Roelka v.2 Napisano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 22 minutes ago, katlia said: Zdziwilabys sie ile ludzi tu zbiera grzyby. Mam znajomych ktorzy dostarczaja wiekszosc grzybow do dwoch pobliskich Whole Foods i chi-chi marketow. Jak najbardziej Amerykanie, z tym ze gourmet cooks wiec sam fakt jedzenia grzybow nie jest dla nich obcy. Ale fakt, to jest dosyc nowe hobby dla USA. Dowiedzialam sie dzisiaj cos nowego Moze to zalezy tez od regionu? Maz jest z Virginii, moze tam jeszcze pomysl grzybobrania nie dotarl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 16 minut temu, Roelka v.2 napisał: Dowiedzialam sie dzisiaj cos nowego Moze to zalezy tez od regionu? Maz jest z Virginii, moze tam jeszcze pomysl grzybobrania nie dotarl. Do niektórych dotarło że oprócz pieczarek w superhipermarkecie są też inne grzyby, ładniejsze i smaczniejsze. To nie jest tanie jedzenie. Te kurki, których wiadro można bez trudu uzbierać w dwie godziny, w sklepie w ubiegłym roku bywały po $22. Za funt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 32 minutes ago, Roelka v.2 said: Moze to zalezy tez od regionu? Maz jest z Virginii, moze tam jeszcze pomysl grzybobrania nie dotarl. Mozliwie... im wiecej imigrantow, ludzi ktorzy podrozuja po swiecie, ludzi ktorzy lubia kuchnie etnyczne -- tym wiecej bedzie zainteresowania nowymi produktami, w tym grzybami. Kiedys w USA nie mozna bylo dostac dobrego chleba. Europejskiego sera. Teraz u mnie w przecietnym sieciowym supermarkecie mam dobry wybor i pieczywa i serow. Grzyby tez sa, chociaz w malych ilosciach i wyborze. Ale juz w Whole Foods jest i jakosc i wybor. (I jak Andy zauwazyl - ale z odpowiednia cena.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, katlia napisał: . (I jak Andy zauwazyl - ale z odpowiednia cena.) U mnie taki bochenek $6/sztuka. Jeszcze 20 minut i wyjmuję. Edytowane 3 Lipca 2022 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 U mnie tez! Pieke sporo, ale francuzka piekarnia niedaleko jednak robi lepsze bagietki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlexB Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 W północnym WI jest jakiś kamping czy domki kampingowe prowadzone przez polaków gdzie robią na jesień wypady na grzyby, przy tym też pokazują jakie grzyby zbierać. Jak znajde to miejsce ponownie w necie to moge podać info jeśli jest ktoś zainteresowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazbierek Napisano 4 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 16 hours ago, AlexB said: W północnym WI jest jakiś kamping czy domki kampingowe prowadzone przez polaków gdzie robią na jesień wypady na grzyby, przy tym też pokazują jakie grzyby zbierać. Jak znajde to miejsce ponownie w necie to moge podać info jeśli jest ktoś zainteresowany. chetnie poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlexB Napisano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 On 7/4/2022 at 12:27 PM, tazbierek said: chetnie poprosze znalazłem, sama północ WI pod granicą z MI http://wakacjewlesie.com/Grzyby.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Bo zbieranie grzybów jest fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 2 godziny temu, Zuza007 napisał: Bo zbieranie grzybów jest fajne A takie grzybki w occie jeszcze fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi