Alann Napisano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2019 Witam Was, Zadaje pytanie do mocno zorientowanych w tych sprawach. Doszly mnie sluchy, ze zmienily sie przepisy w ostatnim czasie I po slubie z rezydentem mozna spokojnie starac sie o legalny pobyt na terenie USA do momentu otrzymania papierow. Czy to jest prawda ? Podobno jest to od niedawna tak wiec moze ktos z Was cos wie na ten temat. Pozdrawiam Alan
kzielu Napisano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2019 7 godzin temu, Alann napisał: Witam Was, Zadaje pytanie do mocno zorientowanych w tych sprawach. Doszly mnie sluchy, ze zmienily sie przepisy w ostatnim czasie I po slubie z rezydentem mozna spokojnie starac sie o legalny pobyt na terenie USA do momentu otrzymania papierow. Czy to jest prawda ? Podobno jest to od niedawna tak wiec moze ktos z Was cos wie na ten temat. Pozdrawiam Alan Nie prawda.
BLS Napisano 9 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 Witam serdecznie , podepne sie pod temat, to w takim razie jaka jest procedura jezeli osoba na wizie 6 miesiecznej wezmie slub z LPR-em i chce zalegalizowac swoj pobyt na tej podstawie ,ale nie opuszczajac terytorium US ???
kzielu Napisano 9 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 1 godzinę temu, BLS napisał: Witam serdecznie , podepne sie pod temat, to w takim razie jaka jest procedura jezeli osoba na wizie 6 miesiecznej wezmie slub z LPR-em i chce zalegalizowac swoj pobyt na tej podstawie ,ale nie opuszczajac terytorium US ??? Konsularna w kraju zamieszkania aplikanta...
Joanna30 Napisano 10 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2020 15 godzin temu, BLS napisał: Witam serdecznie , podepne sie pod temat, to w takim razie jaka jest procedura jezeli osoba na wizie 6 miesiecznej wezmie slub z LPR-em i chce zalegalizowac swoj pobyt na tej podstawie ,ale nie opuszczajac terytorium US ??? Nielegalny pobyt/przesiedziana wiza jest wybaczana tylko małżonkom obywateli USA. Małżonkowie LPRów nie mają takich przywilejów.
BLS Napisano 10 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2020 13 godzin temu, kzielu napisał: Konsularna w kraju zamieszkania aplikanta... @kzielu Chyba nie czytasz forum na ktorym jestes administratorem ,albo celowo wprowadzasz ludzi w blad , hmmm zastanawiajace ... a to watek z panstwa forum ze mozna zalegalizowac swoj pobyt po slubie z LPR-em nie opuszczajac terytorium US : 15 minut temu, Joanna30 napisał: Nielegalny pobyt/przesiedziana wiza jest wybaczana tylko małżonkom obywateli USA. Małżonkowie LPRów nie mają takich przywilejów. @Joanna30 Ciekawy jestem gdzie doczytalas w moim poscie o nielegalnym pobycie ????
Joanna30 Napisano 10 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2020 18 minut temu, BLS napisał: @Joanna30 Ciekawy jestem gdzie doczytalas w moim poscie o nielegalnym pobycie ???? Jeśli będziesz w stanie utrzymać legalny status przez cały czas oczekiwania, który może trwać nawet dwa lata, to nie mam pytań.
BLS Napisano 10 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2020 3 minuty temu, Joanna30 napisał: Jeśli będziesz w stanie utrzymać legalny status przez cały czas oczekiwania, który może trwać nawet dwa lata, to nie mam pytań. Bardzo prosze przeczytac watek ktory zacytowalem powyzej ...
Joanna30 Napisano 10 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2020 Godzinę temu, BLS napisał: Bardzo prosze przeczytac watek ktory zacytowalem powyzej ... Przeczytałam. Praca na wizie/statusie studenckim, o jakim wspomina autorka postu, jest nielegalna. Zresztą sama o tym mówi. Jeśli taki sposób Cię interesuje, to tym bardziej nie mam pytań, ale dziękuję za pouczenie.
mcpear Napisano 10 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2020 1 hour ago, Joanna30 said: Jeśli będziesz w stanie utrzymać legalny status przez cały czas oczekiwania, który może trwać nawet dwa lata, to nie mam pytań. Obecnie w Visa bulletynie kategoria F2A jest "C" (current) - czyli składając wniosek o petycję I-130 można od razu złożyć AOS z podanie o EAD i AP - w związku z tym w zasadzie utrzymać status trzeba tylko do momentu złożenia podania. F2A jest C chyba już pół roku ale lada Visa bulletin może się to zmienić - warto korzystać z okazji - był tu przypadek chłopaka na forum co ściągnął narzeczoną, wzięli ślub na turystycznej i wystąpili o I-130 i AOS. Ślubu nie możesz brać przez pierwsze 90 dni pobytu - bo to jest podciągane pod Visa Fraud - jeśli udowodnią Tobie, że wleciałaś z zamiarem ślubu i Zielonej Karty to Ciebie wyrzucą z USA z banem - tak więc uważaj co piszesz w mailach, SMS i mediach społecznościowych
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.