MaroTBG Napisano 17 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 Witam, Chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych forumowiczów. Jestem sponsorowany do pracy, 1 etap zaczął się ponad 8 miesięcy temu i dalej cisza, z prawnikiem który prowadzi moją sprawę nie ma kontaktu a firma która mnie sponsoruje twierdzi że 1 etap trwa około 12 miesięcy i pytanie brzmi czy to prawda że 1 etap w tym okresie tyle trwa? Oraz jeśli przejdę 1 etap to dostanę list z USA czy informacje na meil? Cytuj
kzielu Napisano 17 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 12 minutes ago, MaroTBG said: Witam, Chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych forumowiczów. Jestem sponsorowany do pracy, 1 etap zaczął się ponad 8 miesięcy temu i dalej cisza, z prawnikiem który prowadzi moją sprawę nie ma kontaktu a firma która mnie sponsoruje twierdzi że 1 etap trwa około 12 miesięcy i pytanie brzmi czy to prawda że 1 etap w tym okresie tyle trwa? Oraz jeśli przejdę 1 etap to dostanę list z USA czy informacje na meil? Za malo informacji (w konkretnie zero) - w jakiej kategorii wizowej jestes sponsorowany ? Cytuj
MaroTBG Napisano 17 Lutego 2023 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 6 minut temu, kzielu napisał: Za malo informacji (w konkretnie zero) - w jakiej kategorii wizowej jestes sponsorowany ? EB3, sponsoruje mnie warsztat na mechanika samochodowego. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 17 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 EB3 na mechanika? Hm. Jaka firma cie sponsoruje? Przesylales im jakieś pieniędze? Cytuj
MaroTBG Napisano 17 Lutego 2023 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 6 minut temu, Roelka v.2 napisał: EB3 na mechanika? Hm. Jaka firma cie sponsoruje? Przesylales im jakieś pieniędze? Firma jest z NJ, nie wysyłałem żadnych pieniędzy ale z tego co mi wiadomo jestem na tej samej zasadzie sponsorowany co kierowcy ciężarówek do tej firmy. Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 Co to jest "pierwszy etap"? Wystapienie o PERM? Czy zlozenie I-140? Oba procesy w chwili obecnej moga zajac zdrowo ponad 12 miesiecy. Cytuj
MaroTBG Napisano 17 Lutego 2023 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 13 minut temu, Xarthisius napisał: Co to jest "pierwszy etap"? Wystapienie o PERM? Czy zlozenie I-140? Oba procesy w chwili obecnej moga zajac zdrowo ponad 12 miesiecy. Jeśli mam byś szczery to sam nie wiem. Dostałem informację że sponsoring pracowniczy składa się z 3 etapów, 1,, etap,, który rozpoczął się ponad 8msc miał trwać około 6/7 miesięcy dlatego się chciałem się dopytać członków forum którzy to przechodzili. Cytuj
andyopole Napisano 17 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 Z przypadkow, ktore tutaj sie czasem zdarzaly wynika ze sponsorowanie na kierowcow tez dlugo trwalo. Cytuj
mcpear Napisano 17 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 3 hours ago, MaroTBG said: Jeśli mam byś szczery to sam nie wiem. Dostałem informację że sponsoring pracowniczy składa się z 3 etapów, 1,, etap,, który rozpoczął się ponad 8msc miał trwać około 6/7 miesięcy dlatego się chciałem się dopytać członków forum którzy to przechodzili. Tak na oko. To ktoś ci napisał optymistyczne wersje. Te trzy etapy to zapewne: uzyskanie PERM, petycja I-140, wiza imigracyjna. 6-7 miesięcy to bardzo optymistyczna wersja jak chodzi o PERM. Firma ma rację że jest to 12 miesięcy - bardziej 12+ miesięcy. Pytałeś czy ty dostaniesz oficjalnie powiadomienie jak PERM zostanie przyznany. Odpowiedź jest NIE, tylko twój pracodawca , ewentualnie jego prawnik. Cytuj
MaroTBG Napisano 17 Lutego 2023 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2023 21 minut temu, mcpear napisał: Tak na oko. To ktoś ci napisał optymistyczne wersje. Te trzy etapy to zapewne: uzyskanie PERM, petycja I-140, wiza imigracyjna. 6-7 miesięcy to bardzo optymistyczna wersja jak chodzi o PERM. Firma ma rację że jest to 12 miesięcy - bardziej 12+ miesięcy. Pytałeś czy ty dostaniesz oficjalnie powiadomienie jak PERM zostanie przyznany. Odpowiedź jest NIE, tylko twój pracodawca , ewentualnie jego prawnik. Ok, dziękuję za odpowiedź Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi