andyopole Napisano 25 Września Zgłoś Napisano 25 Września 12 minut temu, Xarthisius napisał: Od wybudzenia do wywalenia za drzwi jakies 15-20m. Ostatnio bosa wozilem jakies dwa miesiace temu do dentysty na zabieg pod narkoza. Za daleko bylo zeby wracac i jechac potem jeszcze raz wiec odsiedzialem w lobby i poszwendalem sie po okolicy, w sumie jakies 1.5 godziny czekania. Troche boss byl "kolowaty" jeszcze ale jak znieczulenie puszczalo to zaczal stekac ze boli wiec wygnalem go do domu bo obnizal morale zalogi. Cytuj
katlia Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września (edytowane) 13 hours ago, andyopole said: Tez mam przebogata szpitalna historie w USA i raczej sie z czyms takim nie spotkalem. Czesciej to pacjent nalega na wyjscie bo doba w szpitalu to +/- $3000 E, to miales szczescie. Przedwczesne wypisanie ze szpitala jest sporym problemem w USA, i sporo sie na ten temat slyszy. Ja bylam "wyrzucona" ze szpitala 24 godziny po urodzeniu dziecka. Dwa dni potem maly byl z powrotem w szpitalu bo go tak szybko wypisali ze nie mieli czasu zauwazyc ze on mial zoltaczke. Sama bylam zwolniona poltora dnia po powaznej operacji kolana; maz byl tak slaby kiedy go chcieli wypisac po bardzo powaznej operacji, ze, po rozmowie z kolega/prawnikiem zazadalam zeby szpital go przewiozl do domu i wsadzil go do lozka, bo ani on ani ja nie moglibysmy tego zrobic bez profesjonalnej pomocy. (Rozmyslili sie.) Edytowane 26 Września przez katlia Cytuj
katlia Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września (edytowane) Ups... sorki, dwa razy mi sie kliknelo... Edytowane 26 Września przez katlia Cytuj
ezechiel123456789 Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września To w Polsce wygląda to zupełnie inaczej,wręcz komicznie.Dostałem skierowanie do szpitala na badanie kwalifikacyjne do ewentualnej operacji: 1 dzień-wywiad lekarski i pobranie krwi.Trwało to pół godziny.Koniec.Siedzisz na łóżku w sali i patrzysz w sufit. 2 dzień-Gastroskopia.Tylko 3 dzień Kolonoskopia.Tylko 4 dzień test wodorowy.Tylko Piątego cię wypisują. W Stanach miałbym zrobione te badania jednego dnia w ciągu kilku godzin i poszedł do domu.W Polsce trwało to 5 dni i jeszcze L4 wziąłem. Tak było zawsze.A byłem już 3 razy na oddziale.Zawsze mie dziwi,że pierwszego dnia po przyjęciu do szpitala o 8:00 rano nigdy,nie robi się niczego,Poza pobraniem krwi. Mówicie,że po ogłoszeniu upadłości jest się w czarnej dziurze? Przecież zawsze można spakować plecak I osiedlić w jakimś ubogim Stanie,gdzie wynajem mieszkania jest tani.Chwilówki na lichwiarski procent też pewnie można dostać.Co do zasądzonej przez sąd spłaty ułamka wierzytelności-to też można obejść.Wystarczy zatrudnić się na Czarno i już jesteś nieściągalny(powszechna praktyka dłużników i alimenciarzy w Polsce) Cytuj
kzielu Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września No ekspert od USA, jak nic. Wie absolutnie wszystko. 3 Cytuj
andyopole Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września 5 godzin temu, kzielu napisał: No ekspert od USA, jak nic. Wie absolutnie wszystko. Nie narzekaj! Jakbyc czegos jeszcze nie wiedzial to juz wiesz... 1 Cytuj
mola Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września 10 minut temu, andyopole napisał: Nie narzekaj! Jakbyc czegos jeszcze nie wiedzial to juz wiesz... Ten taki cwany, bo mieszka dość blisko Seattle i zawsze moze się leczyć u dr Meredith Grey i innych ze Grey Sloan Memorial Hospital. Tam wiadomo, lekarz chucha i dmucha od izby przyjęć aż do wypisu 3 Cytuj
andyopole Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września (edytowane) 11 minut temu, mola napisał: Ten taki cwany, bo mieszka dość blisko Seattle i zawsze moze się leczyć u dr Meredith Grey i innych ze Grey Sloan Memorial Hospital. Tam wiadomo, lekarz chucha i dmucha od izby przyjęć aż do wypisu Wprawdzie ksiadz byl u mnie z olejami ale az tak chory nie bylem zeby mnie do Seattle wozili. Moglem z czystym sumieniem wyzionac ducha na miejscu... Edytowane 26 Września przez andyopole Cytuj
katlia Napisano 26 Września Zgłoś Napisano 26 Września 1 hour ago, mola said: lekarz chucha i dmucha od izby przyjęć aż do wypisu Na dodatek ten lekarz czasami wyglada jak George Clooney Cytuj
mola Napisano 27 Września Zgłoś Napisano 27 Września 19 godzin temu, katlia napisał: Na dodatek ten lekarz czasami wyglada jak George Clooney ech, kiedyś przyjmował w Chicago... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi