Roelka v.2 Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2023 Wiesz ze kazdy moze zobaczyc twoja historie tutaj na forum? Juz zadales to pytanie. Ludzie nie sa pociagani do zadnej odpowiedzialnosci karnej za klamanie w petycji o wize. Jakby w US mieli wrzucac do wiezienia kazda osobe ktore probuje oszukac USCIS czy klamac urzednikowi na granicy to szybko by im braklo wiezien. Za duzo o tym wszystkim myslisz. Zloz wniosek na ESTA, zobaczysz jaka dostaniesz odpowiedz. A na granicy moga cie odeslac spowrotem za cokolwiek, takie ich prawo. Cytuj
Xarthisius Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2023 @ciekawskimichal jak wyzej napisala Roelka: nie dubluj bez sensu watkow. Cytuj
WojciechKazik Napisano 4 Września 2023 Zgłoś Napisano 4 Września 2023 Hej, mam takie pytanie. Jeśli osoba karana z zatartym wyrokiem w Polsce przejdzie ESTE i wleci do USA, a na miejscu nie spodoba się celnikowi i wyjdzie kłamstwo odnośnie karalności to może np dostać za to wyrok w stanach czy tylko zostaje odesłana do kraju? W sumie to nie do końca kłamstwo bo wedle prawa Polskiego jest zatarcie skazania, ale rozumiem, że w USA jest inaczej i pytają czy kiedykolwiek byłeś karany. Przeszukałem cały internet i piszą tylko o odesłaniu do kraju, a nigdzie o odpowiedzialności karnej. Chciałbym polecieć tylko na tydzień do znajomych do Colorado. Nie planuje zostać dłużej w USA, a mam zatarte wyroki sprzed 15 lat z czasów gdy byłem jeszcze nastolatkiem. Po prostu są to błędy mojej młodości. Dziękuje za udzielone rady. Pozdrawiam Cytuj
Xarthisius Napisano 4 Września 2023 Zgłoś Napisano 4 Września 2023 57 minutes ago, WojciechKazik said: Hej, mam takie pytanie. Jest jakis powod dla ktorego zadajesz to samo pytanie z innego konta? Nie satysfakcjonuja Cie poprzednie odpowiedzi? Jest jakas konkretna, ktora chcialbys uslyszec, zeby dac sobie spokoj? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Września 2023 Zgłoś Napisano 4 Września 2023 7 minutes ago, Xarthisius said: Jest jakis powod dla ktorego zadajesz to samo pytanie z innego konta? Nie satysfakcjonuja Cie poprzednie odpowiedzi? Jest jakas konkretna, ktora chcialbys uslyszec, zeby dac sobie spokoj? Op chyba chce bardzo usłyszeć ze trafi do Amerykanskiego wiezienia. Cytuj
WojciechKazik Napisano 5 Września 2023 Zgłoś Napisano 5 Września 2023 (edytowane) W dniu 4.09.2023 o 21:35, Roelka v.2 napisał: Op chyba chce bardzo usłyszeć ze trafi do Amerykanskiego wiezienia. Nie chce, ale tak jest napisane na stronie... i sam nie wiem co o tym myśleć. Cytat "Zrobi to zaś na pewno, gdy na którymkolwiek etapie ubiegania się o wizę zataisz tego typu informacje – podobnie jak choćby te o innego rodzaju kłopotach z prawem. Wówczas możesz spodziewać się nie tylko odesłania do Polski najbliższym samolotem, ale nawet aresztowania za popełnienie tzw. oszustwa wizowego (ang. visa fraud)" Edytowane 5 Września 2023 przez WojciechKazik Cytuj
Roelka v.2 Napisano 6 Września 2023 Zgłoś Napisano 6 Września 2023 Co to za strona? I nikt cie nie bedzie aresztowac. Amerykanom by chyba braklo miejsc w wiezieniach gdyby aresztowali kazdego co troche naklamie we wniosku wizowym. Cytuj
WojciechKazik Napisano 6 Września 2023 Zgłoś Napisano 6 Września 2023 13 minut temu, Roelka v.2 napisał: Co to za strona? I nikt cie nie bedzie aresztowac. Amerykanom by chyba braklo miejsc w wiezieniach gdyby aresztowali kazdego co troche naklamie we wniosku wizowym. https://wizaonline.pl/rozmowa-z-urzednikiem-imigracyjnym-w-usa/ Cytuj
mola Napisano 6 Września 2023 Zgłoś Napisano 6 Września 2023 Ja rozumiem, że są sytuacje, że klient jest awanturujący się i może trafić do lotniskowego aresztu w oczekiwaniu na lot powrotny do kraju ojczystego. Są też pewnie grubsze sytuacje, gdzie ludzie z listami gończymi próbują przekraczać granice i jakieś inne grube sprawy, ale to inny kaliber. Natomiast, jak pisała @Roelka v.2, żeby tak wszystkich odsyłanych aresztować to bez przesady. Areszt jest też oczywiście środkiem raczej tymczasowym, nie mogą Cię tam wiecznie trzymać. A raczej przy odmowie wjazdu na wizie, która będzie uznana na nie należącą się, raczej nie uruchamia się procesu, który wsadza Cię do więzienia. Bo nie ma jak odmówić wjazdu a potem wsadzić do więzienia w kraju, do którego odmówiono wjazdu.... 2 Cytuj
andyopole Napisano 6 Września 2023 Zgłoś Napisano 6 Września 2023 36 minut temu, mola napisał: Ja rozumiem, że są sytuacje, że klient jest awanturujący się Dlatego juz w procedurze legislacyjnej znajduje sie projekt wpuszczania do samolotu pasazerow tylko w krawacie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi