micham Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego Hej , czy wie ktoś czy jest jakaś inna opcja zgłoszenia kont zagranicznych do IRS niż przy rozliczeniu podatku. Turbo Tax chce mnie skosić 100 usd, tylko dlatego, że zgłaszam przy rozliczeniu z ich pomocą konto z PL i odsetki z jego tytułu, które wyniosły też około 100 usd. Co jest dość śmieszne. A może przy tak małych odsetkach nie muszę tego wcale zgłaszać? Pozdrawiam i dziekj z góry za odp. Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego (edytowane) Nie, dochod z odsetek zglasza sie tylko przy skladaniu 1040. Limitem do niezglaszania AFAIR jest $10, wiec musisz zglosic. Jedyna alternatywa jest albo free fillable forms [1] albo wydrukowanie papierowych formularzy. Obie opcje polegaja na wypelnianiu wszystkich formularzy recznie. Koszt $0. (no dobra, w przypadku drukowania iles tam centow za strone + dlugopis). https://www.irs.gov/e-file-providers/free-file-fillable-forms Edytowane 13 Lutego przez Xarthisius Cytuj
Roelka v.2 Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego My juz zrobilismy nasz tax return. Nawet zwrot just dostalismy Cale $500. Ale ponoc to dobrze jak zwrot jest maly, znaczy ze nie nadplacalismy podatkow. Cytuj
mola Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego 17 minut temu, Roelka v.2 napisał: My juz zrobilismy nasz tax return. Nawet zwrot just dostalismy Cale $500. Ale ponoc to dobrze jak zwrot jest maly, znaczy ze nie nadplacalismy podatkow. No ale tak to znaczy pieniądze się rozeszły! A tak IRS by Was obsypał dolarami i czulibyście się wdzięczni, że Wam IRS te pieniądze przechował 1 Cytuj
andyopole Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego 2 minuty temu, Roelka v.2 napisał: My juz zrobilismy nasz tax return. Nawet zwrot just dostalismy Cale $500. Ale ponoc to dobrze jak zwrot jest maly, znaczy ze nie nadplacalismy podatkow. To nie zawsze wynika z nadplaty. Jesli masz dom to odliczenia sa wieksze i naleza sie jak psu zupa. Gdy mieszkalem na apt to zadnych zwrotow nie mialem. 1 Cytuj
mcpear Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego Ja mam federalną dopłatę i stanowy zwrot To już drugi rok z rzędu taki Cytuj
Roelka v.2 Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego 4 minutes ago, andyopole said: To nie zawsze wynika z nadplaty. Jesli masz dom to odliczenia sa wieksze i naleza sie jak psu zupa. Gdy mieszkalem na apt to zadnych zwrotow nie mialem. Dom sprzedalismy w zeszlym roku ale bylismy exempt z jakis tam sprzedazowych podatkow wiec to tez mialo jakos wplyw. Maz nie odprowadza podatku stanowego bo pochodzi z jednego z tych stanow gdzie wojskowi nie placa. Wiec w sumie glownie placimy federal taxes. Pewnie mielibysmy wiekszy zwrot gdybysmy mieli dzieci. a tak to tylko grosze. Cytuj
andyopole Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego 13 minut temu, mola napisał: No ale tak to znaczy pieniądze się rozeszły! A tak IRS by Was obsypał dolarami i czulibyście się wdzięczni, że Wam IRS te pieniądze przechował No i juz wiem! Federal musi mi oddac $982. Oregon State przechowal moje $2417. 2 Cytuj
mola Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego 12 minut temu, andyopole napisał: No i juz wiem! Federal musi mi oddac $982. Oregon State przechowal moje $2417. No i widzisz. Dzięki IRS masz $3400. A jakby nie IRS - to nie miałbyś $3400. Innymi słowy - zyskałeś $6800 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi