majorka123 Napisano 6 Marca 2021 Autor Zgłoś Napisano 6 Marca 2021 Nie były rezydentami ani obywatelami , moja mama wprawdzie była w USA ale nigdy sie tam nie rozliczała . Obydwie maja taka sama sytuacje jeśli chodzi o emerytury czyli emerytury po swoich mężach i jedna osoba dostaje takie wsparcie a druga nie ....obiecałam ciotce ze spróbuje się czegoś dowiedzieć ale ciężko z tematem ....
katlia Napisano 6 Marca 2021 Zgłoś Napisano 6 Marca 2021 Podalam linki... trzeba sie skontaktowac z instytucjami wymienione wczesniej. Pisze jasno: trzeba sie rozliczyc nawet jezeli przewaznie sie tego nie robi. To jest krok numer jeden.
andyopole Napisano 6 Marca 2021 Zgłoś Napisano 6 Marca 2021 Rozliczać się muszą rezydenci i obywatele USA. Jeśli te Panie nimi nie są ani prawdopodobnie nigdy nie były to co wtedy?
katlia Napisano 6 Marca 2021 Zgłoś Napisano 6 Marca 2021 8 hours ago, andyopole said: Rozliczać się muszą rezydenci i obywatele USA. Jeśli te Panie nimi nie są ani prawdopodobnie nigdy nie były to co wtedy? No ale jezeli emerytura jest po mezach, to te formularze to pokaza, przeciez jakas papierologia musiala byc wypelniona kiedys zeby te pieniadze byly przekazane dla tych Pan...
majorka123 Napisano 9 Marca 2021 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2021 No tak, łatwa sprawa nie jest bo jeśli chodzi o rozliczenie to też jesteśmy zielone w temacie. Nawet jakby się miała rozliczyć to wogóle nie wiem jak podejść do tematu. Czy ma tam podawać jakies wszystkie dochody czy z Polski też itd. ..... Ale dziękuje wszystkim za to że starali się mi pomóc.
kzielu Napisano 9 Marca 2021 Zgłoś Napisano 9 Marca 2021 Ja to mowiac szczerze zupelnie nie czaje jak jedna z tych osob (jako ze nie jest rezydentem / obywatelem i nigdy nie byla ani nie placila podatkow) dostala stimulus - mogla to byc pomylka i nie nalezy sie ani jednej ani drugiej.
andyopole Napisano 9 Marca 2021 Zgłoś Napisano 9 Marca 2021 2 godziny temu, kzielu napisał: Ja to mowiac szczerze zupelnie nie czaje jak jedna z tych osob (jako ze nie jest rezydentem / obywatelem i nigdy nie byla ani nie placila podatkow) dostala stimulus - mogla to byc pomylka i nie nalezy sie ani jednej ani drugiej. Było wiele takich przypadków. Od Europy po Australię. Żyjący tam od wielu lat że zdziwieniem przywitali czeki z podpisem Trumpa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.