Szymon44 Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Witam, zaraz wyjeżdżam pierwszy raz do USA i moje pytanie brzmi: jakie opłaty czekają mnie na wstępie? Mam na myśli sprawy urzędowe nie żadne mieszkanie itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 10 minut temu, Szymon44 napisał: Witam, zaraz wyjeżdżam pierwszy raz do USA i moje pytanie brzmi: jakie opłaty czekają mnie na wstępie? Mam na myśli sprawy urzędowe nie żadne mieszkanie itp. Z imigracyjnych chyba zadne, moze ktos mnie poprawi. Jedna z pierwszych bedzie oplata za prawo jazdy. W kazdym stanie inna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon44 Posted January 5, 2022 Author Report Share Posted January 5, 2022 10 minut temu, andyopole napisał: Z imigracyjnych chyba zadne, moze ktos mnie poprawi. Jedna z pierwszych bedzie oplata za prawo jazdy. W kazdym stanie inna. Bo już żadnych opłat za sam „plastik” od GC nie ma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Chyba nie, ten koszt wliczony jest w aplikacje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 (edited) Nie, $220 za plastik sie placi. https://my.uscis.gov/uscis-immigrant-fee/ Jak dostaniesz wize do paszportu, dostaniesz tez karteluszke na ktorej beda szczegoly. Update: Teraz widze, ze masz juz wize, a wiec masz i karteluszke. Polecam przeczytac Edited January 5, 2022 by Xarthisius Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Nie, $220 za plastik sie placi. https://my.uscis.gov/uscis-immigrant-fee/ Jak dostaniesz wize do paszportu, dostaniesz tez karteluszke na ktorej beda szczegoly. Update: Teraz widze, ze masz juz wize, a wiec masz i karteluszke. Polecam przeczytac Ja pierdziu! Ale kroja, jak mlode zyto! $220 od kazdej sztuki GC czy od familii zussamen do kupy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 (edited) 28 minutes ago, andyopole said: Ja pierdziu! Ale kroja, jak mlode zyto! $220 od kazdej sztuki GC czy od familii zussamen do kupy? A Ty myslisz, ze plastik to tani jest? Oczywiscie ze $220 od lebka To i tak jest dobry deal. Ja za swoje placilem $1225 od lebka... Edited January 5, 2022 by Xarthisius Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Godzinę temu, Xarthisius napisał: A Ty myslisz, ze plastik to tani jest? Oczywiscie ze $220 od lebka To i tak jest dobry deal. Ja za swoje placilem $1225 od lebka... A kto bogatemu zabroni? Oni tez juz w Kosulacie w WAWie jakies dulary zostawili. ... Umacnianie swiatowej demokracji musi kosztowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilon Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 @andyopole zeby Ci nie bylo tak pieknie po tym jak dostaniesz obywatelstwo - szykuj nastepne $250 na US paszport!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 45 minut temu, ilon napisał: @andyopole zeby Ci nie bylo tak pieknie po tym jak dostaniesz obywatelstwo - szykuj nastepne $250 na US paszport!!! Eeeee tam. Rownowartosc dobrej kolacji, albo standartowa wartosc mandatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts