A1234drian Napisano 13 Maja Zgłoś Napisano 13 Maja Witajcie. Mam pytanie. Wczoraj dostałem dziwnego sms z banku z numerem login i hasłem do logowania. Wogole nie zakładałem tam żadnego konta. Nigdy nie wiedziałem ze taki bank Citizens istnieje. MIeszkam w Polsce i nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi z Was podpowiedziec? Bo nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Cytuj
Zuza007 Napisano 13 Maja Zgłoś Napisano 13 Maja Myślę, że jedynie w Citizen Banku czegoś się dowiesz... 2 Cytuj
andyopole Napisano 13 Maja Zgłoś Napisano 13 Maja Z jakiego numeru dostałeś SMS? Może być scam. Cytuj
kzielu Napisano 13 Maja Zgłoś Napisano 13 Maja 2 hours ago, A1234drian said: Witajcie. Mam pytanie. Wczoraj dostałem dziwnego sms z banku z numerem login i hasłem do logowania. Wogole nie zakładałem tam żadnego konta. Nigdy nie wiedziałem ze taki bank Citizens istnieje. MIeszkam w Polsce i nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi z Was podpowiedziec? Bo nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Zaden sensowny bank (ani w ogole nikt poza scammerami) nie wysyla hasel SMSami. 1 Cytuj
Kleofas11 Napisano 13 Maja Zgłoś Napisano 13 Maja 2 godziny temu, A1234drian napisał: nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Na nic nie reaguj,a ten SMS dla pewności zachowaj. To jedna z setek obecnych prób wyłudzeń na wszelkie możliwe sposoby. Cytuj
cavscout Napisano 14 Maja Zgłoś Napisano 14 Maja On 5/13/2024 at 4:43 AM, A1234drian said: Witajcie. Mam pytanie. Wczoraj dostałem dziwnego sms z banku z numerem login i hasłem do logowania. Wogole nie zakładałem tam żadnego konta. Nigdy nie wiedziałem ze taki bank Citizens istnieje. MIeszkam w Polsce i nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi z Was podpowiedziec? Bo nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Zaden bank lub instytucja nie będzie wysyłać username/login number i hasła SMS. jedyna opcja to niektóre banki (tak jak mój na przykład) wyślą tymczasowy pin jak się logujesz na stronie banku na potwierdzenie ze ty to ty. Wiec to co dosatles to scam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi