rzecze1 Napisano Sobota o 20:24 Zgłoś Udostępnij Napisano Sobota o 20:24 I wisienka na torcie, przyjdzie na partyjny “focus group“ jakiś “sanctimonious prick”, wymyśli slogan, i potem wszyscy w mediach i innych socials powtarzają jak papugi partyjny przekaz dnia o „manufactured outrage”. Taaa… Ohhh maaaaann… it is manufactured. I ten “outrage” się zbiera każdego dnia. And it IS coming. Ale świadomość w partii, że ten outrage u ludzi tworzą faktycznie rządy i lokalne rządy (oraz ostatnio -Prezydent) a także media swoją głupotą i bezczelnością, nie istnieje. I potem jest wielkie zdziwienie. Ja akurat jestem legalistą i państwowcem, także nigdy nie głosowałbym na kryminalistę czy wywrotowca. W UK kupiliśmy sobie 4.5 lata spokoju. Miejmy nadzieję w US także się uda. Ale nawet jeśli stanie się cud, to nie ma co mieć złudzeń. Lata 30-te będą ciężkie. Niech każdy ma Plan B. Moj Plan B - loteria otwarta jeszcze do 4-ego chyba, nie? Może tak jak Demokraci z Californii przeprowadzę się do Texasu? Tyle w temacie w którym miałem się już nie wypowiadać as per yesterdays statement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano Sobota o 20:38 Zgłoś Udostępnij Napisano Sobota o 20:38 12 minutes ago, rzecze1 said: Moj Plan B - loteria otwarta jeszcze do 4-ego chyba, nie? Może tak jak Demokraci z Californii przeprowadzę się do Texasu? Przedluzyli do 12:00PM EST (GMT -5) on November 7, 2024. Takze dzialaj ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano Sobota o 20:41 Zgłoś Udostępnij Napisano Sobota o 20:41 1 minute ago, Xarthisius said: Przedluzyli do 12:00PM EST (GMT -5) on November 7, 2024. Takze dzialaj ;-) Hahahahaha Dzięki, ale to był tylko żart. Za stary jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano Sobota o 22:16 Zgłoś Udostępnij Napisano Sobota o 22:16 2 godziny temu, rzecze1 napisał: Pokolenie które pamięta starą Brytanię ma się jeszcze świetnie. I muszę powiedzieć, to jest nawet spoko pokolenie. Bo tak, o ile według „tiktokowych” standardów to „rasiści”, to w rzeczywistości to mam nadzieję że jeśli nasz świat zmieni się tak bardzo jak w przeciągu ich życia zmienił się ich świat, to mam nadzieję że ja zniosę tą zmianę podobnie „źle” jak oni. Aż mi się przypomniało jak mi jeden stary Anglik opowiadał jak za jego czasów w szkole nie było ani jednego murzyna... Ale żeby nie było, to jednak bogaty zachód w głównej mierze odpowiada za kryzys klimatyczny który doprowadzi do tego, że ludzie z Globalnego Południa nie będą mieli innego wyboru niż marsz na północ bo ich dotychczasowe miejsca życia nie będą się nadawały do zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano Niedziela o 08:55 Zgłoś Udostępnij Napisano Niedziela o 08:55 10 hours ago, SuperTraveller said: Ale żeby nie było, to jednak bogaty zachód w głównej mierze odpowiada za kryzys klimatyczny który doprowadzi do tego, że ludzie z Globalnego Południa nie będą mieli innego wyboru niż marsz na północ bo ich dotychczasowe miejsca życia nie będą się nadawały do zamieszkania. Na dodatek Europa bedzie tych ludzi potrzebowac do pracy bo bialych europejczykow jest coraz mniej. Do tych ktorzy nie lubia "innych" moge tylko powiedziec "just you wait." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciucma102 Napisano Niedziela o 11:07 Zgłoś Udostępnij Napisano Niedziela o 11:07 2 hours ago, katlia said: Na dodatek Europa bedzie tych ludzi potrzebowac do pracy bo bialych europejczykow jest coraz mniej. Do tych ktorzy nie lubia "innych" moge tylko powiedziec "just you wait." Gdyby tylko ci ludzie chcieli pracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano Niedziela o 17:59 Zgłoś Udostępnij Napisano Niedziela o 17:59 6 hours ago, ciucma102 said: Gdyby tylko ci ludzie chcieli pracować... Jestem teraz w Hiszpanii gdzie widze ciezko pracujacych imigrantow na kazdym kroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciucma102 Napisano Niedziela o 19:00 Zgłoś Udostępnij Napisano Niedziela o 19:00 Też aktualnie jestem w Hiszpanii i też widze obywateli Ameryki południowej którzy przyjeżdżają dzięki programom państwowym i dostają pracę na preferencyjnych warunkach kosztem Hiszpan którzy są zwalniani ze względu na zbyt duże koszta dla pracodawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano Niedziela o 19:25 Zgłoś Udostępnij Napisano Niedziela o 19:25 W każdym razie… …ostatnio dużo rzeczy mnie wkurzało. Takich małych, ale licznych i z szerokiej palety życia, i się kumulujących. A dziś byłem w pracy i było mi tak „lekko”, i myślę - czemu jest mi tak lekko? I sobie skojarzyłem - a no tak… wyżyłem się wczoraj na Internecie Dawno tyle nie pisałem, i muszę przyznać, że taka ekspresja siebie czasem pomaga 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano Niedziela o 19:30 Zgłoś Udostępnij Napisano Niedziela o 19:30 Ale wracając do tematu… Widzialem dziś “Weekend Update” SNL. Trudno uwierzyć, że to wszystko naprawdę się dzieje Oraz widziałem ciekawy sondaż z Iowa, który daje przewagę Harris. Jeden randomowy sondaż wiosny nie czyni… ale zawsze to daje jakąś nadzieję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi