Roelka v.2 Napisano 18 Października 2021 Zgłoś Napisano 18 Października 2021 6 minutes ago, agatenka said: Kurde czy ja coś przegapiłam? Skad wiemy ze on byl nielegalnie? @Zuza. Na jakiej zasadzie twoj tata wyemigrował do stanów? Mial zielona karte? Czy wjechal na wizie turystycznej i został? OP napisala, ze ojciec dostal SSN poprzez "jakas Agencje". Przynajmniej wedlug mnie nie brzmi to calkowicie legalnie. Ale nie wiem jakie byly normy w latach 80'
mcpear Napisano 18 Października 2021 Zgłoś Napisano 18 Października 2021 13 minutes ago, agatenka said: Kurde czy ja coś przegapiłam? Skad wiemy ze on byl nielegalnie? Praca na SSN "załatwionym przez Agencję"? Jakby miał GC to w procesie przyznawania GC otrzymuje się SSN
andyopole Napisano 18 Października 2021 Zgłoś Napisano 18 Października 2021 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Ale nie wiem jakie byly normy w latach 80' Nie było żadnych norm. Bywało ze turysta na drugi dzień po przylocie szedł do Social Security Office i na poczekaniu dostawał SSN.
Joanna30 Napisano 19 Października 2021 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 6 godzin temu, andyopole napisał: Nie było żadnych norm. Bywało ze turysta na drugi dzień po przylocie szedł do Social Security Office i na poczekaniu dostawał SSN. A ten SSN był jego własny? W sensie, czy pracował na swój rachunek?
Zuza. Napisano 19 Października 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2021 12 godzin temu, agatenka napisał: Kurde czy ja coś przegapiłam? Skad wiemy ze on byl nielegalnie? @Zuza. Na jakiej zasadzie twoj tata wyemigrował do stanów? Mial zielona karte? Czy wjechal na wizie turystycznej i został? Niestety, ale wjechał na wizie turystycznej i został
Zuza. Napisano 19 Października 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2021 12 godzin temu, Roelka v.2 napisał: OP napisala, ze ojciec dostal SSN poprzez "jakas Agencje". Przynajmniej wedlug mnie nie brzmi to calkowicie legalnie. Ale nie wiem jakie byly normy w latach 80' 12 godzin temu, Roelka v.2 napisał: OP napisala, ze ojciec dostal SSN poprzez "jakas Agencje". Przynajmniej wedlug mnie nie brzmi to calkowicie legalnie. Ale nie wiem jakie byly normy w latach 80' W latach 80-tych z tego co się dowiedziałam SSN nadawane przez Agencje to były sytuacje na porządku dziennym. Sprawa wygląda jednak tak, że jedne Agencje wystawiały prawdziwe SSN, drugie niestety nie. Część rodziny, która SSN też uzyskała przy pomocy Agencji pobiera w tym momencie amerykańskie emerytury, także kwestia Agencji.
Zuza. Napisano 19 Października 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2021 3 godziny temu, Joanna30 napisał: A ten SSN był jego własny? W sensie, czy pracował na swój rachunek? SSN okazał się innej osoby, a tata był tego nieświadomy przez tyle lat. Pracował przez 10 lat w jednej firmie, dlatego myśleliśmy, że może udałoby się wyciągnąć jakieś dokumenty potwierdzające zarobki taty w tamtej firmie w tamtych latach, żeby urząd uznał to jako podkładkę do przyznania świadczenia emerytalnego. Ale niestety Ambasada nic nie może z tym zrobić.
andyopole Napisano 21 Października 2021 Zgłoś Napisano 21 Października 2021 W dniu 18.10.2021 o 22:24, Joanna30 napisał: A ten SSN był jego własny? W sensie, czy pracował na swój rachunek? Tak. Znam ludzi, ktorzy tak zrobili.
Joanna30 Napisano 22 Października 2021 Zgłoś Napisano 22 Października 2021 9 godzin temu, andyopole napisał: Tak. Znam ludzi, ktorzy tak zrobili. To chociaż tyle.
ilya_ Napisano 24 Października 2021 Zgłoś Napisano 24 Października 2021 paradoksem w usa jest to, ze mozna pracowac na ssn kogos zmarlego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.