Kolorowymotyl94 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mieszkam obecnie w Irlandii Północnej, ale chciałabym wyjechać do Stanów. Moja babcia mieszka w stanach i jest obywatelka USA, dostała je po swoim mężu który był obywatelem po swoim ojcu. Czy jest jakiś sposób aby babcia przekazała mi obywatelstwo lub aby mogła mi pomóc w jakikolwiek sposób aby lecieć do Stanów i legalnie pracować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 Babcia moze sponsorowac swoje dziecko (twoja mame albo tate). Jak mama albo tata otrzyma zielona karte i bedzie spelniac odpowiednie warunki, to wtedy moze sponsorowac ciebie. W sumie jedyna opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolorowymotyl94 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Babcia moze sponsorowac swoje dziecko (twoja mame albo tate). Jak mama albo tata otrzyma zielona karte i bedzie spelniac odpowiednie warunki, to wtedy moze sponsorowac ciebie. W sumie jedyna opcja. A czy babcia nie może sponsorować bezpośrednio mnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 1 minute ago, Kolorowymotyl94 said: A czy babcia nie może sponsorować bezpośrednio mnie? Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 1 minutę temu, Kolorowymotyl94 napisał: A czy babcia nie może sponsorować bezpośrednio mnie? Nie. Chyba że ma firmę i chce Cię zatrudnić a Ty spełniasz warunki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 27 minutes ago, andyopole said: Nie. Chyba że ma firmę i chce Cię zatrudnić a Ty spełniasz warunki. Tak jeszcze pomyslalam... W sumie zalezy kiedy babcia została obywatelka. Tak? Jak dzieci, a rodzice OP, urodzili sie po otrzymaniu obywatelstwa przez babcie albo dziadka to by to obywatelstwo odziedziczyli? Wtedy sprawa bylaby troche inna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolorowymotyl94 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 4 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Tak jeszcze pomyslalam... W sumie zalezy kiedy babcia została obywatelka. Tak? Jak dzieci, a rodzice OP, urodzili sie po otrzymaniu obywatelstwa przez babcie albo dziadka to by to obywatelstwo odziedziczyli? Wtedy sprawa bylaby troche inna. Nie, babcia otrzymała obywatelstwo jak moja mama była już dorosłą kobieta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolorowymotyl94 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 A mogłabym na przykład aplikować o work and Travel visa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 7 minut temu, Kolorowymotyl94 napisał: A mogłabym na przykład aplikować o work and Travel visa? Aplikowac możesz sobie na jaką tylko chcesz. Czy ja otrzymasz zależy od tego czy się kwalifikujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolorowymotyl94 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 5 minut temu, kzielu napisał: Aplikowac możesz sobie na jaką tylko chcesz. Czy ja otrzymasz zależy od tego czy się kwalifikujesz. A czy orientujesz się na którą najlepiej było by mi aplikować? Obecnie studiuje na Open University i mam swój dom tutaj w UK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.