Skocz do zawartości

K1 czy slub w Polsce???

Odetta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzieki Karino, ze jeszcze wpadasz czasami.

Odetta! bierzcie slub w Polsce i macie duzo mniej klopotow.

My cierpliwie czekamy na zaswiadczenie z sadu.

Przewiduje jeszcze ze 2 miesiace :D

Juz sama nie wiem czy sie smiac z tego czy plakac. :?

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

dziecko nie otrzymuje automatycznie wyjazdu z toba - na dziecko musi byc zlozona osobna petycja i osobne wszelkie dokumenty - wtedy dopiero dziecko dostanie wize imigracyjna razem z toba i wyleci razem z toba.

Napisano

Oki -rozumiem.Teraz cierpliwie poczekam na rozmowe ,jesli nie turystyczna to zakladam welon i fiuuuuuuuuuuuuuuuuu :)Przesadzilam z tym welonem....hihihi,no nie w tym wieku..........

Napisano

oh bosz jesli chodzi o zaswiadczenie sklada sie podanie do sadu rodzinnego (placi sie za to ok 300zl + potem za tlumacza do tluamczenia dokumentow). Oczywiscie obydwoje musicie byc w polsce. Fakt ze to trwa troche ale to tez zalezy od szczescia i kolejek w sadzie. W moim przypadku czekalam dlugo ale sama rozprawa byla tylko formalnoscia(sama tlumaczylam co maz mowi i wogole chichralismy z pytan np czy jest pani corka narzeczonego :D ). No i jestem mezatka :) Wszystko zalezy od indywidualnej sytuacji. moj maz jest ze mna w Polsce wiec nic innego raczej nie wchodzilo w gre bo nie chcielismy sie rozstawac dla np K1. Teraz dochodze do wniosku ze slub byl najlatwiejsza sprawa jesli chodzi o formalnosci :)

Napisano

hmmm ogolnie mowiac tak, ale to jeszcze zalezy od calej reszty papierow. My np teraz mamy problem ze wspolsponsorem bo moj maz jest juz w Polsce 2 lata. Poza tym od mowic zawsze maja ci prawo. Na etapie na ktorym jestesmy ze strony ambasady nie spotkalismy sie z zadnymi problemami. Poza tym nawet juz w stanach slyszalam ze ins dalej sprawdza czy malzenstwo nie jest fikcyjne (zona brata meza - skomplikowane :D - jest estonka i podobno o sraszne zbdury ich pytali). Ale tak czy inaczej po slubie chyba najlatwiej to wszystko zalegalizowac. Jakbys mialal ochote pogadac zapraszam na gg (zawsze jestem tylko ze na niewidocznym :) )

Napisano

Mam prosbe do KARINY-prosze jesli przeczytasz te wiadomosc abys odpisala,wyslalam wiadomosc prywatna do Ciebie ,ale nie wiem czy dotarla,mam pare pytan,a wiem ze Ty bedziesz znala odpowiedzi na nie,jesli -to dziekuje Ci bardzo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...