Zibi79 Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 Zobacz sobie post wyzej. O tym mowie. Konto nie problem jak chcesz latac do banku po kazde $5. Jak chcesz robic przelewy prze apke w tel a niedajbog masz drugi dom na utrzymaniu jak ja i musisz robic przelewy miedzynarodowe to jestes w d****e.
Xarthisius Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 Just now, Zibi79 said: Zobacz sobie post wyzej. O tym mowie. Konto nie problem jak chcesz latac do banku po kazde $5. Jak chcesz robic przelewy a niedajbog masz drugi dom na utrzymaniu jak ja i musisz robic przelewy miedzynarodowe to jestes w d****e. To BTW mozna obejsc. Korzystajac z serwisow typu Wire i innych takich. One robia ACH od strony US, a w Polsce normalny przelew przychodzi i to juz jest koszerne. Z jakiegos powodu banki w US strasznie zniechecaja klientow indywidualnych do robienia przelewow jakie znamy z EU.
Zibi79 Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 Uzywam Revolut do przelewow miedzynarodowych. Widzisz ja przywyklem do kart i przelewow. Nie kazdy jest chetny do biegania z 10k dolarow w kieszeni zeby zaplacic za samochod, mieszkanie czy zamowic online meble albo cokolwiek z Amazon czy Ebay I bank za kazdym razem robi deny na karcie.
Xarthisius Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 Musiałeś jakoś strasznie kiepsko trafić z tym bankiem. Rent nam schodził bez problemu z konta (firma obciazala przez ACH wlasnie), za samochod zapłaciłem pierwszym w życiu wypełnionym czekiem. Dealer musiał mi tłumaczyć co gdzie wpisuje i nie mógł uwierzyć, że pierwszy raz na oczy widzę czek. Jeżeli to nie tajemnica to który bank należy omijać szerokim łukiem?
danielwro Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 odnosnie wspomnianego ID.. ma sens szybkie wyrabianie go w stanie, w ktorym nie zostaje "na zawsze" (wpadam tylko na aktywacje i wakacje)?
Xarthisius Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 3 minutes ago, danielwro said: odnosnie wspomnianego ID.. ma sens szybkie wyrabianie go w stanie, w ktorym nie zostaje "na zawsze" (wpadam tylko na aktywacje i wakacje)? Posiadanie jakiegokolwiek lokalnego ID ułatwia życie. Nawet przy kupowaniu piwa w sklepie, bo do paszportu potrafia wezwac kierownika zmiany (true story). Ale zeby wyrobic musisz miec zazwyczaj min. 2 "dowody" ze mieszkasz w danym stanie, np. rachunek za prad, umowe najmu / mortgage, gdzie jest adres i Twoje nazwisko. Jak wpadasz na chwile to pewnie nie bedziesz tego mial.
mola Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 22 minuty temu, Zibi79 napisał: Nie kazdy jest chetny do biegania z 10k dolarow w kieszeni zeby zaplacic za samochod, mieszkanie czy zamowic online meble albo cokolwiek z Amazon czy Ebay I bank za kazdym razem robi deny na karcie. Tak jak @Xarthisius pisze, nie trafiłeś z bankiem. Od kiedy w 2014 pojawiliśmy się w USA na wizach J, jedyna gotówka, którą wynosiliśmy z banku to były quarters do osiedlowej pralni.
Zibi79 Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 Ja jako potwierdzenie adresu zanioslem dokument wyslany razem z SSN, oraz zamowilem sobie karte do tel i to bylo moje drugie potwierdzenie adresu , mialem tez pierwszy czek ze soba na wszelki wypadek. Po SSN poszedlem na drugi dzien po wyladowaniu. Wszyscy opisujecie sytuacje z przed kilku lat. W stanach juz niedlugo nie bedzie mozna wsiasc do samolotu na liniach lokalnych bez ID lub paszportu. Wszystko sie zmienia. Kiedys mozna bylo I prawojazdy zrobic na B2.
mcpear Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 3 hours ago, Zibi79 said: W stanach juz niedlugo nie bedzie mozna wsiasc do samolotu na liniach lokalnych bez ID lub paszportu. A dzisiaj wolno? Od 9/11 każdy musi okazać ID lub paszport - to już 21 lat
Zibi79 Napisano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2022 Biometryczne. Zeby czasem sobie ktos nie myslal ze na fake pojedzie jak teraz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.