A1234drian Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 Witajcie. Mam pytanie. Wczoraj dostałem dziwnego sms z banku z numerem login i hasłem do logowania. Wogole nie zakładałem tam żadnego konta. Nigdy nie wiedziałem ze taki bank Citizens istnieje. MIeszkam w Polsce i nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi z Was podpowiedziec? Bo nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Quote
Zuza007 Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 Myślę, że jedynie w Citizen Banku czegoś się dowiesz... 2 Quote
andyopole Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 Z jakiego numeru dostałeś SMS? Może być scam. Quote
kzielu Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 2 hours ago, A1234drian said: Witajcie. Mam pytanie. Wczoraj dostałem dziwnego sms z banku z numerem login i hasłem do logowania. Wogole nie zakładałem tam żadnego konta. Nigdy nie wiedziałem ze taki bank Citizens istnieje. MIeszkam w Polsce i nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi z Was podpowiedziec? Bo nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Zaden sensowny bank (ani w ogole nikt poza scammerami) nie wysyla hasel SMSami. 1 Quote
Kleofas11 Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 2 godziny temu, A1234drian napisał: nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Na nic nie reaguj,a ten SMS dla pewności zachowaj. To jedna z setek obecnych prób wyłudzeń na wszelkie możliwe sposoby. Quote
cavscout Posted May 14, 2024 Report Posted May 14, 2024 On 5/13/2024 at 4:43 AM, A1234drian said: Witajcie. Mam pytanie. Wczoraj dostałem dziwnego sms z banku z numerem login i hasłem do logowania. Wogole nie zakładałem tam żadnego konta. Nigdy nie wiedziałem ze taki bank Citizens istnieje. MIeszkam w Polsce i nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi z Was podpowiedziec? Bo nie wiem czy ktoś wyłudził moje dane, czy poprostu ktoś pomylił numer telefonu wpisujac dane. Zaden bank lub instytucja nie będzie wysyłać username/login number i hasła SMS. jedyna opcja to niektóre banki (tak jak mój na przykład) wyślą tymczasowy pin jak się logujesz na stronie banku na potwierdzenie ze ty to ty. Wiec to co dosatles to scam. Quote
Recommended Posts