem z dziewczyną, jest możliwość napisania jednego wniosku w imieniu dwóch osób ? 

Również jestem w stanie udowodnić że posiadamy miejsce zakwaterownia i mamy gdzie sie podziać. 

Proszę o ogólne informacje na ten temat i czy jest w tym sens ? Chciałbym zostać z dziewczyną na okres letni w Stanach bo zima nie jest atrakcyjna turystycznie akurat w miejscach które planujemy zwiedzic ogólnie zależy nam na koncertach plenerowych.

Dodam ze mamy 18 i 20 lat koniec wizy ubiega w kwietniu chcielibyśmy zostać do okresu letniego czerwiec/lipiec.

Z góry dziękuję za informację i doświadczenia osoób które pisały takj wniosek pozdrawiam Dawid.

Skladacie wnioski oddzielnie i opłaty są oddzielne. Przedłużenie zależy od szczęścia oraz co wpiszcie we wniosku. 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
9 godzin temu, margherita_s napisał:

Jestem akurat świeżo w temacie, bo moja kolezanka przedluzala ostatnio wizę. 
1) Czas oczekiwania rzeczywiscie jest dlugi, min. 3 tygodnie. ALE ten caly czas od zlozenia wniosku do otrzymania odpowiedzi liczy sie jako LEGALNY POBYT. Więc nie musicie się martwić tym, ze jesli ambasada nie bedzie się dlugo odzywac, a Wam w tym czasie skonczy się wiza, to bedziecie musieli wyjezdzać od razu z USA. Jesli natomiast dostaniecie decyzje odmowna już po wygasnieciu wizy na obecny pobyt, to niestety będziecie musieli wyjechać ASAP.
2) Nie jestem pewna, co do tego samego wniosku i do srodkow finansowych. Może ktoś inny się wypowie na ten temat.

Na zachęte powiem, że ta moja koleżanka przedłuzenie wizy otrzymała bez problemu, pomimo, że był to już jej 7 pobyt w USA. Czyli można założyć, że już zwiedziła to, co miała zwiedzić, a jednak jej wizę przedluzyli.

Ambasada to nie tylko urząd imigracyjny. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

44 minutes ago, margherita_s said:

? Nie rozumiem.

Przedluzenie statusu (i-539) nie wysyla sie do ambasady, tylko do USCIS. Sly zabraklo przecinka ;-) "Ambasada to nietylko urząd imigracyjny"

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
6 minut temu, Xarthisius napisał:

Przedluzenie statusu (i-539) nie wysyla sie do ambasady, tylko do USCIS. Sly zabraklo przecinka ;-) "Ambasada to nietylko urząd imigracyjny"

Dziękuję za przecinek.. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tak BTW ida spore zmiany. Jutro bedzie dostepny nowy formularz I-539. Stary bedzie mozna skladac jeszcze tylko przez 2 tygodnie. Dodatkowo przy zmianie/przedluzeniu statusu bedzie robione regularne BIO do background checku. O szybkim czasie procesowania pewnie mozna zapomniec :)

[1] https://www.uscis.gov/news/alerts/update-uscis-publish-revised-form-i-539-and-new-form-i-539a-march-8

  • Dziękuję! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Odnośnik został osadzony automatycznie.   Wyświetlaj jako odnośnik

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...