Pezet Napisano 20 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2020 Witam, mam pytanie odnośnie egzaminu na prawo jazdy, nie mogę tego znaleźć w necie, wysłałem zapytanie do DMV tez nie dostałem odpowiedzi. Czy na egzaminie teoretycznym i praktycznym mam możliwość skorzystania z tłumacza polsko-angielskiego? Znajomy, który mieszka w Kanadzie miał taka możliwość, nie wiem jak jest w USA. Dokładnie chodzi mi o stan Waszyngton, ale myśle ze w innych stanach jest podobnie.
barnclose Napisano 20 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2020 Akurat kazdy stan ma nieco inny egzamin na prawo jazdy. U mnie w CT na teorertycznym mozna bylo wybrac polski jezyk, ale w WA wcale nie musi byc tak samo.
andyopole Napisano 20 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2020 Każdy stan ma własną regulację. W Oregon można ale taki delikwent z tłumaczem moze być tylko jeden dziennie. Dziwne? Moze tak, ale tak jest.
ilya_ Napisano 20 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2020 w nowym jorku podczas teoretycznego egzaminu wybierasz sobie jezyk na komputerze w jakim chcesz zdawac. Z tego co pamietam sporo ich bylo i polski tez byl ! (polski, angielski, hiszpanski, rosyjski, ukrainski, arabski) Twoja szkola daje Ci materialy do nauki. Polskie szkoly jazdy daja materialy na test [pytania z odpowiedziami] w jezyku polskim Praktyczny zdawalem u jakiegos araba na staten island. Czy bylby dostepny tlumacz na taki exam ? Nie wiem. Exam praktyczny [na osobowe samochody] trwal mniej niz 10 minut ! 3 skrety w lewo, zaworcenie, zaparkowanie i wsio ! na praktyczny egzamin nie jest wg mnie potrzebny tlumacz, tam nic nie rozmawiasz... szkola w ktorej ja bylem zawiozla nas na egzamin, pojechalismy w 4, egzamin tez byl zdawany w tym samym samochodzie, ktorym pojechalismy....
MeganMarkle Napisano 21 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2020 U mnie w CA tez chyba jest możliwość wybrania polskiego na teście, głowy jednak nie dam sobie uciąć bo to już było jakiś czas temu a ja zdawałam po angielsku. Ten egzamin tutaj to w ogóle jest jakiś żart w porównaniu z polskim, zarówno teoria jak i praktyka, nawet małpa by ogarnęła. Do teorii przeczytałam California Driver’s Handbook i to wystarczyło. Ale nie wiem jak jest w innych stanach...
KrysiaK Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 https://proenglish.org/drivers-license-exams/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.