colourfultree Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 Cześć! Przeglądając kiedyś forum przy poprzednich edycjach loterii wizowej zauważyłam, że były podawane statystyki odnośnie ilości przyznanych wiz z podziałem na aplikanta głównego i ilość przyznanych wiz dodatkowych - czyli np mąż wylosował, więc otrzymał „wizę główną”, a do tego np 3 „wizy dodatkowe” dla żony i dwójki dzieci. Kojarzę, że tylko w jednym przypadku przyznanych wiz dodatkowych było więcej niż 3 (chyba dla obywateli Ukrainy). Stąd moje pytania - gdzie można znaleźć takie statystyki oraz czy zdarza się, aby rodzina 2+3 (lub więcej np 2+4 itd) została wylosowana? Tzn wiadomo mąż albo żona, ale wiecie o co chodzi Zastanawiam się czy przed losowaniem jest to jakoś weryfikowane - może się boją, że większa rodzina to większe prawdopodobieństwo potem życia na socjalu. Pytanie również czy oni weryfikują wysyłane zdjęcia czy są zgodne z wymaganiami. Jeśli tak, to w sumie mogą też właśnie odrzucać większe rodziny i stawiać bardziej na singli/małżeństwa bez lub z jednym dzieckiem. Ktoś coś wie?
kzielu Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 Please sprawdz co oznacza slowo loteria i przestan siac bezsensowne teorie spiskowe. Tu juz sie takie pojawialy ze jak ktos lepiej wyksztalcony to wieksza szansa "bo takich to bardziej chca" - dopoki gosc ktory nie mial jeszcze matury wylosowal....
colourfultree Napisano 12 Maja 2021 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 Absolutnie nie chcę siać teorii spiskowych. Ok, loteria to loteria natomiast dla potwierdzenia szukałam tych statystyk, które kiedyś widziałam, ale nie jestem w stanie ich teraz znaleźć. W wątkach o kolejnych edycjach pojawiają się szczęśliwcy, którzy są właśnie albo singlami z dziewczyną/chłopakiem albo małżeństwem bez lub 1/2 dzieci. Więc ok, faktycznie - przypadek. Ale może jednak da się to sprawdzić w statystykach. Ot tyle
ilon Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 41 minutes ago, colourfultree said: Absolutnie nie chcę siać teorii spiskowych. Ok, loteria to loteria natomiast dla potwierdzenia szukałam tych statystyk, które kiedyś widziałam, ale nie jestem w stanie ich teraz znaleźć. W wątkach o kolejnych edycjach pojawiają się szczęśliwcy, którzy są właśnie albo singlami z dziewczyną/chłopakiem albo małżeństwem bez lub 1/2 dzieci. Więc ok, faktycznie - przypadek. Ale może jednak da się to sprawdzić w statystykach. Ot tyle Jak dla mnie - pewnie wiecej ludzi ktorzy sa singlami w ogole bierze udzial w loterii. Poza tym kto w ogole w dzisiejszych czasach ma 4 dzieci. Pewnie nie ma ich wielu w statystykach bo takich rodzin chyba w ogole jest malo statystycznie
kzielu Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 4 hours ago, colourfultree said: Absolutnie nie chcę siać teorii spiskowych. Ok, loteria to loteria natomiast dla potwierdzenia szukałam tych statystyk, które kiedyś widziałam, ale nie jestem w stanie ich teraz znaleźć. W wątkach o kolejnych edycjach pojawiają się szczęśliwcy, którzy są właśnie albo singlami z dziewczyną/chłopakiem albo małżeństwem bez lub 1/2 dzieci. Więc ok, faktycznie - przypadek. Ale może jednak da się to sprawdzić w statystykach. Ot tyle Da sie w danych publikowanych przez DoS o ilosci wydanych wiz. Poszukaj bo pod reka nie mam linka. Xhartisius wrzucal go nie raz.
Xarthisius Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 Celowo unikalem tego watku od rana wychodzac z zalozenia, ze kazdej glupoty widzianej w internecie i tak nie naprostuje... Bezposrednich i oficjalnych danych nie ma. Sa za to posrednio dostepne w CEAC. Trzeba miec na uwage, ze to sa tylko i wylacznie rodziny, ktore przynajmniej dostaly zaproszenie do ambasady, a nie wszystkie biorace udzial, badz nawet wylosowane. Dla przykladu w DV19: Cases People 4868 (2+0) 3400 (2+1) 2707 (2+2) 1008 (2+3) 278 (2+4) 91 (2+5) 28 (2+6) 10 (2+7) 3 (2+8) Dla przykladu w DV20: 2020AF25447, 2020AS1840, 2020AS929 to wszystko rodziny z 7ka dzieci. Mozna sobie sprawdzic tu: https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
Xarthisius Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 Jeszcze zeby uprzedzic komentarze typu: no tak Azja i Afryka... 2015EU32076, 2019EU28780 rodziny 2+5 procesowane w Warszawie.
mcpear Napisano 12 Maja 2021 Zgłoś Napisano 12 Maja 2021 :):) Coś z tą teorią jest na rzeczy. 2+0 było 162 tysiące procent więcej niż 2+8 :):)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.