B.ziol Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 Witam, W tym roku kończę studia mgr z zakresu fizjoterapii, od kilku lat interesuje się wyjazdem na stałe do Stanów do pracy w tej profesji, wiem że trzeba nostryfikować dyplom i zdawać tam egzamin. Moim głównym pytaniem jest jak wygląda praca fizjo w stanach, bo w teorii wiadomo jak jest, a praktyką się różni, czy zarobki faktycznie są takie duże jak w niektórych ofertach. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 Zorientowałes sie tez w kwestii wiz? Mam watpliwosci czy fizjoterapeuta bedzie kwalifikowac sie na wize pracowniczą. Co do zarobków https://www.bls.gov/ooh/healthcare/mobile/physical-therapists.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 2 hours ago, Roelka v.2 said: Mam watpliwosci czy fizjoterapeuta bedzie kwalifikowac sie na wize pracowniczą. Tu akurat nie masz racji, są nawet w specjalnej kategorii która znakomicie skraca okres czekania na wizę, ale diabeł tkwi w szczegółach. OP pisze że nawet jeszcze studiów nie skończył, więc może nie być łatwo. Praca jest dobrze płatna, trzeba tylko znaleźć kogoś komu się będzie chciało bawić w sponsorowanie i jak zwykle z tym jest największy problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 26 minutes ago, Jackie said: Tu akurat nie masz racji, są nawet w specjalnej kategorii która znakomicie skraca okres czekania na wizę, ale diabeł tkwi w szczegółach. OP pisze że nawet jeszcze studiów nie skończył, więc może nie być łatwo. Praca jest dobrze płatna, trzeba tylko znaleźć kogoś komu się będzie chciało bawić w sponsorowanie i jak zwykle z tym jest największy problem. Wlasnie mialam na mysli ze fizjoterapeutow jest duzo w Stanach i pracodawcom pewnie nie chciałoby sie bawic w sponsorowanie. Ale nie wiedzialam ze maja swoja kategorię :p. Co pewnie nie zmienia faktu ze imigracja w ten sposob bylaby baaardzo trudna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.ziol Posted January 6, 2021 Author Report Share Posted January 6, 2021 W dniu 23.12.2020 o 15:24, Jackie napisał: Tu akurat nie masz racji, są nawet w specjalnej kategorii która znakomicie skraca okres czekania na wizę, ale diabeł tkwi w szczegółach. OP pisze że nawet jeszcze studiów nie skończył, więc może nie być łatwo. Praca jest dobrze płatna, trzeba tylko znaleźć kogoś komu się będzie chciało bawić w sponsorowanie i jak zwykle z tym jest największy problem. Nie skończyłem jeśli chodzi o Mgr, licencjat mam ukończony i już w zawodzie pracuję. Również słyszałem ten temat, że Fizjo mają w jakiś sposób ułatwiony ten proces uzyskiwania zielonej karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 Tutaj tych specjalistow jak mrowkow... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 32 minutes ago, andyopole said: Tutaj tych specjalistow jak mrowkow... No wlasnie nie jest ich jak mrowkow, skoro fizjoterapeuta jest jednym z dwoch zawodow (obok registered nurse), ktore sa na Schedule A. Lektura do poczytania: https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 47 minut temu, Xarthisius napisał: No wlasnie nie jest ich jak mrowkow, skoro fizjoterapeuta jest jednym z dwoch zawodow (obok registered nurse), ktore sa na Schedule A. Lektura do poczytania: https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Są jakieś dane ilu tych speców dostało GC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 17 minutes ago, andyopole said: Są jakieś dane ilu tych speców dostało GC? Bede mial czas to poszukam, ale nie widzialem az tak szczegolowego rozbicia na podkategorie. Update: Znalazlem. Kategoria EX1-3 (new arrival), EX6-8 (adjustment). Jest normalnie w yearbooku. A wiec w ciagu ostatnich 5 lat zdazylo sie paru takich, ale bylo ich na tyle malo, ze "Data withheld to limit disclosure." Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 Pozostaje zyczyc swietlanej kariery, kolejnemu marzycielowi. Naucz sie robic cos pozytecznego jesli chcesz robic kariere w USA. Jesli dobrze umiesz zamiatac u mnie dostaniesz $18 na godzine, na poczatek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.