katlia Napisano 21 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 7 hours ago, Studentka12 said: Nie mam pojęcia, ja nic złego nie zrobiłam i nawet nie wiedziałam ze ludzie tak robią a dostałam się na jedna z lepszych uczelni w Stanach, wiec nie jest to tez zwykły college tylko uczelnia w Berkley Berkeley, nie Berkley. (Sama tam studiowalam.) Wiec absolutnie bylabys poinformowana o statusie i o ryzyku wyjezdzana z USA. Cytuj
andyopole Napisano 21 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 15 godzin temu, katlia napisał: Cos im sie wydawalo ze za latwo jest ci zyc poza krajem mimo tego ze masz tam dom. Ja mam dom w Polsce od 1986 i pomieszkuję to tu, to tam. 1 Cytuj
katlia Napisano 21 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 (edytowane) 17 hours ago, Studentka12 said: Tak Umowa o prace z firmy Plus tak jestem właścicielka domu Stad właśnie nie rozumiem moich braku więzi problem ze nawet nikt nie chce tam oglądać dokumentów xd Nie chca ogladac dokumentow bo nic sie radykalnie nie zmienilo od ostatniej aplikacji na wize. A brak wiezi to taki skrot administracyjny. Im bardziej chodzi o to ze mimo domu, mimo pracy jakos malo w Polsce przebywasz. Najpierw pol roku w USA potem chec studiowania (na uczelni ktora notabene dla out-of-state-student kosztuje $60,000+ na rok. Niezle zarabiasz/zarabialas zeby sobie pozwolic sobie na takie wakacje i takie studia.) Edytowane 21 Lipca 2022 przez katlia Cytuj
Studentka12 Napisano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 14 minut temu, andyopole napisał: Ja mam dom w Polsce od 1986 i pomieszkuję to tu, to tam. A widzisz taka informacja jednak była użyteczna mimo negatywnych komentarzy udałam się dziś na spotkanie z konsulem, bo już nie mogłam odwołać prawnik pomógł przygotować mi list wyjaśniający wcześniejsze odmowy oraz więzi z krajem Konsul po przeczytaniu listu zadał mi trzy pytania i udało się ! nie wiem czy to kwestia listu czy szczęścia Wcześniej próbowałam w Warszawie teraz byłam w Krakowie Cytuj
andyopole Napisano 21 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 5 minut temu, Studentka12 napisał: A widzisz taka informacja jednak była użyteczna Tylko nikt nigdy mnie o dom nie pytał a ja się żadnemu konsulowi nie chwaliłem. Cytuj
Studentka12 Napisano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 32 minuty temu, katlia napisał: Berkeley, nie Berkley. (Sama tam studiowalam.) Wiec absolutnie bylabys poinformowana o statusie i o ryzyku wyjezdzana z USA. Konsultowałam się ze szkola przed wyjazdem Dostałam informacje, ze mieli jeden przypadek ze ktos wizy nie otrzymał na miejscu nikt mi wyjazdu nie odradzał, wręcz przeciwnie Cytuj
Studentka12 Napisano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 2 minuty temu, andyopole napisał: Tylko nikt nigdy mnie o dom nie pytał a ja się żadnemu konsulowi nie chwaliłem. Bo pewnie nie dostałeś odmowy Cytuj
katlia Napisano 21 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 8 minutes ago, Studentka12 said: Konsultowałam się ze szkola przed wyjazdem Dostałam informacje, ze mieli jeden przypadek ze ktos wizy nie otrzymał na miejscu nikt mi wyjazdu nie odradzał, wręcz przeciwnie To mnie serio dziwi. (W ambasadzie na pewno tez, lol.) Cytuj
andyopole Napisano 21 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2022 1 godzinę temu, Studentka12 napisał: Bo pewnie nie dostałeś odmowy Bo chociaz jestem "rebel" to zawsze legal. Cytuj
Matt1990 Napisano 30 Października 2023 Zgłoś Napisano 30 Października 2023 W dniu 21.07.2022 o 16:12, Studentka12 napisał: A widzisz taka informacja jednak była użyteczna mimo negatywnych komentarzy udałam się dziś na spotkanie z konsulem, bo już nie mogłam odwołać prawnik pomógł przygotować mi list wyjaśniający wcześniejsze odmowy oraz więzi z krajem Konsul po przeczytaniu listu zadał mi trzy pytania i udało się ! nie wiem czy to kwestia listu czy szczęścia Wcześniej próbowałam w Warszawie teraz byłam w Krakowie Jednak sie udalo. A byly tu komentarze pewnej pani ktora mowi ze nie uda sie, ze twoja szansa to 1/1000 lol... wy jestescie tu po co? Zeby pomagac czy zeby odradzac? Polak polakowi wilkiem... tyle w temacie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi