dotybe Posted March 6, 2019 Report Posted March 6, 2019 Mam pytanie, będę wdzięczna za pomoc. Otrzymałam wizę do USA 5 lat temu. Niestety paszport stracił ważność i do tego nie mogę go teraz odnaleźć. Wyrabiam nowy; nie wiem natomiast co z wizą? Czy muszę przejść znowu ta sama procedurę czy jest inna ścieżka? Mam na wszystko 5 tygodni, lecę z przesiadką w USA.
sly6 Posted March 6, 2019 Report Posted March 6, 2019 Musisz od nowa wszystko robić. Nie ma innej ścieżki.
dotybe Posted March 6, 2019 Author Report Posted March 6, 2019 Nieee....naprawdę? Przecież ta moja wiza musi być gdzieś w systemie?
sly6 Posted March 6, 2019 Report Posted March 6, 2019 I jest w systemie tylko że nie ma przepisania jej do nowego paszportu, trzeba od nowa to robić.
dotybe Posted March 6, 2019 Author Report Posted March 6, 2019 Ok, rozumiem Przy okazji się zapytam: nie mam jeszcze nowego paszportu, będzie za 2 tygodnie. Moge się juz umówić do ambasady żeby zarezerwowac termin?
Miszczo1212 Posted March 6, 2019 Report Posted March 6, 2019 Godzinę temu, dotybe napisał: Ok, rozumiem Przy okazji się zapytam: nie mam jeszcze nowego paszportu, będzie za 2 tygodnie. Moge się juz umówić do ambasady żeby zarezerwowac termin? Raczej nie, skoro starasz sie od nowa o wize gdzie misisz wypełnić na poczatek ds160 a tam wlasnie chyba na poczatku ze swoimi danymi osobowymi wpisuje sie numer paszportu.
mola Posted March 6, 2019 Report Posted March 6, 2019 W tak zwanym międzyczasie, zanim przyjdzie nowy paszport, poszukaj tego zagubionego. Jak znajdziesz a wiza ważna, to bierzesz stary i nowy i możesz jechać.
dotybe Posted March 7, 2019 Author Report Posted March 7, 2019 Wlasnie biorę jutro urlop na żądanie i mam zamiar krok po kroku przeszukać całe mieszkanie łącznie z odsuwaniem mebli. Lecę na Nowa Zelandię z przesiadką w USA, jak nie polecę to ... będę płakac do końca życia . Niestety wszystkie takie rzeczy jak sporadycznie używane dokumenty i pisma trzymam w jednym miejscu i starego paszportu z wiza nie ma... nie wiem po co miałabym w ogóle wyciągać, no beznadziejna sytuacja, serio, jak można być takim nieogarem O.o Jak nowy paszport dostanę za 2 tygodnie to obawiam się że 3 tygodnie to za mało czasu na umówienie sie do ambasady i otrzymanie wizy
margherita_s Posted March 7, 2019 Report Posted March 7, 2019 4 godziny temu, dotybe napisał: Wlasnie biorę jutro urlop na żądanie i mam zamiar krok po kroku przeszukać całe mieszkanie łącznie z odsuwaniem mebli. Lecę na Nowa Zelandię z przesiadką w USA, jak nie polecę to ... będę płakac do końca życia . Niestety wszystkie takie rzeczy jak sporadycznie używane dokumenty i pisma trzymam w jednym miejscu i starego paszportu z wiza nie ma... nie wiem po co miałabym w ogóle wyciągać, no beznadziejna sytuacja, serio, jak można być takim nieogarem O.o Jak nowy paszport dostanę za 2 tygodnie to obawiam się że 3 tygodnie to za mało czasu na umówienie sie do ambasady i otrzymanie wizy Nie wiem, jaki jest teraz czas oczekiwania, ale moi kuzyni wyrabiali wizy w zeszłym roku w lutym i wyrobili się ze wszystkim w tydzień.
dotybe Posted March 7, 2019 Author Report Posted March 7, 2019 Moi znajomi z którymi lecę wczoraj złożyli formularz i maja termin na 28 marca :/ Lecimy 15 kwietnia tak więc na termin sie coś b długo czeka.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.