PannaMarianna Napisano 20 Lipca 2020 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2020 3 godziny temu, shiver napisał: Czesc, jestem obecnie w chorowacji, nie dostałem zadnej pieczątki. a planuje lot do stanow za 2-3 tygodnie. czy zwykle paragony i papierek wygenerowany z https://entercroatia.mup.hr/Edit wystarcza? prosilbym o jakies wskazowki? dodam ze jestem ze znajomymi w domku u rodziny jednego z kolegow. 26 lipca leci z Chorwacji dziewczyna, z którą jestem w kontakcie. Ona teraz tam przebywa i również nie dostała pieczątki, ale ma rezerwacje hotelu przez airbnb, paragony, rejestrację pobytu. Da mi znać po 26tym jak przebiegła kontrola w podróży, więc napiszę tutaj. Ja sama będę leciała dopiero pod koniec sierpnia, więc bazuję na doświadczeniu innych, nie swoim.
shiver Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2020 dziekuje! od siebie tez cos tutaj dodam, bo na biezaco szukam informacji
casandra Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 Czy lecac z chorwacji przez Turcje do USA trzeba zrobic test na koronawirusa? Tak twierdzi moj znajomy ktory dzwonil do Turkish airlines
PannaMarianna Napisano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 6 minut temu, casandra napisał: Czy lecac z chorwacji przez Turcje do USA trzeba zrobic test na koronawirusa? Tak twierdzi moj znajomy ktory dzwonil do Turkish airlines Jeszcze kilka dni temu nie trzeba było, skontaktuję się z dziewczyną, która miała wylot z Turcji 26go i dam znać jak jej poszło.
PannaMarianna Napisano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 Przekazuję info od dziewczyny, która wleciała wczoraj - 26 lipca. Zero problemów, w Turcji zapytali o pieczatke z Chorwacji, której nie dostała to wytłumaczyła, że jest z Unii, dlatego nic jej nie wbili w paszporcie. Nie prosili o żadne dodatkowe papiery potwierdzające 14dniowy pobyt poza Schengen. W USA też żadnych dodatkowych pytań.
Mateo12 Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2020 Dnia 27.07.2020 o 17:47, PannaMarianna napisał: Zero problemów, w Turcji zapytali o pieczatke z Chorwacji, której nie dostała to wytłumaczyła, że jest z Unii, dlatego nic jej nie wbili w paszporcie. Nie prosili o żadne dodatkowe papiery potwierdzające 14dniowy pobyt poza Schengen. W USA też żadnych dodatkowych pytań. A tak z innej beczki, przy wizie turystycznej, 10 letniej, na jaki okres teraz wbijają pobyt?
Jackie Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2020 40 minut temu, Mateo12 napisał: A tak z innej beczki, przy wizie turystycznej, 10 letniej, na jaki okres teraz wbijają pobyt? Z reguły 6 miesięcy ale zdarza się że na krócej. Mój śp. ex-małżonek dostał na kilka tygodni czy miesięcy (nie pamiętam już dokładnie, gdzieś na forum to opisywałam, trzeba by poszukać.)
PannaMarianna Napisano 2 Września 2020 Autor Zgłoś Napisano 2 Września 2020 Jeśli ktoś jest zainteresowany tego typu podróżą to w niedzielę wlecialam do San Francisco po 15 dniach w Chorwacji, nie miałam problemu z udowodnieniem, że faktycznie przez minimum 14 ostatnich dni byłam poza Schengen, pokazałam bilet autobusowy z Polski - wystarczyło. W USA dużo, dużo częściej zabierają na secondary, ale z reguły są to krótkie rozmowy. Ja akurat nie poszłam, ale widziałam jak co chwilę po kogoś przychodzili. Powiedziałam, że zostaje 4 miesiące, dostałam pieczatke na 6.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.