Rocket128 Napisano 1 Września 2019 Zgłoś Napisano 1 Września 2019 Witam, Mam zamiar ubiegać się o zieloną kartę i rozważając najlepszy scenariusz zastanawia mnie czy fakt, że nigdy wcześniej nie byłem w Stanach może mieć wpływ na jej wynik? Słyszałem, że takie pytanie może paść podczas rozmowy. Jak wam się wydaje, jakie są wasze odczucia wrażenia na ten temat?
Xarthisius Napisano 1 Września 2019 Zgłoś Napisano 1 Września 2019 33 minutes ago, Rocket128 said: Witam, Mam zamiar ubiegać się o zieloną kartę i rozważając najlepszy scenariusz zastanawia mnie czy fakt, że nigdy wcześniej nie byłem w Stanach może mieć wpływ na jej wynik? Słyszałem, że takie pytanie może paść podczas rozmowy. Jak wam się wydaje, jakie są wasze odczucia wrażenia na ten temat? Pytania o wczesniejsze wizyty padaja po to, zeby np. sprawdzic czy nie zlamales prawa imigracyjnego. Podrozowanie do USA nie jest warunkiem koniecznym do ubiegania sie o zielona karte. Bardziej skup sie na spelnieniu wszystkich warunkow w kategorii w ktorej aplikujesz...
Rocket128 Napisano 1 Września 2019 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2019 Rozumiem i cieszy mnie ta odpowiedź. Zadałem to pytanie gdyż trochę się obawiałem czy dla konsula nie będzie to 'śmieszne', że ktoś kto nigdy nie był w stanach stara się o pobyt na dłuższy okres czasu.
MeganMarkle Napisano 2 Września 2019 Zgłoś Napisano 2 Września 2019 14 hours ago, Rocket128 said: Rozumiem i cieszy mnie ta odpowiedź. Zadałem to pytanie gdyż trochę się obawiałem czy dla konsula nie będzie to 'śmieszne', że ktoś kto nigdy nie był w stanach stara się o pobyt na dłuższy okres czasu. Konsul z tego powodu Cię nie skreśli na pewno. Aczkolwiek owszem, jest to dość dziwne i mało logiczne IMHO by starać się o stały pobyt w kraju w którym się nawet raz nie było... ale to tylko moja prywatna opinia
ilya_ Napisano 2 Września 2019 Zgłoś Napisano 2 Września 2019 2 minuty temu, MeganMarkle napisał: Konsul z tego powodu Cię nie skreśli na pewno. Aczkolwiek owszem, jest to dość dziwne i mało logiczne IMHO by starać się o stały pobyt w kraju w którym się nawet raz nie było... ale to tylko moja prywatna opinia przeciez setki tysiecy ludzi na calym swiecie mysli o pobycie w usa nie bedac tam ani razu.
MeganMarkle Napisano 3 Września 2019 Zgłoś Napisano 3 Września 2019 19 hours ago, ilya_ said: przeciez setki tysiecy ludzi na calym swiecie mysli o pobycie w usa nie bedac tam ani razu. No i co z tego że setki ludzi tak robi. Nadal uważam, że to mega głupie
tomey Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 Dnia 3.09.2019 o 03:07, MeganMarkle napisał: No i co z tego że setki ludzi tak robi. Nadal uważam, że to mega głupie Myślę, że dla setek tysięcy ludzi to jedno z najlepszych rozwiązań życiowych i na pewno nie mega głupie, Megan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.