Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 hours ago, kinia2071 said:

Zdążyłam nowy paszport wyrobić, a loterii dalej nie ma. Zaczeliśmy grudzień i zastanawiam się w takim razie jak to będzie wyglądało na 2026 czy ruszą 2 loterie czy jedną większą

Sadzac po zachowaniu prezydenta, imigrantow w ogole nie chcemy, nawet tych bialych, no chyba ze z RPA lub Norwegii. Bo wiadomo wszystkie inne kraje to shit countries. 

Napisano

Dokładnie, starają się całkowicie zamknąć imigracje. Obiło mi się o oczy, że  Roy w TX wyskoczył z pause act. Podejrzewam, że loteria w ogóle w tym roku nie ruszy. Pożyjemy, zobaczymy.

Napisano

Zobaczymy, jak oni chcą imigracja sie calkowicie pozbyć to zobaczymy kto im bedzie pracowal. W tym roku już na 100% nie ruszy, za późno. Zobaczymy co przyniesie następny, szkoda bo miałam nadzieję wyjechać, a tak trzeba patrzeć jak powoli moze dojdą do wniosku, że jednak imigranci sa potrzebni.

Napisano
2 hours ago, kinia2071 said:

Zobaczymy, jak oni chcą imigracja sie calkowicie pozbyć to zobaczymy kto im bedzie pracowal. W tym roku już na 100% nie ruszy, za późno. Zobaczymy co przyniesie następny, szkoda bo miałam nadzieję wyjechać, a tak trzeba patrzeć jak powoli moze dojdą do wniosku, że jednak imigranci sa potrzebni.

DV w 55 tysiacami ludzi rocznie jest nie ma zadnego znaczenia z punktu widzenia sily roboczej. 

Napisano
9 minut temu, kzielu napisał:

DV w 55 tysiacami ludzi rocznie jest nie ma zadnego znaczenia z punktu widzenia sily roboczej. 

Jo tylko ile faktycznie wyjedzie, a jak on nie chce migrantów to ludzie zaczną wyjeżdżać. Dużo Amerykanów przeprowadza się do Polski.. ns taxi ich coraz więcej wożę i z nimi gadam to wola w Polsce mieszkać. 

Napisano
3 hours ago, kinia2071 said:

Jo tylko ile faktycznie wyjedzie, a jak on nie chce migrantów to ludzie zaczną wyjeżdżać. Dużo Amerykanów przeprowadza się do Polski.. ns taxi ich coraz więcej wożę i z nimi gadam to wola w Polsce mieszkać. 

Jasne, tak sie biora i wyprowadzaja bo do polski / EU mozna wyemigrowac w ten sam sposob co do US, wsiasc w samolot i juz sie jest na stale.... 

(sarkazm zeby bylo jasne, przecietny amerykanin moze na terenie Schengen przebywac do 90 dni wiec bez takich bzdur)

Napisano

Ale żeby nie było, ja też myślałam aby sobie gdzieś na kolejne 3 lata wyjechać. Ale jak się ma obowiązki i korzenie trochę zapuści, to nie łatwo się spakować i wyjechać. Więc będę tkwić w tej obecnej rzeczywistości i się łudzić, że może czegoś pozytywnego się dopatrze. Chyba że coś z tym podwójnym obywatelstwem wyskoczy, to dopiero będziemy myśleć. 

• Upvote 1