mixa Napisano Niedziela o 14:55 Zgłoś Napisano Niedziela o 14:55 Witam, Chcemy wybrać się do znajomych na wakacje do Chicago. Nie znamy języka boimy się ,iż mogą nas cofnąć na lotnisku.. Chcemy lecieć z rocznym dzieckiem tym bardziej się stresujemy podróżą. Co zrobić w takiej sytuacji? Cytuj
mola Napisano Niedziela o 15:24 Zgłoś Napisano Niedziela o 15:24 Poprosić kogoś dwujęzycznego z samolotu o pomoc w tłumaczeniu. Przy rozmowie, jeśli jest problem językowy, urzędnik sam krzyknie czy ktoś z kolejki może pomóc tłumaczyć. Nie pierwszy przypadek, że ktoś na granicy nie zna angielskiego. Możecie sobie też sobie przygorować kartkę po angielsku z krótką informacją po co, do kogo, na ile jedziecie i jakie są Wasze plany na pobyt i dać ją do ręki urzędnikowi na granicy. 1 Cytuj
andyopole Napisano Niedziela o 17:51 Zgłoś Napisano Niedziela o 17:51 (edytowane) Nawet jeśli w samolocie z WAW do Chicago nie będzie nikogo kto będzie mówił w obydwu językach co wydaje się nieprawdopodobne to Imgration ma pod telefonem tlumaczy we wszystkich potrzebnych językach. Gdy pierwszy raz byłem w USA właśnie w Chicago wzieli mnie na "secondary". Rozmawiała siostra bo ja ni w ząb. Na koniec urzędnik imigracycyjny po polsku życzył nam "miłego pobytu", po polsku. Wcześniej się nie zdradził. Edytowane Niedziela o 17:52 przez andyopole 1 Cytuj
amely Napisano Czwartek o 09:38 Zgłoś Napisano Czwartek o 09:38 Witam! pobierz tłumacz na swój telefon. naucz się lub zapisz podstawowe zwroty potrzebne do komunikacji 1 Cytuj
mixa Napisano 6 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 6 godzin temu (edytowane) Dzięki Edytowane 6 godzin temu przez mixa Cytuj
mixa Napisano 6 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 6 godzin temu W dniu 21.11.2024 o 10:38, amely napisał: Witam! pobierz tłumacz na swój telefon. naucz się lub zapisz podstawowe zwroty potrzebne do komunikacji Czy jest jakiś tłumacz do pobrania offline? Na lotnisku nie zawsze można połączyć się z wi-fi? Cytuj
mcpear Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu Moi rodzice byli u mnie dwa razy. Nie znają angielskiego. Dałem im kartkę napisaną po angielsku ode mnie, że mnie odwiedzają, jaki jest mój numer telefonu, że pokryję ich wydatki, że planują wrócić w dniu takim to a takim, że mają bilet powrotny i że cel ich pobytu jest ściśle turystyczny. Może ktoś do kogo jedziesz jest w stanie taki list ci przygotować? Właśnie widzę, że dokładnie to ci @mola zasugerowała Nie znam tłumacza offline. W LAX wi-fi chyba działa ale masz rację nie należy się na to nastawiać. Cytuj
cavscout Napisano 13 minut temu Zgłoś Napisano 13 minut temu 5 hours ago, mixa said: Czy jest jakiś tłumacz do pobrania offline? Na lotnisku nie zawsze można połączyć się z wi-fi? ie martw się, setki ludzi przylatuje do USA codziennie co ani słowa po angielsku nie znają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi