Mr Baritone 0 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 (edited) Cześć wszystkim, Mam pytanie odnośnie wynajmu pokoju poprzez Airbnb w Nowym Jorku. Wyczytalem, że nie jest to legalna praktyka, chyba że osoba, która wynajmuje nam pokokój współdzieli z nami apartament/mieszkanie/dom. Czy nie będzie problemów z przekroczeniem granicy np podczas rozmowy z urzędnikiem granicznym, gdy zdecyduję się wynając pokój poprzez Airbnb? Edited January 21, 2020 by Mr Baritone Quote Link to post Share on other sites
kzielu 1,065 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 Godzinę temu, Mr Baritone napisał: Cześć wszystkim, Mam pytanie odnośnie wynajmu pokoju poprzez Airbnb w Nowym Jorku. Wyczytalem, że nie jest to legalna praktyka, chyba że osoba, która wynajmuje nam pokokój współdzieli z nami apartament/mieszkanie/dom. Czy nie będzie problemów z przekroczeniem granicy np podczas rozmowy z urzędnikiem granicznym, gdy zdecyduję się wynając pokój poprzez Airbnb? Nie bedzie, takie rzeczy zupelnie ich nie obchodza. Quote Link to post Share on other sites
Mr Baritone 0 Posted January 21, 2020 Author Report Share Posted January 21, 2020 Ok, czyli w ESTA w rubryce dotyczącej mojego pobytu mogę spokojnie wpisać taki adres z Airbnb. Dzięki za odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
motorolnik 52 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 (edited) 1 godzinę temu, Mr Baritone napisał: Mam pytanie odnośnie wynajmu pokoju poprzez Airbnb w Nowym Jorku. Wyczytalem, że nie jest to legalna praktyka, chyba że osoba, która wynajmuje nam pokokój współdzieli z nami apartament/mieszkanie/dom To albo przebywasz dłużej niż 30 dni. https://www1.nyc.gov/site/specialenforcement/stay-in-the-know/information-for-hosts.page Edited January 21, 2020 by motorolnik 1 Quote Link to post Share on other sites
Mr Baritone 0 Posted January 21, 2020 Author Report Share Posted January 21, 2020 (edited) Planuję zostać w NY przez dwa tygodnie i czysto turystycznie. Czyli jeżeli wynajmę pokój poprzez airbnb na dwa tygpodnie to jest to niezgodne z nowojorskim prawem? Edited January 21, 2020 by Mr Baritone Quote Link to post Share on other sites
kzielu 1,065 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 18 minut temu, Mr Baritone napisał: Planuję zostać w NY przez dwa tygodnie i czysto turystycznie. Czyli jeżeli wynajmę pokój poprzez airbnb na dwa tygpodnie to jest to niezgodne z nowojorskim prawem? Jakas paranoje masz. Te przepisy dotycza tych ktorzy sa wlascicielami mieszkan i je wynajmuja, nie turystow. Kluczowy punkt w linku podanym przez motorolnika to "information-for-hosts" a dokladnie "hosts". 2 Quote Link to post Share on other sites
Mr Baritone 0 Posted January 21, 2020 Author Report Share Posted January 21, 2020 ok, dzięki - wszystko jasne. To moja pierwsza tak daleka podróż z tąd tez sporo stresu Quote Link to post Share on other sites
kzielu 1,065 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 41 minut temu, Mr Baritone napisał: ok, dzięki - wszystko jasne. To moja pierwsza tak daleka podróż z tąd tez sporo stresu Spoko - w sumie lepsi turysci ktorzy obawiaja sie zlamania prawa z najdrobnieszego powodu niz tacy co od razu szukaja pracy na budowie... Quote Link to post Share on other sites
motorolnik 52 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 To mi się przypomina pierwszy przyjazd do NYC i szok kulturowy gdy zoeirntowałem sie że tam wolno pieszym przechodzić na czerwonym świetle. Jako wytresowany w PL pieszy pierwszego dnia pokornie czekałem na przejściach aż światło się zmieni na zielone ... Quote Link to post Share on other sites
andyopole 1,855 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 2 godziny temu, Mr Baritone napisał: ok, dzięki - wszystko jasne. To moja pierwsza tak daleka podróż z tąd tez sporo stresu I bledy ort. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts