Robal Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2022 35 minut temu, Roelka v.2 napisał: Zakladam ze to kzielu mial na mysli https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 To jest podobne do tego co w dokumencie ale więcej jest napisane. Na pewno przeczytam. Dzięki Cytuj
Robal Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, andyopole napisał: edit: zaproszenie na interview dostaniesz 30 dni przed wyznaczonym terminem. Od złożenia aplikacji do intervie, w w moim przypadku minelo 10 miesiecy ale ostatnio forumowy kolega @vlade czekal bodaj 5 tygodni wiec smialo mozesz na pol roku leciec. Czyli będę czekał np. 10 miesięcy i dopiero 30 dni przed dostanę zaproszenie? Tzn nie będę znał terminu przez cały ten czas? Edytowane 28 Czerwca 2022 przez Robal Cytuj
andyopole Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2022 2 godziny temu, Robal napisał: Czyli będę czekał np. 10 miesięcy i dopiero 30 dni przed dostanę zaproszenie? Tzn nie będę znał terminu przez cały ten czas? Brawo! Jest czytanie ze zrozumieniem. Cytuj
Robal Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2022 (edytowane) Godzinę temu, andyopole napisał: Brawo! Jest czytanie ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o czytanie ze zrozumieniem człowieku. Tekst można zrozumieć na kilka sposobów. Można dostać wyznaczony termin a miesiąc przed można dostać formalne zaproszenie, nie prawda ? Ja tylko potwierdzam a twojego szydzenia nie potrzebuje Edytowane 29 Czerwca 2022 przez Robal Cytuj
andyopole Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2022 26 minut temu, Robal napisał: Tu nie chodzi o czytanie ze zrozumieniem człowieku. Tekst można zrozumieć na kilka sposobów. Można dostać wyznaczony termin a miesiąc przed można dostać formalne zaproszenie, nie prawda ? Ja tylko potwierdzam a twojego szydzenia nie potrzebuje Pewnie ze mozna tak, mozna inaczej. Ja Ci pisze jak jest, inni potwierdzają a ty wymyślasz swoje procedury. Cytuj
vlade Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2022 8 hours ago, andyopole said: W kwestii formalnej: aby uniknąć pisania posta pod postem używaj opcji "edytuj". edit: zaproszenie na interview dostaniesz 30 dni przed wyznaczonym terminem. Od złożenia aplikacji do intervie, w w moim przypadku minelo 10 miesiecy ale ostatnio forumowy kolega @vlade czekal bodaj 5 tygodni wiec smialo mozesz na pol roku leciec. Tak dla ustalenia uwagi, papiery zlozylem razem z szanowna malzonka, tego samego dnia gdzies w maju, i ja jestem po interview a u niej ciagle processing, nawet daty nie ma ustalonej. Jedyne co mi przychodzi do glowy to ze ja mam czesto robione background checks ze wzgledu na prace, a ona praktycznie nie isnieje w ichniejszych bazach danych. Cytuj
andyopole Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2022 1 godzinę temu, vlade napisał: Tak dla ustalenia uwagi, papiery zlozylem razem z szanowna malzonka, tego samego dnia gdzies w maju, i ja jestem po interview a u niej ciagle processing, nawet daty nie ma ustalonej. Jedyne co mi przychodzi do glowy to ze ja mam czesto robione background checks ze wzgledu na prace, a ona praktycznie nie isnieje w ichniejszych bazach danych. E tam, jak znam tutejsze problemy to papiery wpadły za szafę i czekają na malowanie pomieszczeń. Wtedy się meble odsuwa. ;-) Moja ex tak miała, złożyła aplikację jeszcze mieszkając na Battery Park a testy były po czterech latach już w Portland. Dobrze że jakimś cudem nie wyrzuciła (co jest dla niej charakterystyczne ) potwierdzenia odbioru. Próbowali jej wmówić że nigdy nie złożyła applikacji . Cytuj
Robal Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2022 21 godzin temu, andyopole napisał: Pewnie ze mozna tak, mozna inaczej. Ja Ci pisze jak jest, inni potwierdzają a ty wymyślasz swoje procedury. Pouczasz i wyszydzasz. Swoją drogą typowo polskie zachowanie. Człowiek wchodzi na forum i od razu widzi że polacy to chamski naród. Jestem tutaj po to żeby się dowiedzieć tego czego potrzebuję a nie czytać jakieś nieprzyjemności. Cytuj
andyopole Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2022 19 godzin temu, Robal napisał: Pouczasz i wyszydzasz. Swoją drogą typowo polskie zachowanie. Człowiek wchodzi na forum i od razu widzi że polacy to chamski naród. Jestem tutaj po to żeby się dowiedzieć tego czego potrzebuję a nie czytać jakieś nieprzyjemności. A ja probuje Ci odpowiedziec jak najprostszymi slowami jak jest, ktorych albo nie czytasz albo nie rozumiesz a potem nazywasz je nieprzyjemnosciami poniewaz odpowiedzi nie spelniaja twoich oczekiwan. Wez adwokata, zaplac mu i on ci powie to co chcesz uslyszec. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi