Jump to content

Opłaty podczas pierwszego wyjazdu do USA po wygraniu w loterii

Szymon44

Recommended Posts

10 minut temu, Szymon44 napisał:

Witam, zaraz wyjeżdżam pierwszy raz do USA i moje pytanie brzmi: jakie opłaty czekają mnie na wstępie? Mam na myśli sprawy urzędowe nie żadne mieszkanie itp.

Z imigracyjnych chyba zadne, moze ktos mnie poprawi. Jedna z pierwszych bedzie oplata za prawo jazdy. W kazdym stanie inna.

Godzinę temu, Xarthisius napisał:

Nie, $220 za plastik sie placi. https://my.uscis.gov/uscis-immigrant-fee/ Jak dostaniesz wize do paszportu, dostaniesz tez karteluszke na ktorej beda szczegoly.

Update: Teraz widze, ze masz juz wize, a wiec masz i karteluszke. Polecam przeczytac :)

Ja pierdziu! Ale kroja, jak mlode zyto!  $220 od kazdej sztuki GC czy od familii zussamen do kupy?

28 minutes ago, andyopole said:

Ja pierdziu! Ale kroja, jak mlode zyto!  $220 od kazdej sztuki GC czy od familii zussamen do kupy?

A Ty myslisz, ze plastik to tani jest? Oczywiscie ze $220 od lebka :) To i tak jest dobry deal. Ja za swoje placilem $1225 od lebka...

Edited by Xarthisius

Godzinę temu, Xarthisius napisał:

A Ty myslisz, ze plastik to tani jest? Oczywiscie ze $220 od lebka :) To i tak jest dobry deal. Ja za swoje placilem $1225 od lebka...

A kto bogatemu zabroni?  

Oni tez juz w Kosulacie w WAWie jakies dulary zostawili. ...  :(

Umacnianie swiatowej demokracji musi kosztowac.  :D