Skocz do zawartości

Koronawirus-jak leczyc

karusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak leczyc Koronawirusa? ja przed pol godziny na prawie pusty zoladek wypilem 2 piwa KORONA z Limonka, proponuje dla mezczyzn. mocny alkohol na prawie pusty zoladek, tak troche zeby sie zakrecilo w glowie, bo to przeciez zalezy od wagi ciala i spalania alkoholu pze organizm. Jesli chcemy pozbyc sie w szybszym czasie alkoholu, to trzeba zaopatrzyc sie w duza ilosc witaminy C ktora neutarlizuje w szybszym tempie alkohol z organizmu. Dieta: malo wieprzowiny, wiecej drobiu i dziczyzny, duzo warzyw, troche owocow z niewielka zawartoscia cukru. Ostroznie ze wzrokiem jesli chodzi o alkohol. Ja osobiscie pije koniak (zazwyczaj codziennie), tutaj jest drogi ale moze jakos dam rade finansowo. Dla niektorych olecam tez "dzin z tonikiem i cytrynom" pod warunkiem ze tonic jest z zawartoscia naturalnej chininy. Pozdrawiam, dawno mnie tutaj nie bylo.

Napisano

Głupoty !
Alkohol osłabia organizm, który może być bardziej podatny na wirusy. Duże dawki wit C źle wpływają na nerki. Jeżeli organizm przyjmie max 200mg to reszta zostanie zwrócona z moczem. 
Najlepszy jest spokój i normalne zachowanie jak każdego dnia tylko, że w domu.

Napisano
5 godzin temu, karusek napisał:

Jak leczyc Koronawirusa? ja przed pol godziny na prawie pusty zoladek wypilem 2 piwa KORONA z Limonka, proponuje dla mezczyzn. mocny alkohol na prawie pusty zoladek, tak troche zeby sie zakrecilo w glowie, bo to przeciez zalezy od wagi ciala i spalania alkoholu pze organizm. Jesli chcemy pozbyc sie w szybszym czasie alkoholu, to trzeba zaopatrzyc sie w duza ilosc witaminy C ktora neutarlizuje w szybszym tempie alkohol z organizmu. Dieta: malo wieprzowiny, wiecej drobiu i dziczyzny, duzo warzyw, troche owocow z niewielka zawartoscia cukru. Ostroznie ze wzrokiem jesli chodzi o alkohol. Ja osobiscie pije koniak (zazwyczaj codziennie), tutaj jest drogi ale moze jakos dam rade finansowo. Dla niektorych olecam tez "dzin z tonikiem i cytrynom" pod warunkiem ze tonic jest z zawartoscia naturalnej chininy. Pozdrawiam, dawno mnie tutaj nie bylo.

Czemu tak "sexistowsko" - kobiety gorsze? :)

Przy okazji SARS rosyjscy dyplomaci podczas części nieoficjalnej spotkań międzynarodowych przekazywali, że do eradykacji wirusa potrzeba 100 ml alkoholu 40% wypitego rano na czczo (dawka na średniej budowy kobietę ;) ) codziennie. Traktowaliśmy to z przymrużeniem oka ale coś w tym chyba było bo jak pamiętacie to SARS "zatrzymał się" właśnie na Rosji.

Napisano
2 godziny temu, Halyna napisał:

Czemu tak "sexistowsko" - kobiety gorsze? :)

Przy okazji SARS rosyjscy dyplomaci podczas części nieoficjalnej spotkań międzynarodowych przekazywali, że do eradykacji wirusa potrzeba 100 ml alkoholu 40% wypitego rano na czczo (dawka na średniej budowy kobietę ;) ) codziennie. Traktowaliśmy to z przymrużeniem oka ale coś w tym chyba było bo jak pamiętacie to SARS "zatrzymał się" właśnie na Rosji.

Sredniej budowy kobiete, ale w jakiej kulturze I jakiego pochodxzenia etnicznego, (sprobuj karmic eskimosa tylko owocami cytrusowymi jak ludzi tubylczych z afryki rownikowej, zobaczymy jak dlugo bedzie zyl). Nie chodzi o seksizm, kobieta czy madra czy glupia zawsze moze urodzic dziecko, zeby mogly przetrwac nastepne pokolenia, a zeby bylo w miare zdrowe to powinna o swoje zdrowie tez dbac I miec odpowiednia diete.

dlaczego w tym swiecie co raz czesciej I z uporem uzywa sie slow "sexizm", "antysemityzm" "homofobia". byc moze niedlugo bedziemy musieli jeszcze uzywac slowa "agorofobia" nie w tym znaczeniu co trzeba.

