MeganMarkle Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 1 hour ago, katlia said: To fakt, ze jest troche taniej - bo rejon wiekszy i wiekszy wybor. Moja mama miesza w pieknej, eksklusywnej dzielnicy znanej ze swietnych szkol - mozna tam kupic condo za mniej niz 800K, dom za 1.2 million. Nie wiem czy to jest mozliwe naprzyklad w Palo Alto. Nie jest możliwe. Nawet u nas po „biednej stronie Baya” poniżej 1.5M nie ma szans na dom, a płacić tyle za kurnik (bo tak mój mąż nazywa te drewniane chatki) nam się jakoś nie uśmiecha
andyopole Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 55 minut temu, MeganMarkle napisał: To ja tez w takim razie kiedyś się przeniosę do Oregonu zeby @andyopolejeszcze bardziej zawyżone ceny miał, haha tylko najpierw się muszę tego domu w Kaliforni dorobić a na razie nie zanosi przy tych cenach A wiec skladaj na kupkę a potem Welcome to Oregon.
andyopole Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 53 minuty temu, MeganMarkle napisał: Nie jest możliwe. Nawet u nas po „biednej stronie Baya” poniżej 1.5M nie ma szans na dom, a płacić tyle za kurnik (bo tak mój mąż nazywa te drewniane chatki) nam się jakoś nie uśmiecha U nas niemal wylacznie chatki z dykty. Musisz zapomniec o niepraktycznych murowancach.
katlia Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 20 minut temu, andyopole napisał: U nas niemal wylacznie chatki z dykty. Musisz zapomniec o niepraktycznych murowancach. Andy i Meghan to przyjezdzajcie do Denver. Mieszkam w dzielnicy gdzie wszystkie domy sa murowane.
andyopole Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 Eee, nie lubię odwalania śniegu. A do domów z dykty się przekonałem.
katlia Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 21 minut temu, andyopole napisał: Eee, nie lubię odwalania śniegu. A do domów z dykty się przekonałem. Akurat sam Denver az tak duzo sniegu nie ma. 300 dni slonca na rok (i wysokosc, jestesmy na poltora kilometra wysokosci) znaczy ze snieg szybko topnie. Mi domy z dykty i drewna nie przeszkadzaja w miejscach gdzie sa trzesienia ziemi. Cala Skandynawia buduje z drewna i jakos ludzie tam nie narzekaja.
andyopole Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 Mnie zupełnie wystarcza widok śniegu na Mt Hood. Widzę ten pagórek gdy wyjadę za wieś. O ile mniejsze rachunki za ogrzewanie!
katlia Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 13 minut temu, andyopole napisał: Mnie zupełnie wystarcza widok śniegu na Mt Hood. Mi wlasciwie widoki tez wystarczaja, chyba ze jade na narty. Wlasnie wrocilam z Los Angeles, gdzie bylo 78 stopni i wszystko kwitlo. Zachcialo mi sie lata ale dla nas to jeszcze dobre kilka miesiecy...
andyopole Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 Mnie też już wiosna się marzy! Narazie przekwitly krokusy a kwitną zonkile. O dziwo, moja forsycja jeszcze nie kwitnie. Za to śliwy na pryncypialnej wsiowej Avenue zakwitly już w ubiegłym tygodniu. Dosc chlodnawo jak na koniec lutego, rano, od kilku dni, mamy prawie 0°C.
MeganMarkle Napisano 22 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2020 1 hour ago, andyopole said: Mnie też już wiosna się marzy! Narazie przekwitly krokusy a kwitną zonkile. O dziwo, moja forsycja jeszcze nie kwitnie. Za to śliwy na pryncypialnej wsiowej Avenue zakwitly już w ubiegłym tygodniu. Dosc chlodnawo jak na koniec lutego, rano, od kilku dni, mamy prawie 0°C. U nas już od połowy lutego wiosna pełną parą
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.