Napisano
1 godzinę temu, karusek napisał:

Sredniej budowy kobiete, ale w jakiej kulturze I jakiego pochodxzenia etnicznego, (sprobuj karmic eskimosa tylko owocami cytrusowymi jak ludzi tubylczych z afryki rownikowej, zobaczymy jak dlugo bedzie zyl). Nie chodzi o seksizm, kobieta czy madra czy glupia zawsze moze urodzic dziecko, zeby mogly przetrwac nastepne pokolenia, a zeby bylo w miare zdrowe to powinna o swoje zdrowie tez dbac I miec odpowiednia diete.

dlaczego w tym swiecie co raz czesciej I z uporem uzywa sie slow "sexizm", "antysemityzm" "homofobia". byc moze niedlugo bedziemy musieli jeszcze uzywac slowa "agorofobia" nie w tym znaczeniu co trzeba.

Tak. Jestem eskimoską.....

Żenua.

Napisano
5 godzin temu, BD6 napisał:

Głupoty !
Alkohol osłabia organizm, który może być bardziej podatny na wirusy. Duże dawki wit C źle wpływają na nerki. Jeżeli organizm przyjmie max 200mg to reszta zostanie zwrócona z moczem. 
Najlepszy jest spokój i normalne zachowanie jak każdego dnia tylko, że w domu.

To mówi nauka... ale ludzie swoje...

Ale co by nie powiedziec o wirusie, to trzeba przyznac, ze nie ma ideologii, afiliacji partyjnych ani sympatii politycznych. Jest bardzo ekumeniczny - zaraza tak "lewacką" rodzinę Trudeau, jak i "brexitowych" członków brytyjskiego rządu. Zatem moze pozwólmy biologii i ludzkim umysłom działac? Jeśli alkoholicy wierzą, ze przezyją pijąc.. niech piją. Co najwyzej umrą. I tak ponoc jest nas za duzo na świecie. Jeśli ludzie wierzą ekspertom, niech wierzą i niech postępują tak jak radzą eksperci. Co najwyzej umrą. I tak ponoc jest nas za duzo na świecie. Jedno co mozna z całą pewnością powiedziec, to to, ze wirus podejmie całkowicie obiektywną "decyzję" kogo wykosic...

Wolnosc tylko ograniczyłbym "antyszczepionkowcom". W momencie gdy szepionkę juz odnajdą i udostępnią, to wtedy anytyszczepionkowcom którzy zdecydują się zdradzic swoje przekonania którymi od lat irytująco bombardują internet... powinno się pokazac koniec kolejki...

Napisano
3 godziny temu, Halyna napisał:

Tak. Jestem eskimoską.....

Żenua.

Czytaj ze zrozumieniem, i wupowiadaj się klarownie. Celowo nie odpowiadam Rzecze1, bo tak są „po klechowsku” skonstruowane.

Napisano
16 godzin temu, karusek napisał:

Czytaj ze zrozumieniem, i wupowiadaj się klarownie. Celowo nie odpowiadam Rzecze1, bo tak są „po klechowsku” skonstruowane.

Drogie dziecko, problemy z czytaniem ze zrozumieniem wykazujesz ty.
Wytłumaczę ci to czego nie zrozumiałeś - w rozmowie, o której wspomniałam, uczestniczyłam ja (co wynika z treści wcześniejszej wypowiedzi) i odniesienie rozmówców dotyczyło mojej osoby. Teraz zrozumiałeś?

Widzę, że trzeba dostosować poziom wypowiedzi do poziomu percepcji pierwszoklasisty aby uniknąć niepotrzebnych dyskusji i tłumaczeń. Postaram się.

Napisano
On 3/13/2020 at 8:53 AM, rzecze1 said:

anytyszczepionkowcom którzy zdecydują się zdradzic swoje przekonania którymi od lat irytująco bombardują internet... powinno się pokazac koniec kolejki...

Dokładnie tak! To będzie tak zwany „moment of truth” :) 

Napisano
Dnia 14.03.2020 o 05:37, Halyna napisał:

Drogie dziecko, problemy z czytaniem ze zrozumieniem wykazujesz ty.
Wytłumaczę ci to czego nie zrozumiałeś - w rozmowie, o której wspomniałam, uczestniczyłam ja (co wynika z treści wcześniejszej wypowiedzi) i odniesienie rozmówców dotyczyło mojej osoby. Teraz zrozumiałeś?

Widzę, że trzeba dostosować poziom wypowiedzi do poziomu percepcji pierwszoklasisty aby uniknąć niepotrzebnych dyskusji i tłumaczeń. Postaram się.

Nie bede z toba (celowo z malej litery) wchodzil w pyskowki na forum. Percepcji to moze masz nadmiar, przydalo by Ci sie troche LOGIKI. Wyobraz sobie jeszcze, ze W TEJ ROZMOWIE TYLKO moj post zacytowalas.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...